[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
co2 in butelie de aragaz?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
mariuso
Junior member
[Avatar]

IP:

de dimineatza cand mergeam la servici, mi-a venit in minte... oare ar merge incarcata o butelie de aragaz cu CO2 ca practic au aceleasi presiuni.. are si robinet.. reductoru ii chiar ieftin 30 lei .. a incercat cineva??,,,, sau daca nu te lasa astia sa o incarci din motive de securitate sau mai stiu eu ce "spumele marii"... sa faci o bomaba cu dojdie din butelia de aragaz... si sa folosesti restu intalatiei . robinet.. reductor.. ????

Multumesc
[Yahoo!]
bilti
Senior member
[Avatar]

IP:

mama mia! e o vorba la noi . sa faci din cacat bici si sa si pocnesti din el.

Acvariul meu
[Yahoo!]
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu iti incarca nimeni butelie de aragaz cu CO2. Presiunea maxima, din cate stiu, la care rezista este de 50-60 bari. Presiunea "de lucru" a CO2 lichefiat este de 60 bari. Fa un calcul simplu si vezi ce iese. Iar varianta a doua este pur si simplu prea complicata. Daca era ok crezi ca nu era incercata de cineva pana acum?

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
mariuso
Junior member
[Avatar]

IP:

pai deasta am intrebat.. ca banuiesc ca au mai avut si altii ideei cretze ca ale mele ... ca si de tubul ala de la extictor tot asa se zicea ca nu rezista la presiune mare.. si eu .. am facut pompa de stropit cu ea.. cu niste garnituri . si bag pana la 30 de atomsfere in ea.. weekendu asta cred ca pun mana pe aparatu de sudura si tai o teava.. si ma apuc de mesesterit
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

mariuso wrote:weekendu asta cred ca pun mana pe aparatu de sudura si tai o teava.. si ma apuc de mesesterit

Ce vrei sa mesteresti ?

Poze: smilie ... Poze cu plante
mariuso
Junior member
[Avatar]

IP:

ma gandesc la un tub de fermentatie.. cu mai multe compartimente..
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

M-am speriat, am crezut ca vrei sa bricolezi o butelie pentru CO2 ........

Poze: smilie ... Poze cu plante
mariuso
Junior member
[Avatar]

IP:

nici chiar asa... imi sta bine acoperishu pe mansarda
tre sa iau un pic cartile din facultate .. ca am terminat inginerie alimentara.. sa ma uit la fermentatie.. sa gasesc o retzeta meseriasha cu glucoza.. si amidon in porumb..
[Yahoo!]
S.F
Junior member
[Avatar]

IP:

mariuso wrote:
tre sa iau un pic cartile din facultate .. ca am terminat inginerie alimentara.. sa ma uit la fermentatie.. sa gasesc o retzeta meseriasha cu glucoza.. si amidon in porumb..

Salut ! Daca gasesti , impartaseste'o si cu noi.

Nu poti schimba trecutul, dar iti poti nenoroci un prezent linistit ingrijorandu-te despre viitor.
neonu
Junior member

IP:

Cred ca mai ieftin iesi daca "bricolezi" un stingator. Cu putin noroc il gasesti pe strada
Se potrivesc si reductoarele pe el, tine la presiune etc. Stiu persoane care au. Las-o dracu de butelie In afara pericolelor evidente iti spun din experienta ca "indiferent cate bombe vei face tot la butelie ajungi".
Incearca su stingatoru'.
cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

De ce va jucati cu "focul"?
O instalatie CO2 minimala nu costa mai mult de 500 lei(butelie + reductor+electrovalva).
De ce sa va riscati vietile sau sa pierdeti timpul?

This message was edited 1 time. Last update was at 20/05/2010 14:08:32

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
mariuso
Junior member
[Avatar]

IP:

500 RON ii cam mult pentru accesoriu de acvariu din care nu produci nimic, placere ca placere, dar trebuie sa ne uitam in jur ca nu prea ii usor sa arunci bani in stanga si in dreapta.. traim in Romania din nefericire.
iti dai seama ca imi doresc sa am numai echipamente profesionale
sunt deacord ca ii net superior fata de unul DiY eficinet si alt aspect..

deasta am postat aici .. daca aveam bani sincer ca nu ma mai complicam si mergeam intr-un magazin si cumparam ce imi poftea inima.. nu ??
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Momentan este o butelie speciala pt CO2 la vanzare aici pe forum cu 270 lei. In decursul timpului au fost si mai ieftine si cu siguranta vor mai fi. NU va riscati aiurea, cu o asemenea presiune nu va jucati . Poate mai are Faraonu poza aceea cu butelia explodata sa v-o arate...atunci sigur o sa va potoliti

Until you find someone worth dying for, you never really live.
cibserg
Senior member
[Avatar]

IP:

Credema ca nici mie nu imi este usor in perioada asta. Dar cu toate astea, incet dar sigur incropesc al doilea sistem de CO2 ca sa am la ambele acvarii plantate.

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

@mariuso

Gaseste pe cineva care cunoaste pe cineva sau poate cunosti chiar tu pe cineva care lucra la firmele care distribuie bere si dozatoare de bere (nu dau nume sa nu fac reclama). Cum se incalzeste vremea se deschid si terasele si unde sunt terase e si bere la dozator. Unde au dozatoare de bere au si butelii de co2, iar daca te poti targui cu agentul respectiv o sa o scoti chiar ieftin. Acuma e perioada prielnica sa o cumperi deoarece firmele le scot din depozit pentru a le distribui pe teren si e mai usor sa se faca una "nevazuta". Eu am dat pe a mea in jur la 100 ron (90 parca...) si e de aprox 14 kg...
mariuso
Junior member
[Avatar]

IP:

ca bine zici, ee asta da sfat multumesc mult
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Cat de grea este o butelie din aia M_3 ?

Until you find someone worth dying for, you never really live.
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Acuma m-am uitat mai bine pe ea. Scrie 10 sau 14 kg... parca totusi 10.... se vede foarte rau din cauza vopselei.... Asta banuiesc ca e cantitatea de co2 pe care o poate stoca. Incarcata sincer nu pot sa spun sigur cat are, dar destul sa ma cracaneze usor cand urc 3 randuri de scari cu ea...
mariuso
Junior member
[Avatar]

IP:

da oare buteliile elea care se folosesc la paint ball din cate stiu .. tin pana la 800 de focuri . deci o presiune mare.. mici finutze.. cred ca sunt ideale si preturi de pana la 20 30 euro noua
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu va mai complicati si nu cautati a face fel si fel de improvizatii, mai mult sau mai putin paguboase si periculoase. Rezultatul final va fi urmatorul: achizitionarea unui sistem cat de cat profi, care sa va scuteasca de dureri de cap. Tot ce va fi sa fie pana atunci, sunt doar bani aruncati.
In concluzie, baga rapid o bomba si vezi de unde poti taia la cheltuieli. Cam 25% . Sau macar 15 . Apoi, reducerile alea le pui deoparte si cand strangi cat iti trebuie, cumperi ceva dedicat.
Si ca sa-ti raspund. Buteliile alea nu cred ca au posibilitatea de a le putea monta un reductor. Fara de care, iti este total de nefolosit. Ca orice alta butelie de altfel.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: