| Message |
|
|
Hai s-o iau altfel...
Pe vremea mea, fasole asta cu animalul folosea tot overflow, PVCU abia aparuse, telefoanele abia faceau poze de cativa biti dupa care dadeam fuga la desktop sa le descarc, bagam in femei mai mult timp si resurse decat in acvarii, iar ceea ce ai vazut ca functional este strans de la doua sisteme de peste 500 l fiecare, si parca beam mai putin si mai bun
Între timp m-au mai cocosat si galetile cu sare si apa, am fost si eu racit
|
 |
|
|
Da haidi bre, acolo-i loc secret si nu vede nimeni, la câte am, daca la insir frumos vederii îmi trebuie spatiu dublu, iar daca ma vede sotia cu acareturi in plus se duc naibii 15 ani de ca znicie.
Sau vorba ceea Las-o ba ca merge asea
Sau mai da doua trei foi in spate si vezi-mi clownii
|
 |
|
|
Am alte 1001 prioritati, acolo tin inchisa usa
|
 |
|
|
Si daca tot avem excese de sinceritate, mai am o chestie 2(3-4) in 1
Un acvariu de 30l in timpul saptamanii este vas de autocompletare.
La schimbul de apa il umplu cu 25 l apa de osmoza, iar amestecul il fac cu o pompa de recirculare Ocean runner 1500.
Dupa preparare ii infing furtul in evacuare si-mi arunca apa in sistem.
Avand si incalzitor si loc in stand devine bazin de carantina la nevoie.
Daca ma incordez ar mai fi util la ceva: suport pentru ustensilele ude puse la scurs ...
|
 |
|
|
|
Tot din citite am auzit ca asterinele mai aratoase (cele cu ceva verde sau potocaliu) nu ar fi chiar sfinte.
Acum cu zoasii: toti o duc rau, sau doar anumite colonii dintr-o anumita zona...
Nici valorile alea toate pe 0 nu sunt prielnice coralilor moi, dovada kenya ... dar nici sa se descompuna asa.
Niste poze clare ar ajuta.
|
 |
|
|
|
Da-mi te rog un PM cu sursa astora de nylon. Merci!
|
 |
|
|
|
Ala de pasla se infunda imediat, nu stiu daca ai nevoie de asa filtare fina ...
|
 |
|
|
kirucd wrote:E o solutie buna si ar fi bine sa ai o pompa de recirculare de rezerva.
Si verificate debitele din cand in cand, sa nu se colmateze in anumite zone.
Dragos, pompa de rezerva este, chiar identica cu asta de baga nonstop de aproape 5 ani, pompand din cea mai curata zona din sump nu am avut probleme cu acumulari, doar ceva culturi de alge pe furtunele expuse la lumina.
Coane Pavelescule, totul a fost mutat in acvariul actual in doua zile, iarna, am zis initial ca-l fac sa functioneze la urgenta si dupa aia vad eu, acum ce vad clar e ca orice improvizatie risca sa ramana definitiva. Si accesul pe acolo este dificil, dar le stiu pe toate si pe intuneric.
Dar nu inteleg ce nu-ti place: furtunul de tur - furtun de aspirator, returul din refugiu - scurgere de cada, upgradat cu unul mai ochios la capat, cupa la skimmer clatita doar, nu spalata ...
|
 |
|
|
Ba se pare ca el chiar face, nici nu mai citeste spiritualitatile emanate pe aici
|
 |
|
|
Radule, deschide-ti alt topic, cu alt nume, aici se discuta lucruri serioase
|
 |
|
|
Acolo-si tine fata pestele  . Tind sa cred ca-i un mizerabil
|
 |
|
|
La Florentina am vazut acum cativa multe Suri, si parca nu erau asa spaima ... drept dovada poftim peste mare
|
 |
|
|
Sa fie doi atunci, musai o pereche ...
|
 |
|
|
|
Eu, acu` vreo 4-5 ani am luat de la el, un burete galben, doi castraveti si un mar de mare, le stiam provenienta.
Acestea au fost ridicate de catre cineva din Bucuresti, nu l-am cunoscut personal pe Bogdan, era un anunt pe alt forum dat chiar de el.
|
 |
|
|
|
Astia n-are NEMO?
|
 |
|
|
Daca incalzitotul de care pomeneai, Eheim Jager cel din poza, atunci iti confirm ca e ca al meu ala mare de sta culcat imers si functioneaza
Galeata o tii acoperita, da? Sa nu-ti vada colegu` pestii
|
 |
|
|
Bine macar ca-ti place ... tie.
Cica ar putea gazdui si alge zooxanthellae, dar in cazul asta apar niste inele maro-verzui pe tentacule si pare murdara
|
 |
|
|
|
Lene, comoditate, economie sau neinspiratie, puteti spune orice despre alimentarea reactoarelor (2 chimice, 4 biologice: cel 3 ale kit-ului Tunze si cel cu 10 l matrix) si a refugiului, dar se face cu pompa de recirculare, prin splitter-ul cu robineti din poza de mai jos.
Mentionez ca pe solutia asta merg de la inceputul acestui proiect.
Astept pareri:
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Are celulita
|