Ajutor! Am vrut sa mai adaug 2 plante si am mutat o alta mai veche.
Din pacate, s-a produs nenorocirea, am agatat cu radacinile celei pe care o mutam putin substrat fertil (JBL AquaBasis) care mi-a murdarit apa.
Am facut un schimb de apa - 30%. Apa este in continuare destul de tulbure.
Ce ma fac?! Help!
Mai are rost sa fac aditie de CO2? Pestii patesc ceva? Cum imi refac apa cristal care o aveam?
This message was edited 2 times. Last update was at 10/06/2010 22:36:49
Nu te faci nimic. O lasi sa se limpezeasca. Numai sa nu ai ghinionul sa ramana asa, din cauza excesului de nutrienti din apa.
Dar cat substrat ai putut scoate de ai tulburat-o in felul asta?
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
Pai ochiometric cam cat o moneda de 5, putin, initial nici nu mi-am dat seama, dar cam in 10 minute am vazut apa tulbure.
Ma gandeam sa maresc puterea filtrului, si eventual sa-l clatesc zilnic ca sa nu se imbacseasca.
Ma bucur sa aflu ca pestii nu au de suferit. Ii vad ca se comporta normal. APa nu s-a tulburat chiar in ultimul hal, este ca un val de ceata.
Cand ziceam de clatit buretii filtrului ma gandeam doar sa clatesc la un schimb mic de apa, la suprafata - nu sa-i storc sau stiu eu ce trasnaie. Sau zici sa nu?
CO2 mai bag? Hranesc pestii mai putin spre deloc?
PS Sunt stresat, scuze daca nu sunt prea coerent, dar mi-a venit un val negru in fata ochilor
This message was edited 2 times. Last update was at 10/06/2010 23:02:10
De la nutrienti nu se va decicla. Ce poti pati, te poti alege cu o apa tulbure, daca plantele si filtrul nu vor putea asimila surplusul de nutrienti. Mai poti face un schimb de apa daca nu s-a limpezit complet.
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
Salutare, si-a revenit complet acvariul. Apa este si arata cristal. Este minunat sa vezi ca un mic ecosistem functioneaza
Alber, iti multumesc tare mult pentru raspunsurile pertinente, prompte si cu un efect de calmare
Ce am facut ca sa dispara: am schimbat aprox 30% din apa cu cea lasata la declorinat, am dat la maximum filtrul intern si in cele din urma m-am dus la somn Azi cand m-am trezit totul mergea fain: CO2 vad ca s-a stabilizat la 1 bula la 3 sec, ph undeva intre 7 si 7.2, kh 4-5. NH4 abia se vede, NO2 - ZERRRRRO.