[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
HumanFace wrote:Nu cred ca sufera de popeyes penntru ca nu are ochiul rosu.

Popeyes = exoftalmie = proeminare a globului ocular in afara orbitei sale, care poate fi sau nu insotita de inrosirea conjunctivei. Deci nu e obligatoriu sa aiba ochiul rosu.
...si o perspectiva originala si revolutionara...

Cred ca muriti de ciuda ca nu v-a venit voua ideea.
Chanel89 wrote: daca las numai tetrazonii si mai iau inca 4 sa fie 6 nu au sanse? mai am si 2 sanitari!

Uite aici un articol care iti spune citi pesti poti tine intr-un anumit volum de apa - Volumul acvariului si numarul pestilor.

Barbus tetrazona la maturitate atinge dimensiunea de cca. 7 cm. Tinind cont ca sunt pesti de cird si ar trebui tinti min 6, rezulta urmatorul calcul, luind in considerare si cele mentionate in articol: 7 (dimensiunea pestelui)x 2 (volumul de apa necesar unui singur exemplar) x 6 (nr min de pesti) = 84. Deci mai mult decit dublul volumului pe care il ai acum. Si nici nu am pus la socoteala sanitarii.

Studiaza articolul, du-te si vezi cam ce pesti de mici dimensiuni poti gasi la magazinele din zona ta si mai discutam.
Chanel89 wrote:o sa-mi iau niste guppy . . . . cu toate ca nu prea imi plac

De ce sa -ti cumperi niste pesti care nu-ti plac? Doar nu te obliga nimeni sa tii guppy - asta a fost doar o sugestie. Poti avea un acvariu foarte frumos si decent in acelasi timp cu o alta specie care se potriveste cu bazinul tau din prezent. Neonii, asa cum ti s-a mai sugerat. Sau alti vivipari, daca vei avea grija sa eviti inmultirea lor excesiva.

Dar daca iti vei lua un acvariu mai mare, atunci lucrurile se schimba radical. Ca si optiunile pe care le vei avea. Ca sa nu mai spun ca un bazin mare este si mult mai usor de intretinut.
Chanel89 wrote:...am intrebat-o pe aia de la petshop si au zis ca sunt combatibil scalarii cu tetrazonii . . .

Eu cind ti-am zis sa intrebi, nu ma refeream la personalul unui pet-shop. Cei de acolo nu au treaba cu asta. Ma refeream la forumul nostru - aici nu are nimeni interes sa te pacaleasca.
Chanel89 wrote: tetrazonii cu ce altzi pesti se intzeleg?

Cu chonconius, de exemplu. Dar, repet - iti trebuie un acvariu mult mai mare pentru a tine aceste specii. Daca ii tii inghesuiti, vor fi stresati, stresul va avea drept rezultat imbolnavirea si asa mai departe.
Problema ta are un singur raspuns - scalarii nu se tin cu tetrazonele. Ca sa nu mai zic ca bazinul este extrem de mic, ca tetrazonele sunt pesti de cird - se tin min 6 exemplare, ca scalarii sunt pesti calmi si linistiti care se asociaza intotdeauna cu pesti care au acelasi comportament. Tetrazonele vor ciupi si agasa mereu pestii cu inotatoare lungi.

Parca ai promis ca iti vei cicla acvariul ca la carte si ca te vei documenta. Pai ce faci acum?
Nu mai cumpara pesti fara sa cunosti nimic despre ei. Intreaba mai intii aici.

Acum, trebuie sa te decizi ce anume pastrezi - desi nici unii, nici altii nu sunt pesti de tinut in 30-40l.

Poza nu e tocmai clara. Se poate sa aiba Popeyes, urmare a calitatii proaste a apei. Urmareste link-ul si respecta tratamentul indicat pe site.
Asa acvarii sa tot vezi!
Felicitari si bine ai venit!
Faraonul nu s-a referit la furtunul filtrului, ci la cel cu care faci curat in acvariu, la cel cu care aspiri mizeria. Sunt 2 lucruri total diferite.
Foloseste servetel, nu ziar.

Si oricit de incomod sau neplacut ar fi, frunzele moarte trebuie indepartate.
Ai incercat sa ridici returul filtrului in asa fel incit sa faca valuri usoare la suprafata?
rzv rzv wrote: de ce nu sunt compatibili??

Carasii sunt pesti de apa rece - 18-20 grade max. Scalarii au nevoie de o temperatura mai mare. Asta ar fi un prim motiv. Daca mai vrei si altele, le gasesti studiind forumul.

Odata ce te hotarasti sa iti faci un acvariu, nu crezi ca se cuvine sa te informezi despre speciile pe care le doresti si cerintele lor? Noi te putem ajuta cu informatii, dar mai depinde si de tine daca vrei sa le accepti si esti dispus sa inveti, astfel incit sa nu te confrunti cu probleme nedorite cum ar fi boli, incompatibilitati, stres etc in acvariu.
Pina la decor, vezi ce faci cu pestii pe care ii ai acolo, pentru ca nu sunt deloc compatibili. Carasi+scalari nu au ce cauta in acelasi acvariu.

Piatra mare si alba ai testat-o? Pare calcaroasa si nici ea nu isi are locul in acvariul tau. Cit despre apa - daca tu zici ca s-a limpezit... no comment.
ralush wrote:Regula respectata de cine?Sau nu trebuie respectata?Aaa ne intelegem si noi care cum vrea? In fine..

Este vorba de regula bunului simt si a respectului fata de toti membrii acestui forum. O regula pe care nu toti o cunosc, din pacate, sau nu o aplica, ceea ce va duce la excluderea respectivilor.

Ce ii dai carasului sa manince in prezent? Daca refuza un anumit tip de hrana, nu insista tot cu aceea. Schimba, variaza, incearca un nou fel. Sunt atitea firme si marci de mancare destinate special carasilor. Iar daca nu maninca o zi sau doua, nu e nici o nenorocire, sa stii. Poate nici schimbarea intr-un nou acvariu, care nu a fost nici acesta ciclat, nu i-a priit. De fapt, in mod sigur nu i-a priit. Carasi or fi ei rezistenti, dar nici tancuri rusesti nu sunt.

Pentru urmatorul schimb de apa, ar fi bine sa cumperi Sera Aquatan - solutie care elimina cloramina si metalele grele. Se foloseste conform prospectului.
gunner wrote:melcii asasini ... omoara melci maronii ? )

Daca este vorba de assasin snail - anentome helena - acestia omoara intr-adevar melcii mici si maronii.

Alex.B wrote:
Buturugile sunt criminale, a ras Gg de mine...

A ris doar pentru ca s-a tot lipit cite o butura de tine? Eu nu mai zic nimic...pt ca de mine s-au mai lipit si niscai bolovani, si...nu mai zic in public.

Alex.B wrote: Acum am nevoie de un Kg de moss ca sa le infasor cum vreau eu. Si ce mi place cel mai mult e ca am crengi ce imi ies din apa

Faza cu crengile care ies din bazin e trendy, asa se poarta acusi. Crengi a la Amano. Da' e frumos rau de tot...Cit despre moss, ne-om descurca noi cumva. Ca exista rezerve.

Si sa vezi tu ce bazin traznet o sa-ti iasa!
Beautiful!!!
Imi place ca ai pozat buturugile din toate unghiurile, din dreapta si din stinga si de jos in sus! Da' sunt de belea, ce-i drept!

Increngatura a capatat doua picioruse gingase, stiai?
Carasii nu se asociaza cu alti pesti. In primul rind datorita faptului ca ei sunt pesti de apa rece 18-20 grade. Ca sa nu mai mentionam faptul ca si asa spatiul pe care o sa il pui la dispozitie este cam la limita.
Invata sa folosesti functia SEARCH, ca de asta e pusa acolo. Unii s-au cam saturat sa repete aceleasi lucruri la nesfirsit ca un televizor stricat. Problemele ridicate de tine au tot fost discutate.

Putina bunavointa si din partea ta n-ar strica.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: