Buna ziua la toata lumea va spune Nicu din Bucuresti care pe la 40 si de ani s-a apucat de acest hobby.
Poveste clasica, totul a inceput de la un Caras Auriu primit intr-un bol

de un membru al familiei pe la sfaritul lunii mai.
Eu m-am apucat de "meserie" la inceput de Iulie cand am ramas 2 saptamani singur cu pestii acasa.
Cu siguranta am facut toate greselile clasice ale incepatorilor.
In acest moment am 2 acvarii aglomerate, ambele de 54 litri (60x30x30) - seturi de la Hornbach.
Acvariul 1: 2 x neon, 3 x harlequin rasbora, 3 x zebra danio, 2 x tiger barb vargati, 2 x tiger barb verzi, 3 x black tetra, 5 x corydoras abi, 1 x guppy
De cateva zile exista si 2 plante puse in 2 ghivece mici (substratul nu este destul de gros pentru plante)
Acvariul 2: 1 x caras auriu, 7 x xifo (4 femele, 3 masculi), 2 x platty galben, 1 x molly negru, 5 x corydoras
6 xifo vor merge la donatii asap
Tehnic
Filtrare interna, in fiecare acvariu este un Hailea RP-600 si un filtru home made cu pompa Aqua Szut.
Materiale filtrante: vata filtranta, burete coarse, burete fine, Macromec si carbune activ
Pompa de aer cu piatra. Iluminarea este cea standard de 15W de pe capacele din set. Lumina este deschisa le la 07:00 la 23:00 cu o pauza de pranz de la 13:00 la 17:00.
Apa
Schimburile de apa sunt saptamanale, cam 18-20l. In bidonul e 20l pun 6l apa plata (pentru a creste un pic GH-ul) si restul apa de la robinet.
Tot saptamanal spal si filtrele si schimb vata filtranta pentru ca se strange multa mizerie.
Dupa schimbarea apei adaug Sera Aquatan si din 2 in 2 saptamani cate o capsula de
Microbac
Apa o testez cu testele 6 in 1 de la JBL.
De obicei parametrii sunt: PH 6.8-7.2, GH ~6, KH ~10, No2 0-0.5, No3 25
Alte tratamente, mancare
O data pe saptamana
Sare Minerala
Cateodata cand PH-ul pare mic, solutie PH+ de la Sera
Mancarea, 2 mese pe zi, este in general fulgi din comert (Tetra Min) iar o data pe saptamana adaug in mancare 3-5 picaturi de Fishtamin de la Sera
Acum, dupa introducerea plantelor in Acvariul 1 o sa incep sa pun CO2 Tabs, pana ma hotarasc daca iau instalatie de CO2.
Orice sfat este bine venit si voi lua criticie constructiv. Sper ca s-au atasat si pozele. O sa revin curand cu unele noi.