[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Clauss_72
Forum Index » Profile for Clauss_72 » Messages posted by Clauss_72
Message
Silviu Man wrote:
kirucd wrote:Cred ca avantajul major pentru plante, asa cum este si pentru corali, este o lumina dimmabila,
cu un program in care lumina sa creasca de la 0 pina la un maxim, sa ramana acolo pentru 2-3 ore,
apoi sa scada la 0 pina la sfarsitul programului de iluminare.


Si cum faci asta? Banuiesc ca este un dispozitiv automat care regleaza intensitatea luminii...


Evident, de exemplu firma Dennerle, vinde LED bar pt. acvarii plus un LED controller cu care poti sa te joci si sa programezi ciclul de lumina exact ca si ciclul unei zi, de la rasarit la apus, inclusiv intensitatea luminii si culoarea. Plus de asta poti conecta controllerul la un pc. si e si mai usor. Dar pregateste cateva mii de roni.
Am trecut prin experienta ''vivipara'' si pot sa va spun ca atat guppy, cat si xipho, molly, e.t.c. mananca pui, si mai ales vaneaza puii si chiar daca nu-i pot manca le provoaca rani fatale, asadar nu puneti puii mici sub 2 cm in acvariul comun.
TeodoraLavinia wrote:Azi am vazut ca cei 2 pui de gupy au cozile facute praf.... masculul are inotatoarea codala praf si cea dorsala la fel,insa femela decat foarte putin la inotatoarea codala.....de ce?,pui au 1 luna si ceva...vor mai trai????


Buna Teodora, e dificil de spus care sunt cauzele deoarece nu ai dat informatiile necesare pentru a primi un raspuns cat mai apropiat de problema ta. si anume:

ce specii de pesti mai ai in acvariu impreuna cu gupy?

cati pesti ai in acvariu total?

ce marime are acvariul?

calitatea apei,

filtrarea,

abia apoi poate cineva, chiar eu sa-ti dau un raspuns pozitiv, pana atunci vino cu mai multe informatii.

O seara placuta
vereb wrote:parerea mea, poti obtine foarte usor alga BBA. Cumpara acel lemn de la pet shop si il vei introduce in acvariu iar vei lasa lumina aprinsa pe zi in jur de 10h . Se vor inmulti.
Nu vad sensul de a folosi CO2 la acvariu cu ciclide .


Crezi ca daca nu era un acvariu doar de decor nu cumparam acel lemn?, cat despre CO2 nu am pomenit ca vreau sa-l introduc in acvariu , ci am spus ca am pornit pompa de aer tocmai ca sa elimin cat mai mult CO2, si coroborat cu o fertilizare putin mai multa decat plantele pe care le am si cat pot ele sa consume, dar si sa facilitez aparitia algelor, dar totu-si nu foarte mult fertilizant ca pot sa dau in ''apa verde'' cum spunea Dragos.

Oseara buna tuturor
Multumesc tuturor pentru ajutor si sfaturi, o sa incerc un dezechilibru controlat si desigur o sa va tin la curent cu metoda folosita si cam ce fel de alge or sa apara. totusi as fi vrut ca acel vanzator din pet shop sa fi stiut cum s-a obtinut BBA pe acea radacina de mangrove, arata chiar super, era complet acoperita de BBA parca era...''blana'' imi pare rau ca nu am facut si cateva poze sa va arat cum arata, dar o sa mai ajung pe acolo si atunci o sa fac. Si da, ar fi foarte interesant sa deschidem un topic despre cum sa obtinem alga care ne dorim.

O zi placuta tuturor
Arhitectul wrote:Koala a avut radacina in acvariul cu africani ... Poate stie el desi nu e fan verdeturi din cate m-am prins eu


Evident ca nu vreau sa bag lemn in acvariul cu ciclide, ci vreau sa stiu care ar fi metodele de ''obtinere'' a algei, sau creare conditiilor optime pentru a facilita aparitia lor. din cate am inteles, citit, si rasfoit prin forum, nu am gasit decat metode de eradicare mai mult sau mai putin eficiente, nimic referitor la CUM sa facem sa apara algele stiu ca algele se fixeaza pe orice suport disponibil in acvariu, sigur una dintre metodele de a facilita aparitia algelor, ar fi exact invers metodei de prevenire a aparitiei lor, deci intr un fel am inceput prin iluminatul pe intreaga periada a zilei, am pornit si pompa de aer pentru a elimina cat mai mult CO2, am introdus si putin fertilizant desi in acvariu nu am decat cateva smocuri de anubias, altceva...nu mai stiu ce ar fi de facut, rog maestrii in aquascaping si biotop, sa si dea cu parerea, si nu numai ei, deoarece toata lumea care detine un acvariu a avut sau inca mai are probleme cu algele, iar ciclidarii vor alge in acvariul lor si sa dea dracii ca nu vor sa apara deloc.
Salutare colegi ciclidari si acvarofili!

Revin cu poze noi si cu o intrebare...cel putin bizara pentru multi iubitori ai acvaristicii; pestisori sunt bine au mai crescut, sunt niste mancaciosi de zile mari, cand vine ora de mancare si mai ales cand incep sa le dau sunt gata, gata sa sara din acvariu. e minunat sa stau si sa i privesc ore in sir, nu ma mai satur. iar acum intrebarea mea; Cum pot obtine doar alga BBA in acvariul meu? va intreb asta pentru ca am vazut intr un pet shop aceasta alga pe o radacina de mangrove si arata absolut superb intr un acvariu cu Ciclide africane, era crescuta destul de mare cam 3-4 cm si acoperea intreaga radacina si se legana in functie de cum erau curentii de apa in acvariu, am cascat ochii si gura cam 5 minute si am tot studiat, si m am intrebat cum a fost posibil sa creasca asa...frumos desigur l am intrebat pe vanzator cum a obtinut asa ceva, iar el foarte senin mi a raspuns ca asa a primit radacina. De aceia va intreb pe voi dragi colegi si maestrii ai biotopului, cum trebuie sa procedez.

Ozi frumosa tuturor
vereb wrote:dea Domnul sa fie Baeschi


Si daca sunt Cobue nu e rau deloc sunt frumosi si aceia
@vereb,

cu siguranta am dat totul prin blender inainte sa amestec cu gelatina...cat despre NLS, nu se gaseste aici in Norvegia, trebuie sa fac comanda pe eBay sau cineva din Romania sa-mi comande si sa i-mi trimita aici...o sa vad eu cum fac, merci oricum de sfaturi.

Iar pestisorii sunt mai degraba aulonocare baeschi pentru ca au o tenta galbena, dar oricedace sunt sunt frumosi, fie galbeni sau albasti.

O zi buna
dragos_georg wrote:Salut, amele specii sunt Auloncara.
In primele poze ar putea fi vorba de Auloncara Cobue.

O zi buna


Wow! asta inseamna ca vor fi foarte frumosi la maturitate ,acum sunt doar niste puiuti de 3-4 cm

O zi buna si tie
Acum vreau sa va intreb in legatura cu hrana: am preparat my self o mixtura din: mazare, creveti, spirulina, usturoi, si gelatina. Le-am dat aseara putin si efectiv au navalit ca nehalitii pe ea de parca nu mai mancasera de o luna , mai am si cichlid granules, cichlid colour, plus shrimp granules, toate de la Tetra. Acum v-as intreba cum sa diversific toate acestea? in asa masura ca sa fie totul cat mai echilibrat, si de cate ori pe zi sa le dau sa manance?, deoarece am citit multe topicuri iar parerile sunt impartite: unii spun 3-4 ori pe zi, altii 2-3 ori pe zi, altii 1-2 ori pe zi. eu cred, parerea mea ca de 2-3 ori pe zi este ideal, voi ce spuneti? si cum trebuie facut raportul intre mixtura facuta de mine si hrana uscata.

Ozi placuta si ape limpezi
vereb wrote:Sunt frumosi in , sa-ti traiasca sanatosi


Multumesc la fel
Inca cateva poze...
Arhitectul wrote:Bravo domnule !

Cati pesti din ce specii ai acum in bazin ?



Salutare!

Pai in bazin acum sunt cam asa:

10 buc. Metriaclima Estherae red

2 buc. Pseudotropheus Acei Yellow tail

7 buc Labidochromis Caruleus

2 buc. Metriaclima Callainos

3 buc. Pseudotropheus Demasoni

Si evident mai am 4 buc. pe care nu-i cunosc deoarece au venit ca si ''bonus'' impreuna cu ceilalti, si inca 3 buc tot ''bonus'' pe care la fel nu-i cunosc. Rog ciclidarii cu experienta sa ma ajute sa identific ce specie sunt. O sa atasez si cateva poze.

Multumesc si ape limpezi
estroe wrote:Nu am mai omorat nici un peste. Azi am mai cumparat 3 Cory pt ca sa nu se simta singuri cei primit cadou acum o saptamana, am citi ca se simt bine minim 5. In clipa de fata populatia acvariului este urmatoarea: 1 Molly, 2 Cory "pestriti", 3 Cory "albinosi", 9 neoni, 5 pomacea si un numar necunoscut de creveti (am cumparat 20, inca nu s-au inmultit, dar nu stiu cati mai traiesc nu am gasit nici unul mort). Planurile ar mai include 2 Moly si 2 Xipho. Credeti ca mai au loc?


Salut,
Sigur ca au loc, dar esti cam la limita maxima cu pesti avand in vedere ca vrei sa mai cumperi. trebuie sa tii cont si de creveti, si ei sunt locuitori ai acvariului, si au nevie de spatiu. Totul depinde de tine cum vei avea grija de ei.

Bafta si ape lipezi.
alte poze...
Si acum poze cu toti pesti, destul de nereusite...pestisorilor mei nu le place sa stea la shooting
Mai multe poze:
Salutare tuturor!

Revin cu un nou up date, mi-au sosit noii Africani!!! si ma bucur ca au ajuns cu bine dupa o calatorie de 400 de km. la ora la care scriu sunt deja in bazin cu ceilalti comfrati...

@verb''
Anubiasul stiu ca nu prea se potriveste intr-un decor Malawian, dar avand in vedere ca au sosit si Labidochrimis Ccaruleus, o sa aibe ei grija sa curete anubiasul...de tot .

@dragos_georg
Aceii au acum 7-8 cm, da am comandat inca cativa dar mai dureaza pana vin dar au companie destul de diverificata, sper sa nu se supere pana le vin si comfratii.

O sa pun si cateva poze cu noii veniti, scuzati calitatea pozelor, se stie ca ciclidelor nu le place sa fie pozate, de aceia se misca continuu.
Arhitectul:wrote
Si oricum acvariul va deveni mic la un moment dat asa ca nu-ti face iluzii ca te vei plictisi de bolovanii aia. Acvaristica asta e boala grea.


Da ai dreptate, initial cand am trecut de la un acvariu de 60 litri la cel de 400 l am zis WOW! am in casa un colt de ocean, insa acum ma gandesc serios sa cumpar unul cel putin dublu, asta n-ar fi tare greu, hopul principal este sa-mi conving sotia ca vreau piscina in casa, , dar vorba aia...''cu rabdarea trecem marea''

toate cele bune, si ape limpezi.
 
Forum Index » Profile for Clauss_72 » Messages posted by Clauss_72
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com