[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mav300
Forum Index » Profile for mav300 » Messages posted by mav300
Eu am reusit sa salvez doar 20 din cei 30 de pesti pe care ii aveam. Cei mai multi fiind neoni. Eu am schimbat cam 30% din apa in prima zi, am spalat foarte bine filtrul si apoi am schimbat cam 10% din apa zilnic. Dar asta in cazul meu. Eu am avut valori mari de nitriti si nitrati. Tu ar trebui sa verifici prima data sa vezi daca asta e cauza din care iti mor pestii. Mie din 5 molii mi-au supravietuit doar 2. La fel ca si tine probabil ca nu am avut destula rabdare ca sa se cicleze apa.
Multumesc mult! Ai avut dreptate. Sistemul de inchis deschis e pe bile si una ramasese blocata pe oprit. Am reusit sa-l fac. Inca o data multumesc mult!
Salut! Aceasi problema cu pesti morti fara o cauza anume am avut-o si eu. Mi-am cumparat teste pt apa din acvariu. Problema era ca valoarea nitritilor si nitratilor era foarte mare posibil datorita faptului ca apa nu a a fost ciclata suficient.
Buna seara! Am un filtru eheim 2228 care nu mai trage apa din acvariu. Daca umplu filtrul cu apa o scoate afara pe iesire dar de tras nu mai trage. A mai patit cineva asa ceva? Pot sa il repar?
Multumesc mult pentru sfaturi! Am schimbat circa 40 litri de apa si o sa schimb zilnic 10-15 litri. Legat de exfolierea mollyilor a, vb cu un prieten si mi-a zis sa pun albastru de malachit in apa. Ce parere aveti?
In dimineata asta am mai gasit un gupy mort. Am facut teste pt kh, gh, ph - toate normale. Problema este cu nitritii care sar de 8. Ce as putea face sa mai reduc valoarea nitritilor?
Salut! Am un acvariu de 120 l, cu un filtru intern tetra800, instalatie co2, si pompa de aer tot de la tetra. Acvariul a fost ciclat timp de o luna. Am pus in ziua 0,7si 14 easy start. In el am 5 gupy, 10 Xifo si aveam 4 molly pana azi dimineata. Dimineata un molly negru l-am gasit mort. Acum vad ca 2 arata ca si cum s-ar exfolia. De mancat inca mananca dar nu ca inainte. Pestii enumerati mai sus i-am luat in urma cu 10 zile. I-am pus pe cei 2 molly intr-un acvariu mai mic azi. Ce au si ce as putea face?
Dar botia mananca doar melcii sau si plantele?
In mare melcii astia i-am vazut pe plante. Cat despre pesti nu exista nici unul inca in acvariu
Multumesc!
Salut!

Am dat drumul la un acvariu de 120 de litri. Am in el filtru de apa tetra 800, o bomba CO2 2 buturugi si ceva plante. De cateva zile tot pescuiesc melci (destul de mici 1-2 mm). Exista si alta metoda de a scapa de acesti melci inafara de pescuitul bucata cu bucata?

Multumesc anticipat!

Forum Index » Profile for mav300 » Messages posted by mav300
Go to: