[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: ugarit5
Forum Index » Profile for ugarit5 » Messages posted by ugarit5
In sfarsit am plantat acvariul si am adaugat niste pesti:3 guppy si 3 Corydoras paleatus.
Plantele Vallisneria si Egeria sunt cam inalte si as dori sa le tund.Pot sa le tai varfurile (pana la luciul apei)?
De asemenea,,cat poate sta filtrul intern oprit fara sa se decicleze (fiind scufundat in apa)?
Ms pt sfaturi
Imi era teama ca filtrul se decicla daca il opream mai mult de 3 minute
Cum faceti voi schimburile de apa?
Pe langa faptul ca dupa 5 litri de apa schimbati filtrul a inceput sa se auda ciudat(running dry),deci trebuie sa fac schimbul de apa de 20 la suta din doua transe,cand am turnat apa noua in acvariu,oricat de incet as fi facut,forma un "crater" mare in nisip si rascolea straturile de nisip.
Cum ar trebui sa procedez??
Am facut niste modificari la rockscape:
Stie cnv de ce a aparut (se simte,nu se vede) un fel de pelicula uleioasa,alunecoasa pe suprafetele de plastic din acvariu (in principal pe filtru si termometru)?
Stiu asta ms,dar ma imgrijoreaza faptul ca nu vad fenomene ale ciclarii (apa tulbure etc)
Ziua a patra a ciclarii
Tot nimic,doar a aparut un pic de mucus alb pe partea superioara a busteanului:
Este normal?
Sunt in a treia zi de ciclare si nu a avut loc niciun fenomen (apa tulbure,mucus,alge etc.)
Mentionez ca in prima zi am adaugat mancare de pesti si jbl filterstart in apa acvariului
Am si eu o curiozitate:in ziua a doua,a avut loc vreun fenomen legat de ciclare? (cum ar fi apa incetosata,mucus,alge etc.)
Pietrisul cu granulatia de 2-3 mm ar fi perfect,iar o culoare roscata ar arata ff bn impreuna cu corydoras
Cat despre Betta,saracul peste este incurcat de curbura bolului (pestii tai stau in bol nu?) si nu prea vede marginea;marginea rotunda refracta lumina si distorsioneaza vederea pestelui (dar si a ta:daca te uiti din lateral,vei vedea ce aiurea se vede)
Cat despre priza,ataseaza un prelungitor
Am inceput ciclarea fara plante:
Ok ms mult pentru raspuns
Atunci cred ca o sa incep asa
Pot sa incep ciclarea acvariului fara plante si sa le adaug mai tarziu (cam pe la mijlocul ciclarii)?
Ce dezavantaje ar fi daca as proceda asa fata de varianta in care as incepe normal (cu plante de la inceput)?
Sterge topicul daca te crezi asa destept
1
Deschideam un nou topic pentru ca oamenii sa gaseasca intrebari la raspunsurile lor rapid pe google.
Nush ce ai crezut tu
Ce naiba
Pot sa incep ciclarea acvariului fara plante si sa le adaug mai tarziu (cam pe la mijlocul ciclarii)?
Ce dezavantaje ar fi daca as proceda asa fata de varianta in care as incepe normal (cu plante de la inceput)?
Multumesc anticipat!
Este ciclat acvariul?
Ce volum are?
E ceva...
Lasand la o parte off topicurile,cred ca o sa aleg jbl filterstart drept starter pentru ciclare
Din pacate,produse seachem nu gasesc prin jur si nu vreau deocamdata sa comand online
Principalele variante ar fi sera bio nitrivec si jbl filter start
Care este mai bun dintre ele sau exista un alt produs "obisnuit" mai eficient (cum ar fi tetra sau easy life)?

Forum Index » Profile for ugarit5 » Messages posted by ugarit5
Go to: