[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Nano reef 70L (low tech)  XML
Forum Index » Bazine mici si medii
Author Message
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

presupun ca multi stiati ca anemonele se pot multiplica prin mod asexuat prin diviziune in 2, 3 sau chiar mai multe replici alea anemonei-mama.
dar cine a citit, vazut sau auzit vreodata ca o anemona sa se divida in 2, ca la o luna mai tarziu dupa nenumarate schimbari de locuri ale amandoura, sa se reuneasca in aceasi anemona-mama?!?!?!
eu tare cred ca asta s-a intamplat in acvariul meu ....

PS: uitati-va la ultimele seturi de poze...cele din iulie aveau 2 anemone cu aprox 30-40 tentacule fiecare. pozele din iulie am numa o singura anemona cu aprox 70-80 tentacule.

This message was edited 2 times. Last update was at 22/12/2010 07:41:49

fuga prin porumb face porcul mai mistret
[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

am vrut sa zic:
PS: uitati-va la ultimele seturi de poze...cele din IUNIE aveau 2 anemone cu aprox 30-40 tentacule fiecare. pozele din iulie am numa o singura anemona cu aprox 70-80 tentacule.

[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Esti sigur ca nu s-a pitulit undeva intr-o pozitie si nu o vezi tu ?

.
[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

de asta n-am zis nimic mai demult...asteptam sa iasa la suprafata de sub vreo piatra
dar a trecut aproape jumate de an de atunci, si n-a mai iesit la vedere. am avut 2 anemone cam aprox 1 luna jumate, iar de pe la sfarsitul lui iulie eu am observat numai o singura anemona.
daca ar fi stat ascunsa atatea luni, in mod sigur ar fi murit pana acuma (din lipsa de lumina, si de mancare), iar intr-un acvariu nano de 70L, moartea unei anemone ar otravii toate celelalte vietuitoare.

[Email] [Yahoo!]
danyalexa
Junior member

IP:

Se poate sa stea una langa alta si atunci pare ca e doar o singura anemona.
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

Stiu ca suna incredibil ceea ce zic...ca si eu am tot cautat pe net sa vad daca este posibil asa ceva si n-am gasit nici un fel de info pe tema asta. Momentan anemona s-a mutat pe geamul lateral in partea stanga si se vede clar ca are doar un picior si este doar una...

[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

un mic clip ce l-am facut azi. camera e doar un digicam mic si e naspa de filmat, dar alta n-am.

[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Cand o sa-l vad si pe al meu asa...
P.S. Cum se numeste ala in care stau clownii ? Hammer coral ?

.
[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

Clownii stau in hammer acuma. Cand i-am luat, si inca nu aveam hammeru, se jucau in GSP. Dar seara dupa ce se stingea lumina, iar GSP se retragea in "sacul de dormit" si saracii clowni ramaneau boschetari peste noapte. Apoi am adus hammeru si s-au indragostit la prima vedere
Anemona a fost ultima introdusa...dar nimeni in acvariu nu indrazneste sa se apropie de ea.
PS: acvariu meu e "batran" face 2 ani in martie-aprilie.

This message was edited 1 time. Last update was at 08/01/2011 17:17:16

[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Clownii mei stau oriunde, numai nu pe langa corali. Au coltul lor, in dreapta-spate. Doar cand le e foame si ma vad pe mine vin in fata, in rest acolo stau. De dormit, tot acolo dorm. Chiar au inceput sa ma enerveze pe tema asta...

.
[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

crede-ma ca nu vrei sa se dea la corali, mai ales cat coralii sunt inca mici...i-ar distruge acuma

[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai nu sa se dea la ei... sa se dea PRIN ei

.
[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu cum de mi-a scapat, dar am uitat sa mentionez ca in sfarsit am si eu protein skimmer de fapt il am de prin octombrie. Este un Red Sea Prizm.
image
Fiindca totu mergea bine fara skimmer, nu am fost prea determinat sa-mi cumpar unul, pana l-am gasit pe asta aproape nou (folosit doar 1 luna) la 1/3 din pret.
Imi place faptu ca este ingust, hang-on, in acvariu intra doar un mic tub si este destul de silentios. Nu cred ca mi-ar placea sa dorm in aceasi camera, dar in sufragerie nu deranjeaza deloc. Ce nu imi place la el este ca oricat ma joc cu nivelul bulelor, tot nu pare sa scoata prea multa zeama. Adica este destul sa-l curat o data la 2 saptamani, iar eu credeam ca un skimmer eficient trebuie curatat de 1-2 ori pe saptmana, nu-i asa?
Din ce-am citit pe net (reviews si forumuri) nu exista nici un skimmer pt acvarii nano fara sump, care chiar sa faca treaba ca lumea. Iar acelea care stau in acvariu arata ca
Red Sea Prizm cred ca este un skimmer excelent pentru un nano, si nicidecum bun pentru acvarii atat de mari precum recomanda producatorii. Eu nu l-as folosii la nimic peste 100L.
In concluzie, eu unul nu pot sa zic concret ca am observat vreo schimbare inspre bine (sau rau) de cand am folosit skimmerul. Parametrii apei se pare ca au ramas neschimbati, iar coralii si pestii par sa o duca la fel de bine ca inainte. Nu vreau sa intelegeti ca skimmere nu sunt folositoare, doar in cazul meu nu am dovezi sa suporte acest fapt. Poate fi si datorita carbunelui ce l-am folosit inca de la bun inceput: Chemi-pure Elite care probabil este mai "agresiv" ca skimmerul.

[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

Am reusit sa scap de anemona
Nu isi mai avea locul intr-un bazin asa de mic. In ultimele luni incontinuu se impungea cu vre-un alt coral, aproape mi-a omorat mica colonie de polipi zoa. Iar de cateva saptamani statea pe geamul lateral si se lungea catra lumina...se poate vedea si in clip ca parca vrea afara.
Imi pare rau ca am pierdut un coral asa de misto, fiind singurul caruia ii dadeam mancare (krill, silversides, brine, mysis, plankton). E foarte misto sa observi o anemona cand mananca, parca e o planta carnivora...iar apoi dupa vreo 2 zile trage un excrement de toata frumusetea
In orice caz am facut niste leustean din afacerea asta, am facut alt reefer fericit si nu in ultimul rand anemona va fii mai fericita acum avand loc aproape "nelimitat" in acvariul lui de 80G.
Ma gandesc sa bag banii inapoi in acvariu...poate mai iau niste piatra si fac un mic rescape.

This message was edited 2 times. Last update was at 19/01/2011 06:59:12

[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

Am adaugat 2 bolovani noi, si am facut un mic re-scape:
image
Profitand de ocazia unui re-scape, am reusit sa prind cei 2 negrotei care ma cam enervau deja: Blue Velvet Damsel (Paraglyphidodon oxyodon) care deja devenise prea mare pentru acvariul meu si era doar un nehalit si jumate, si un Yellowtail Black Chromis (nu ii gasesc numele stiintific). Dar a trebuit sa scot cam 2/3 din pietre si corali ca sa-i prind. Incercasem de vreo 2 luni, lasand o plasa in apa cateva zile si sa-i prind pacalindu-i cu niste mancare...dar sunt prea destepti si rapizi. Acum sper sa fii redus incarcatura biologica si sa nu mai am probleme cu nitratii...desi fac schimburi saptamanale (max la 2 saptamani) de 15-20%, am purigen, cheato, carbune chemipure, skimmer, nitratii nu au scazut sub 50ppm de luni de zile. Desi coralii sau pestii nu par deloc afectati de valorile ridicate ale nitratiilor...mie unul nu imi place situatia.
In in fine...sper doar sa nu fi pus bolovanii prea compacti si sa fi creat zone fara curent de apa in spatele rocilor.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/01/2011 03:33:34

[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Va trebui sa te puna putin pe ganduri si hammerul, ca vad ca a inceput sa ia proportii. Daca skimmerul e unul eficient, pentru a scadea nitratii poti incerca metoda cu vodka (dozare de sursa organica de carbon). Am pus un link in topicul meu. Mai nasol e de calculat dozele la volumul tau...

.
[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

e branching hammer si pot rupe "ramurile" sau "capetele" cu mana, deci il voi putea tine sub control. iar al meu nu prea face tentacule lungi cu care sa intepe alti corali.
am citit doar superficial despre dozarea cu votdka. mi-e teama sa incerc deocamdata. pare prea miraculos ca sa fie adevarat sau sa nu existe vreo chichita.
nu vreau sa stric ceea ce eu cred ca merge bine. in afara de nitratii ridicati nu am nici o problema.
am scos 2 pesti destul de mari, voi face schimburi de apa si sper ca va scade cu timpul.
urmeaza sa schimb lampa de la cheato, momentan find 9 LED-uri albe normale.

This message was edited 1 time. Last update was at 27/01/2011 05:09:45

[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Eu voi incerca totusi metoda cu vodka pentru simplul fapt ca momentan nu am nimic de pierdut. Chichite nu ar avea de ce sa fie, mai ales ca e vorba de ceva ce poti face singur. Mult mai reticent sunt in privinta produselor miraculoase care de obicei nu fac mare branza si costa o gramada de bani. Pe scurt, ideea e ca alcoolul din vodka reprezinta sursa de carbon organic, ce faciliteaza inmultirea anumitor bacterii care asimileaza NO3 si care formeaza colonii in masa apei. Avand in vedere ca formeaza colonii in masa apei, ideea e ca pot fi ulterior extrase de catre skimmer. Ce-i drept majoritatea din cei care au folosit metoda, aveau NO3 undeva la 10-20 si au reusit sa-l aduca la 0. La ce am eu acum, cred ca e testul de forta pentru metoda . Pe termen lung imi pun toata baza in macroalge si DSB-ul din refugiu, dar pentru ele e nevoie de timp. In pico am avut 50 si dupa un schimb de apa cu care am ramas cu vreo 30, a scazut ulterior de unul singur si la ultimul test era 10, iar acolo nu am nici DSB, nici macroalge, nici skimmer nici nimic, si nici schimburile de apa nu le-am respectat intocmai (ultimul schimb a fost acum 2 saptamani sau chiar mai bine...).

.
[Email] [Yahoo!]
ozi
Senior member
[Avatar]

IP:

Partea nasoala cu aditia de vodka e ca trebuie sa fii acasa zilnic ca sa tii un ochi peste acvariu. Pe cand acvariul meu este acasa la parinti, iar eu stau cu prietena, si pe acasa merg doar o data la 3-4 zile ca sa adaug apa pt ce s-a evaporat, un schimb de apa, etc si sa ma asigur ca totul merge bine. Ai mei stiu doar sa-mi hraneasca pestii si nimic altceva...

This message was edited 1 time. Last update was at 29/01/2011 03:43:03

[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Da.... e adevarat, dar se poate doza cu ajutorul unui sistem de dozare, sau varianta mai ieftina, confectionarea unuia. Mai nou am vazut ca "se poarta" un mediu filtrant care joaca acelasi rol, intr-un mod mult mai controlat. Se numeste NP Biopellets (i se mai spune solid vodka), dar momentan pretul e cam piperat pentru gusturile mele... 140 ron/500ml ...care ce-i drept la un acvariu de 200l ajung cam un an...

.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Bazine mici si medii
Go to: