[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
co2 in butelie de aragaz?  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
mariuso
Junior member
[Avatar]

IP:

stii cum ii .. ca si cum ai avea un golf 3 si vrei sa ii faci tuning.. un kit complet te costa ca ai dat pe masina. sau poti sa il faci tu daca te pricepi.. pe principiu asta ..
imi place sa mesteresc, sa mi le fac singur, am scutit multi bani ca am intrebat in stanga in dreapta, m-am documentat. si deobicei mi-au iesit klumea... (am terminat inginerie alimentara.. dupa ce am terminat liceu de muzica vioara... dar lucrez gafician ca imi palce, masina niciodata nu o duc la reparat ca am toate sculele sa o repar singur.. si pe parte de electronica si mencanica.. apartamentu mi l-am facut singur ca l-am cumparat la grii gresie faintza etc. instaltii sanitare)
scz... dar cred ca pentru asta ati facut sectiunea asta de DIY...
[Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Se pare ca avem o problema. Nu ne intelegem.
Ai perfecta dreptate. Sectiunea asta pentru asa ceva este facuta. Mici reparatii, un pic de mestereala, cum sa faci un sau alta.
Daaaaaar.
Indiferent cat de muzician sau de inginer ai fi, alimentar sau nu, cu grafica unei butelii de CO2 nu te joci. Nu vei primi pe forumu' asta niciodata indicatii cum sa transformi o butelie de mai stiu io ce, intr-una de CO2. Habar n-am la cat e incarcata butelia aia de paintball, dar fac pariu ca nu la 250 de bari. Drept pentru care pentru numic in lume nu m-as apuca sa mesteresc la ea.
Inteleg perfect sa-ti faci un reactor, sau mai stiu io ce filtre, dar sa-ti faci o butelie din bucati, cand exista solutii ieftine, chiar nu vad rostul.
Ca sa nu mai spun de costuri, care daca sar sau se aproprie de 50% din valoarea unui lucru profi, atunci chiar nu vad de ce mi-as pune pielea la bataie.
Ti-a fost oferita o solutie decenta, butelia de la dozatoarele de bauturi.
Atat iti spun:
NU TE JUCA CU VIATA TA SI CELOR DIN JUR

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
mariuso
Junior member
[Avatar]

IP:

nu vreau sa intru in polemici.. ai si tu dreptate ca ii vorba de presiuni mari.. si poti pierde mult mai mult decat ai da pe o instalatie profesionala.

ms de raspunsuri
[Yahoo!]
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Chiar si in ideea in care o sa reusesti sa modifici o butelie de aragaz sau sa faci rost de o butelie de co2 de la paintball pot sa itit spun ca 99.9 % nu o sa gasesti pe nimeni la nici un centru de incarcare gaze tehnice suficient de nebun sa o incarce. Urmeza sfatul lui Alber. Orienteaza-te pe Ebay dupa reductoare mai ieftine, strangi un pic cureaua, sa fim seriosi 200 - 300 lei tot poti economisi in 2-3 luni (te lasi de fumat, sau daca nu fumezi, inchipuieti ca o faceai si pune banii care i-ai fi cheltuit pe tigari de-o parte )

Spor.
mariuso
Junior member
[Avatar]

IP:

din moment ce am strans banii de apartament fara sa imprumut din banca la 25 de anisori . nu ar fi o problema.. ideea era alta..
pana atunci merg in continuare pe 2L PET.. si easy carbo
[Yahoo!]
LUPmic
Senior member

IP:

Eu unul folosesc un stingator(cu CO2 nu praf, spuma sau mai stiu eu ce).
Este practic o butelie pentru CO2 doar ca nu are robinet, dar are reductorul
Daca vrei poze da-mi un pm.
[Email] [Yahoo!]
mihai_ghe
Membru de baza

IP:

LUPmic wrote:Eu unul folosesc un stingator(cu CO2 nu praf, spuma sau mai stiu eu ce).
Este practic o butelie pentru CO2 doar ca nu are robinet, dar are reductorul
Daca vrei poze da-mi un pm.

Stingator am avut si eu la inceput (cumparat de nou cu 170 lei de 2 litri),dar cand am incercat sa blochez pe deschis parghia de la robinet am avut neplacerea sa constat ca scapa co2.Merg cu el inapoi la furnizor dar punctul de vedere al furnizorului este clar:scapa co2 cand nu este apasata parghiea-nu deci e bine.
Scaparea de co2 atunci cand parghia este actionata din punctul lui de vedere nu este importanta pentru ca stingatorul este conceput ca in 30 secunde de la actionare sa elibereze tot continutul de co2.Asa ca am dat bani degeaba(am vrut sa schimb robinetul cu parghie dar costa cam mult).
Suparat am donat stingatorul unui sofer de tir si am cumparat o butelie de 2l cu 300 lei,de atunci nu mai am probleme.
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Pwahahhahaah, iarta-ma ca rad insa nu ma pot abtine...copioasa rau patania ta
Cred ca mesajul tau va fi invatatura de minte pentru destui care il vor citi. Sau cel putin asa sper eu, in inocenta mea ...

Until you find someone worth dying for, you never really live.
geo13
Member

IP:

Este 50 lei un robinet cu supapa de siguranta nou, pe care il poti pune la butelia de stingator cu CO2.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/05/2010 22:17:41

[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

geo13 wrote:Este 50 lei un robinet cu supapa de siguranta nou, pe care il poti pune la butelia de stingator cu CO2.

Offffff. Si cu cat dai pe stingator, tot scump iesi. Te apropii de pretul unei butelii noi si-l depasesti pe cel al uneia de bere
De ce nu vreti sa pricepeti ca mai ieftina decat butelia dedicata CO2-ului este bomba?
@mariuso, trece-ti si tu locatia in my profile. Sa stim de unde sa te luam

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
neonu
Junior member

IP:

Cand s-a mutat firma la care lucrez au abandonat stingatoarele la sediul vechi. La noul sediu era alt sistem PSI. Din cele vreo 15 am luat si eu unul de 2kg.
ceva de genu asta: http://www.stingator.ro/prod_cat3.html

pana la urma tot butelie cumperi.

This message was edited 1 time. Last update was at 20/05/2010 22:56:15

fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

alber wrote:Nu vei primi pe forumu' asta niciodata indicatii cum sa transformi o butelie de mai stiu io ce, intr-una de CO2.

Pacat. Fara oameni care au curajul sa incerce si altfel decat sa se duca la magazin si sa-si cumpere cel mai bine cotat produs de la cea mai laudata firma, forumu' devine plictisitor. Este usor sa mergi pe un drum deja batut, dar de ce crezi ca a explodat butelia chiar la maritul Faraon? Un hobby devine palpitant datorita descoperirii noilor cunostinte, care evident, nu este lipsit de anumite pericole de care suntem constienti.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Alex.B
Senior member
[Avatar]

IP:

fishyman wrote:
alber wrote:Nu vei primi pe forumu' asta niciodata indicatii cum sa transformi o butelie de mai stiu io ce, intr-una de CO2.

Pacat. Fara oameni care au curajul sa incerce si altfel decat sa se duca la magazin si sa-si cumpere cel mai bine cotat produs de la cea mai laudata firma, forumu' devine plictisitor. Este usor sa mergi pe un drum deja batut, dar de ce crezi ca a explodat butelia chiar la maritul Faraon? Un hobby devine palpitant datorita descoperirii noilor cunostinte, care evident, nu este lipsit de anumite pericole de care suntem constienti.

Pacat? Tu te auzi ce spui? Stii ce e o butelie necorespunzatoare? E o bomba omule, daca tu vrei sa ti risti viata facand tot felul de experimente nu ai decat, insa cu asta nu e de jucat. Daca tot zici ca e plictisitor poti juca ruleta ruseasca, ca na poate ajungi la un algoritm de calculare a sansei de a avea un glont pe teava, asa de dragul descoperirii.
Nu va jucati cu buteliile, tineti doar butelii destinate CO2-ului. Daca au verificarea expirata mergeti si faceti verificarea. Nu e de joaca.

fost cesrobis
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Cu CO2 presurizat nu-i de joaca . Dar ... se pot face si chestii oarecum DYI , insa cu cap . O butelie de O2 careia un meserias ii schimba robinetul si garniturile cu unele dedicate CO2 , este mult mai safe , deoarece buteliile pt O2 sunt mult mai groase . De asemenea una pt argon .
Hai sa nu descurajam DYI in totalitate . Oricind poate aparea o idee geniala . Sau chiar credeti ca Amano si altii ca el au reusit totul din prima ?
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

fishyman wrote:de ce crezi ca a explodat butelia chiar la maritul Faraon?

Butelia respectiva n-a explodat la mine. A explodat la un amic pentru ca un IDIOT tipic romanesc a facut o supapa de siguranta DIY, doar noi ne pricepem la orice. Dupa ce-a facut IDIOTU' o supapa de siguranta mai de calitate, adica mai rezistenta decit cea PROFI a si umplut butelia peste capacitatea ei. A explodat, a facut o GAURA in perete, amicu' era in bucatarie, daca era linga butelie ii imprastia organele interne pe pereti.

fishyman wrote:Un hobby devine palpitant datorita descoperirii noilor cunostinte, care evident, nu este lipsit de anumite pericole de care suntem constienti.

Tie chiar ti se pare palpitant ce-am scris mai sus? Vrei sa vezi la stiri cum se reconstituie din bucati vreun acvarist care-a citit pe forum ca se poate DIY la butelia cu CO2? Atita timp cit sint administrator NU se va discuta despre DIY la butelia cu CO2.

La sectiunea DIY puteti discuta despre orice nu va pune in pericol pe voi si pe altii.

snakefishmike wrote:O butelie de O2 careia un meserias ii schimba robinetul si garniturile cu unele dedicate CO2 , este mult mai safe , deoarece buteliile pt O2 sunt mult mai groase . De asemenea una pt argon .

Da, asta e in regula, aici nu-i vorba de DIY. Cu precizarea ca o o astfel de butelie va fi folosita doar dupa ce i se va face verificarea tehnica. De fapt, verificarea tehnica la zi e obligatorie pentru orice butelie.

Poze: smilie ... Poze cu plante
m_3
Senior member
[Avatar]

IP:

Se pot folosi si butelii de O2 sau argon dar nu cred ca difera cu mult pretul fata de una de co2, plus ca mai trebuie schimbat si robinetul si garniturile. Daca cumva nu are omu pe langa casa o butelie de aia, sa nu mai dea banii pe ea, atunci mai bine achizitioneaza una de co2.

Eu unul am ajuns la o concluzie: exista multe lucruri la un acvariu care se pot face prin metode DIY si scutesti o gramada de bani: acvariul, masa, decorul, capacul, instalatia de lumina, fie si sistemul de filtrare, etc... Si exista doar cateva lucruri care nu merita si e si riscant sa le bricolezi: sistemul co2, mai ales pe partea de inalta presiune (butelie, reductor). Exista butelii de capacitate destul de mare si destul de ieftine, exista reductoare de co2 industriale la care se poate monta un reglaj fin, astfel ca costurile de achizitie nu sunt foarte piperate. Eu unul NU as bricola o butelie de co2 sau reductorul never ever ever... . Poate ca vad eu lucrurile altfel pentru ca de profesie sunt inginer (pe parte electrica, da nici cu mecanica si hidraulica nu stau rau )....

This message was edited 1 time. Last update was at 21/05/2010 09:11:08

mihai_ghe
Membru de baza

IP:

geo13 wrote:Este 50 lei un robinet cu supapa de siguranta nou, pe care il poti pune la butelia de stingator cu CO2.

Sant de acord cu tine dar 170 lei stingatorul +50 lei robinetul=220 lei cu totu.La Bacau la centrele de co2 nu vor sa incarce stingatoare .La centru de unde am cumparat stingatorul nu vor sa-l incarce daca este modificat.Asa ca singura solutie a fost o butelie de co2 de 2l cu 300 lei de pe forum.Am povestit asta ca cine se gandeste la stingator ca si inlocuitor de butelie sa stie ce poate sa pateasca(nu obligatoru dar eu asta am patit)
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

mihai_ghe wrote:La Bacau la centrele de co2 nu vor sa incarce stingatoare .La centru de unde am cumparat stingatorul nu vor sa-l incarce daca este modificat.

Mie mi se pare o atitudine rationala din partea lor , oamenii cunosc riscurile si consecintele, nimeni nu cred ca vrea sa aiba pe constiinta pe cineva.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: