[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: samyfish
Forum Index » Profile for samyfish » Messages posted by samyfish
Message
Mai exista ?
Multumesc dar boala neonului stiu ca nu se vede decat cand se declanseaza prin comportament.
Aici ma tot gandesc daca e parazit sau fungus etc... si ce tratament se poate face, eficienta si raspandirea bolii la ceilalti.
Pe de alta parte nu prea imi permit sa deciclez acvariul ca inseamna sa o iau de la 0!
Am vazut la un neon un punct galbui acum cateva zile si azi deja parea o linie, am zis ca e un vierme insa in poze pare altceva!? Ceilalti neoni, un SAE, nu par a avea probleme. Am un labeo bicolor care de ceva luni mai are 2-3 pete de 1-2mm albe-decolorate si am mai facut un tratament in acvariu cu "goldmed" mai demult cand se inmultisera si erau mai extinse, si de atunci au ramas mereu 2-3 puncte ex: http://imageshack.com/a/img571/8206/5csk.jpg
De data asta neonul pare a suferi de altceva:
image
image
si neonul poza completa http://imageshack.com/a/img837/1728/9g08.jpg
Ce ar trebui sa fac ? sa il separ, sa incerc un tratament la tot acvariul?
Mersi
1 pachet plante 10 lei http://imageshack.com/a/img837/3142/68xb.jpg
4 scalari pui circa 5cm 10lei http://imageshack.com/a/img545/6673/lpaa.jpg
1 pereche scalari depunatori 10lei http://imageshack.com/a/img199/6043/r584.jpg
1 Rainbow shark (gri) Epalzeorhynchos-frenatum de circa 13 cm 10lei (are ceva puncte decolorate-f.sensibil la calitatea apei - la mine e suprapopulat)
1 acvariu unicat din cornier inox acoperit cu plastic rosu, cu picioare reglabile (nu curge dar necesita inlocuirea sticlei+chit) 100lei dar numai dupa ce se dau cei 4 pui de scalari
1 roca vulcanica 10lei 21x12x14cm http://imageshack.us/photo/my-images/708/gyql.jpg/
1 filtru Tetra IN 600 plus (folosit 2 saptamani la pornirea acvariului) 80lei

Preferabil in Bucuresti-Drumul Taberei
Catalin


Schimb cu MOSS- Fissidens fontanus/Phoenix, Crystal Red Shrimp
Am schimbat garniturile mici, am gasit greu un model sa semene cu diametrul cam de 7mm la care conteaza si grosimea ca unele mai groase nu intrau si rezultatul a fost: curge
Am luat acum un adaptor nou si sper sa tina 2-3 ani, nu mai umblu la aceasta piesa, prefer sa demontez furtunul!
Poate stiati de clipul asta, mi se pare edificator http://youtu.be/AooTnyqgmbU
Daca pui si manometru deja te gandesti daca merita sau nu sa treci pe o butelie sigura de CO2
Multumesc de raspuns, incep sa devin curios despre ecosistemele astea din borcan
Am luat de la un coleg de aici plante insa am mai luat si de la magazin, nu stiu pana la urma sursa concreta.
Imi sufoca si Eleocharis-ul din nano, se rasucise in jurul lui de cateva ori, asta e inainte cu o saptamana http://img545.imageshack.us/img545/3568/e4kt.jpg
O sa fac o gramajoara Dragos daca vrei sa faci experimente am mai aruncat din ea si vad ca e foarte sensibila, se rupe usor
Nu am plantat respectiva planta dar aici se intinde pe moss iar in nano de la birou a inconjurat de cateva ori micuta mea iarba
Eleocharis parvula. Ce planta este care seamana cu iedera, in senul negativ sau e o alga ?
image
De aceea te-am intrebat daca ai numarat bulele de CO2... si am vorbit de JBL Proflora... care nu se compara nici cu bomba si nicidecum cu CO2 la butelie cu manometru. OK?
In acvariu ai si plante, o apa statuta... doar daca faci schimb de apa maricel o sa vezi o schimbare la pH. Pe de alta parte si la mine e in jur de 7,6 si se mentine.
Arata bine ce ai acolo, sigur se mai pot face mici ajustari.
O sa mai apara melci, ideal e sa-i culegi. Varianta cu melci asasini sau cu botia inca nu e cazul si din experienta nici nu e practica. Evident melcii au venit cu plantele care ar trebui dezinfectate pentru siguranta.
Inteleg ca esti in perioada de ciclare, cu ce o faci? Mancare de pesti, amoniac, bacterii adaugate... ? Ai putea incerca varianta cu apa amoniacala daca gasesti, nu mai mult de 1-2ppm ca inca nu ai pesti (eu am incercat cu succes varianta cu bicarbonatul de amoniu (NH4HCO3) un varf cam de marimea bobului de orez la o ceasca cu apa la 60grade C ar fi suficient si desigur adaos de bacterii orice firma doresti.
O sa iti trebuiasca si teste de masurare No3 si eventual NH3/NH4 si NO2.
Lumina as zice ca e slaba dar e de vazut ce scrie pe tuburi. Le poti inlocui cu 2 Osram 865 HO ca sa fie mai ok insa tot nu ajungi spre 1W/litru, depinde de cerintele plantelor.
Sincer desi ai muncit cu pietrele alea eu le-as scoate sunt taioase si daca o sa ai si plante nu se vor mai vedea ca acum. Poti acoperii una cu ceva moss. Sa te gandesti si la un gazon.
Ai numarator de bule la Proflora, cat iese? La mine Proflora 80 nu a dat mai mult de o bula la 6 secunde, de regula 1bula la 8 secunde. O sa trec pe reteta de bomba
Cu pestii trebuie sa te gandesti foarte bine insa doar dupa ciclare. E bine ca ai scos din lista scalarii, sunt prea mari!
Tetra ai de unde alege, doar sa gasesti specia care iti place. Imi place mult cum sunt descrise pe site-ul seriouslyfish.
Succes in continuare!
Denes, ai pui sau ai patit ca mine: au depus frumos pe placuta de plastic care am prins-o intr-un colt al acvariului si a treia zi, cand ma gandeam sa le mut, nu mai era nimic
Eclozeaza cam in 60 de ore scrie la carte, mie mi s-a parut ca ar fi mai mult, cam o saptamana, apoi puii raman in grupuri inca o saptamana inainte sa inoate.
Am pierdut si un pui, avea cam o luna, dupa ce am pus prea multa mancare si la test am gasit amoniac. Bazinul e prea mic are vreo 4 litri. Restul de 4 pui mai mici, de vreo 2 saptamani, au rezistat.
Multumesc de comentarii

3 saptamani
image
si acum la o luna
image

Gandaceii par a fi ostracods din ce am vazut pe net.
Hidre nu imi dau seama daca sunt.

Mazga dispare in 2 saptamani da eu am sters usor agitand apa pe langa radacina red moor.

Am inceput in joaca si se vede ca nu e un plan gandit. Ideea e ca plantele se dezvolta, deocamdata cu ceea ce gasesc in substrat si probabil CO2 din apa minerala adaugata zilnic cate 100ml.
La o luna am asa ceva care "zboara" prin acvariu si se pare ca are si picioare Stie cineva ce este?
image
image

Si am observat niste cerculete care probabil sunt ceva oua daca stie cineva
image

Se pare ca sunt si ceva planaria
N-am pus nimic in acvariu decat poate la inceput dintr-o sticla de apa care a stat mereu cate o saptamana cu apa de la chiuveta, pentru flori, care poate sa se fi dezvoltat de-a lungul timpului ceva.
Totusi plantele erau contaminate cu melci Physa si inca un tip de melc deci poate era deja pe plante.

Voi mai urca niste poze cu acvariul la o luna. Plantele se dezvolta bine, exceptie blixa care cred ca o voi scoate.
Poze la 2 saptamani
image
Anubiasul avea o frunza praf
image
Ideea e ca 2 zile pe saptamana nu adaug cei 50ml de apa minerala iar, in primul weekend nu a avut nici lumina. Acum e o priza programabila de la 7.30 la 16.30.
Alte poze:
http://img824.imageshack.us/img824/7159/x6rx.jpg
http://img834.imageshack.us/img834/7320/xpw4.jpg
http://img5.imageshack.us/img5/6665/1fsu.jpg
Frumos bazinul si suportul, suna promitator!
Spatiu ai asa ca te poti rasfata cu plante. Ideea cu ghivece e buna dar ma gandesc ca nu la asa un bazin in care ai putea macar jumatate sa il plantezi ca o adevarata jungla.
Sa zicem ca pot trece pesta partea cu substratul fertil folosind fertilizanti in masa de apa.
Si eu merg pe ideea de iluminare cu Led. Daca calculezi o sa vezi ca te costa mai mult ca fluorescenta. Un proiector de 20W e cam 100lei iar tie chiar o sa iti trebuiasca vreo 5 bucati daca nu ma insel (1200-1400lm -cele noi ar avea 2000lumeni- deci total 6000-7000lm sau varianta fericita 10000lm) Varianta cu tuburi T8 Osram 865 36W/3250lm x4 buc = 13000lm
Eu am preferat varianta cu banda led 14w/1080lm pe m x5 = 70w/5400lm taiata la 55cm in 9 bucati pentru acvariu de 60x30x50cm. Deocamdata sunt in teste cu doar 30W in locul proiecturului de 20W. La acesta din urma cabomba a crescut insa, cu spatii mari intre noduri.
Ar fi mai simplu si mai bine sa iei o radacina deja pregatita, doar sa o mai tii cateva zile la inmuiat inainte sa o pui in acvariu
Filtrare la atata apa e musai cu un filtru mare extern sau doua mici, dupa cum te avantajeaza ca pretul e cam la fel.
Spor la amenajari!
Am gasit pe youtube un crescator de angelfish, in loc sa rupi frunze de la plante a mers pe ideea cu plasticul prins in vetuza (e bun plasticul de la un cd ca e destul de poros).Scalarii depun mai degraba pe ceva vertical decat pe alte suprafete. Cresterea de la icre la puiet era in bazine mici fara substrat, apoi adaugate ceva plante si aerare, aspirare zilnica a depunerilor de fund.In prima faza m-am descurcat mai bine cu hrana JBL NovoFluid Artemia apoi cu Cyclop inghetata.
Da, acelasi comportament de tatonare sau poate depun un strat lipicios de mucus ca sa se prinda icrele.
Cred ca e necesar albastru de metil insa in concetratie foarte mica altfel ar trebui schimbata apa dupa doar cateva ore.
Vivipari cred ca vor sta totusi la distanta de cuplu, masculul e agresiv in aceste conditii.
Din pacate dupa ce am vazut mai mult de 30 de alevini vioi si au ramas 1 respectiv 5 supravietuitori mi-a cam scazut dorinta de a pierde prea mult timp sa ii asist. Ce ramane, ramane
Buna Nicu, si eu sunt la inceput de drum desi am avut acvariu de mai bine de 20 de ani, intre timp lucrurile s-au schimbat mult.

NO2 trebuie sa fie 0 ca sa fie ok iar, NO3 spre 12,5 ppm. Trebuie sa verifici PO4 insa, oricum nu ai avea un echilibru la 25ppm NO3 chiar daca adaugi pana la 2ppm PO4 (metoda estimativa http://buddendo.home.xs4all.nl/aquarium/redfield_eng.htm ) dar poti face schimburi de apa.
Eram tentat sa spun ca acvariul nu e ciclat, inghesuiala isi spune cuvantul.

Filtrarea interna nu e nici estetica si ma indoiesc ca are efectul dorit fata de un filtru extern sau pricipiul acestora (de la 1l la 6l de material filtrant). Adevarat nu sunt ieftine dar cred eu, mult mai bune. Sunt si unele filtre interne cu capacitate mare a filtrelor dar tot costisitoare.

Din ce am vazut eu nu ai plante mai deloc, fertilizarea ar trebui mai buna, iluminarea e mult prea mica. Din catalog Philips T5 de 14W are 1200-1300lumeni. Eu am inceput un acvariu ceva mai inalt cu un proiector LED de 20W cu 2000 lumeni si dupa evolutia plantelor e putin (acelsi Led la acvariul tau ai avea iluminarea aproape dublata). Acum merg cu ideea de banda Led deocamdata am pornit 30W din ea sa vad cum merge. E scumpa dar costa aproape la fel de mult ca tuburile fluorescente in anumite conditii.

Decorurile sunt frumoase pentru copii, daca ai sa iti traiasca!

Easy carbo ar mai elimina din alge, atentie ca e puternic alergen!
O bomba CO2 ar fi o solutie acceptabila.

Ce ma nedumereste e ca ai luat multe acvarii mici si nu ai schimbat nimic Daca luai unu mare si bun macar puteai lua lucrurile de la inceput si bine.
In final iti urez spor si ape limpezi!
Felicitari "taticule" !
La mine au fost productivi intr-un bazin de 20l, dintr-o serie a ramas doar unu care e cel mai mare acum la 2cm si din alta 5 deja sunt triunghiulari. Acum in cel nou de 72l net au depus o data pe tevi si nu a iesit nimic, a doua oara desi am mutat icrele ( vreo 2 icre au avut mucegai alb ca o sfera) si pana la urma cred ca au fost mancate de puii de care vorbeam (am uitat sa le dau sa mananince in cutiuta de separare unde era si placa cu icre ) Acum sunt la a treia depunere:
http://img199.imageshack.us/img199/6043/r584.jpg
Ideea e ca am incercat sa pazesc o serie la cutiuta, curatat zilnic cu pipeta, alimentati cu naupli de artemia... deja era prea mare efortul. Au murit de frig majoritatea asa ca am schimbat metoda.
Apropo, cam 27-28grade e ok.

Sper sa ai succes!
Multumesc pentru aprecieri. Trebuie sa subliniez ca nu sunt experimentat chiar daca, in ultima vreme citesc mult despre acvaristica. Asa ca sugestiile sunt binevenite.

Nu stiam ca Anubiasului nu-i place lumina. Am zis ca se potriveste cu buturuga si as fi pus mai multi dar am facut economie

Din pacate are acel mucegai alb ca nu am tinut la "inmuiat" buturuga am pus o greutate pe ea cateva zile (acasa am inca una pe care am scufundat-o in galeata sa vad daca se duce la fund si dupa 4 zile s-a dus).

Nano, micro, mili, litru - poate trebuia sa-i zic pico pe langa un acvariu adevarat de peste 100litri dar, s-a incetatinit vad notiunea de nano acvariu.

Se poate sa fie cam putin schimbul de apa mai ales ca sunt depuneri pe geam, nu e nici un fel de curent de apa. O sa incerc cu 50%. Nu stiu cat conteaza apa minerala, evident aduce ceva CO2.
Cu un filtru deja se poate popula cu vietati insa nu sunt semne ca a inceput vreo ciclare neavand surse de amoniac. O sa fac un test totusi de NH3/NH4 dar cred ca nu are scala suficient de mica (12,5ppm)

O sa mai fac poze pe la sfarsitul saptamanii si se vor vedea deja schimbari in cresterea plantelor. Poate mai culeg si din mucegai.
Nano de 10l 20x20x25 Diversa - Comoara Piratului )
in realitate nu are decat 9 litri volumu net total repartizati astfel:
7 litri apa
Manado 1l (2,5cm)
substrat Aquabasis 0,75l (2 cm) cu doua jumatati de bile fertilizante

Plante:
salvinia natans
Marsilea hirsuta
Eleocharis parvula
Lindernia rotundifolia
Anubias barteri nana petite
Cabomba caroliniana
Hydrocotyle tripartita sp. Japan
Cryptocoryne wendtii
...
Christmas Moss pe o radacina (dupa 4 zile s-a imbibat complet ca sa stea scufundata)

Iluminare
Led 8W 6000k 720lm, aplica de 12cm V-Tac Samsung

Intretinere
dupa ideea lui Oliver Knott schimb saptamanal 2l (25-30%) apa statuta si adaos zilnic 50ml apa minerala.

Pozele sunt la o saptamana.
image
image

Mai multe in album
http://imageshack.us/g/1/10355718/


Dupa 12 zile
Parametri apei masurati cu JBL Easy test 6 in 1 : Ph 8, kh 15, Gh>14
Blixa si moss-ul nu sunt inca ok.
 
Forum Index » Profile for samyfish » Messages posted by samyfish
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com