[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Substratul fertil in coloana de apa - apa tulbure  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Ajutor! Am vrut sa mai adaug 2 plante si am mutat o alta mai veche.
Din pacate, s-a produs nenorocirea, am agatat cu radacinile celei pe care o mutam putin substrat fertil (JBL AquaBasis) care mi-a murdarit apa.
Am facut un schimb de apa - 30%. Apa este in continuare destul de tulbure.

Ce ma fac?! Help!

Mai are rost sa fac aditie de CO2? Pestii patesc ceva? Cum imi refac apa cristal care o aveam?

This message was edited 2 times. Last update was at 10/06/2010 22:36:49

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu te faci nimic. O lasi sa se limpezeasca. Numai sa nu ai ghinionul sa ramana asa, din cauza excesului de nutrienti din apa.
Dar cat substrat ai putut scoate de ai tulburat-o in felul asta?

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai ochiometric cam cat o moneda de 5, putin, initial nici nu mi-am dat seama, dar cam in 10 minute am vazut apa tulbure.
Ma gandeam sa maresc puterea filtrului, si eventual sa-l clatesc zilnic ca sa nu se imbacseasca.

Pestii pot pati ceva?

Ciclide Malawi | Regatul Bettanului | Dwarf Puffers | Mr Puffini | Paradise Kingdom | Black Betta Miraje
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Pestii nu patesc nimic. Grija mare cu buretii filtrului sa nu deciclezi.

[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Ma bucur sa aflu ca pestii nu au de suferit. Ii vad ca se comporta normal. APa nu s-a tulburat chiar in ultimul hal, este ca un val de ceata.
Cand ziceam de clatit buretii filtrului ma gandeam doar sa clatesc la un schimb mic de apa, la suprafata - nu sa-i storc sau stiu eu ce trasnaie. Sau zici sa nu?

CO2 mai bag? Hranesc pestii mai putin spre deloc?

PS Sunt stresat, scuze daca nu sunt prea coerent, dar mi-a venit un val negru in fata ochilor

This message was edited 2 times. Last update was at 10/06/2010 23:02:10

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Baga CO2 fara probleme. Cu hrana la pesti mai subtire, pana se limpezeste apa.

[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Se poate intampla sa se decicleze acvariul de la nutrienti astia?

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

De la nutrienti nu se va decicla. Ce poti pati, te poti alege cu o apa tulbure, daca plantele si filtrul nu vor putea asimila surplusul de nutrienti. Mai poti face un schimb de apa daca nu s-a limpezit complet.

[Email] [Yahoo!]
bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare, si-a revenit complet acvariul. Apa este si arata cristal. Este minunat sa vezi ca un mic ecosistem functioneaza

Alber, iti multumesc tare mult pentru raspunsurile pertinente, prompte si cu un efect de calmare

Ce am facut ca sa dispara: am schimbat aprox 30% din apa cu cea lasata la declorinat, am dat la maximum filtrul intern si in cele din urma m-am dus la somn
Azi cand m-am trezit totul mergea fain: CO2 vad ca s-a stabilizat la 1 bula la 3 sec, ph undeva intre 7 si 7.2, kh 4-5. NH4 abia se vede, NO2 - ZERRRRRO.

Multzumesc pt sfaturi si sa auzim numai de bine

bobesku
Senior member
[Avatar]

IP:

Deci, dupa cer noros vine si soarele - o poza sau un un film fac mai mult decat 100 de vorbe. Si-a revenit acvariul

PS NU vreti sa stiti cat noroi am curatat din filtru (evident cu rabdare, fara sa-l storc, doar clatit)

This message was edited 2 times. Last update was at 11/06/2010 19:32:06

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: