Message |
|
Eu am reusit sa salvez doar 20 din cei 30 de pesti pe care ii aveam. Cei mai multi fiind neoni. Eu am schimbat cam 30% din apa in prima zi, am spalat foarte bine filtrul si apoi am schimbat cam 10% din apa zilnic. Dar asta in cazul meu. Eu am avut valori mari de nitriti si nitrati. Tu ar trebui sa verifici prima data sa vezi daca asta e cauza din care iti mor pestii. Mie din 5 molii mi-au supravietuit doar 2. La fel ca si tine probabil ca nu am avut destula rabdare ca sa se cicleze apa.
|
 |
|
Multumesc mult! Ai avut dreptate. Sistemul de inchis deschis e pe bile si una ramasese blocata pe oprit. Am reusit sa-l fac. Inca o data multumesc mult!
|
 |
|
Salut! Aceasi problema cu pesti morti fara o cauza anume am avut-o si eu. Mi-am cumparat teste pt apa din acvariu. Problema era ca valoarea nitritilor si nitratilor era foarte mare posibil datorita faptului ca apa nu a a fost ciclata suficient.
|
 |
|
Buna seara! Am un filtru eheim 2228 care nu mai trage apa din acvariu. Daca umplu filtrul cu apa o scoate afara pe iesire dar de tras nu mai trage. A mai patit cineva asa ceva? Pot sa il repar?
|
 |
|
Multumesc mult pentru sfaturi! Am schimbat circa 40 litri de apa si o sa schimb zilnic 10-15 litri. Legat de exfolierea mollyilor a, vb cu un prieten si mi-a zis sa pun albastru de malachit in apa. Ce parere aveti?
|
 |
|
In dimineata asta am mai gasit un gupy mort. Am facut teste pt kh, gh, ph - toate normale. Problema este cu nitritii care sar de 8. Ce as putea face sa mai reduc valoarea nitritilor?
|
 |
|
Salut! Am un acvariu de 120 l, cu un filtru intern tetra800, instalatie co2, si pompa de aer tot de la tetra. Acvariul a fost ciclat timp de o luna. Am pus in ziua 0,7si 14 easy start. In el am 5 gupy, 10 Xifo si aveam 4 molly pana azi dimineata. Dimineata un molly negru l-am gasit mort. Acum vad ca 2 arata ca si cum s-ar exfolia. De mancat inca mananca dar nu ca inainte. Pestii enumerati mai sus i-am luat in urma cu 10 zile. I-am pus pe cei 2 molly intr-un acvariu mai mic azi. Ce au si ce as putea face?
|
 |
|
Dar botia mananca doar melcii sau si plantele?
|
 |
|
In mare melcii astia i-am vazut pe plante. Cat despre pesti nu exista nici unul inca in acvariu
|
 |
|
Multumesc!
|
 |
|
Salut!
Am dat drumul la un acvariu de 120 de litri. Am in el filtru de apa tetra 800, o bomba CO2 2 buturugi si ceva plante. De cateva zile tot pescuiesc melci (destul de mici 1-2 mm). Exista si alta metoda de a scapa de acesti melci inafara de pescuitul bucata cu bucata?
Multumesc anticipat!
|
 |
|