[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bogdice
Forum Index » Profile for bogdice » Messages posted by bogdice
ok deci jbl filterStart + easystart si biotopol
produse sera nu am prea vazut la pet shopul care il frecventez eu ...
eu puneam la schimbul saptamanal Aqua Safe de la Tetra , care e declorificator, adica asa mi-a zis la shop
pk, o sa cumpar maine culturi de bacterii, recomanzi ceva anume? si o sa ma apuc de schimburi de apa.
apa tarata cu ce?
Mancare o data pe zi?
inainte sa introduc pesti am facut aceleasi teste si No2 si NO3, precum si NH4 erau aproape nule.
Fertilizare: substrat Jbl Proflora si introduceam 3 picaturi de Feropoll 24, dar nu zilnic... din cand in cand.
Am capac la acvariu... Si o sa imi iau magnet, dar nu geamul ma deranjeaza, problema e cu pestii si cu testele care au iesit prea mari, Fe, NO2 si NO3 ...
Ok am facut testele si sunt destul de naspa... fata de dupa ciclare cand au iesit toate bine:
Am asa:
PH- 7,5
KH- cred ca 7 (a doua picatura s-a facut albastru si au fost 9 in total pana la galben)
Fe- 1
NO2 -1 mg/l (ppm)
NO3 - Intre 10 si 20 mp/l (ppm) ... nu se poate vedea bine culoarea din cauza prafului ala
NH4 - 0,07 mg/l (ppm)

Ce e de facut, daca ma poate ajuta careva va raman recunoscator!
Guppy cu coada mancata
Buna seara,
Sunt nou in acvaristica si am inceput un acvariu de 2 luni. Prima luna a fost usor ... ciclarea.
Acum am ceva probleme cu guppy.
Am cumparat la inceput 2 ancistrusi, 4 corydoras de la un prieten (sunt cam mari) si 2 pesti care nu stiu ce sunt.(is cu ventuza,dungati si foarte, foarte sprinteni, am pus poze)
Iar de 1 saptamana mi-am cumparat in jur de 18 guppy, pentru ca imi plac foarte mult culori.
La vreo 5 zile de la cumparare dupa un weekend cand am fost plecat, la revenire am gasit 2 pe jos si azi dupa 3 zile am mai gasit 1 pe jos.
Va pun niste poze cu acvariul meu de 180 de litri semiplantat.
Testele de apa le-am facut la o luna, o sa le fac si acuma seara si o sa postez datele aici.
Mancare le dau: Multifit Hauptfutter impreuna cu JBL Novo Guppy, iar din cand in cand Tetra Fresh Delica Bloodwormsin gel.
La incistrusi nu le dau nimic, adica mai cade pe fund de la restu, dar am observat ca am alge pe geam si plante cat sa le ajunga )
Am mai vazut un guppy cu coada mancata, dar nu stiu din ce cauza.
pentru cine vrea sa imi raspunda la intrebari prezint si niste teste de apa ''la picaturi'' am luat setul combiset test de la jbl:
ph: 6,8
NO2: 0,01
NO3: 0,75
Fe: 0,06
la KH nu am inteles cum trebuie sa fac ...
N-am nici un peste in acvariu ...
Ma gandeam sa ma duc sa iau pestii vineri, vreau sa intreb si daca e sigur sa bag pesti ... Vineri o sa fie 3 saptamani de cand merge setup-ul!
inca o intrebare ... daca ma puteti ajuta cei care au sistem de co2 JBL ProFlora bio160.
Nu prea ies bule de co2 .. numai daca mai scutur de recipientu unde am amestecat cu apa cele 2 plicuri a si b. Dar cand scutur se intampla ceva care nu stiu daca e bine... pe langa bule, care merg in sus jos curge ceva lichid alb ....
revin cu o poza de la mine din acvariu si cu 2 intrebari:

1. ce sunt chestiile alea de pe firul de iarba ? cumva alge?
2. de ce, unele plante, se ingalbenesc, inrosesc la varf?
foarte tare ... am cumparat un lemn (moor wood) si surpriza ... pluteste ... nu vrea nici cum sa stea pe fund )
vroiam sa iau ceva sistem co2, dar nu stiam care
Acum ma gandesc ca e nasol ca l-am luat bombat in fata ca nu pot schimba capacu de deasupra ... ma gandeam sa iau capacul ala de pe site si pe asta actual sa montez neoane albastre si sa le pun doar noaptea ... nu stiu daca e buna ideea ... voi ce ziceti?

EDIT:
Am renuntat la ideea cu ciclide, din mai multe motive: nu e destul de mare acvariul si nu pot sa il fac "verde" ...
Am pus deja substratul, dar nu am gasit Volcanitul de la Aqua Medic si am luat 5kg de DeponitMix Professional de la Dennerle dupa care am vazut pe broschura ca ii recomandat la acvarii intre 100 si 140 l cantitatea si am mai luat 3 kg de ProFlora Start de la JBL. Peste toate am pus nisip negru 2-3 mm de la firma Colorkies cam 25 kg in relief ...
Inca nu am bagat nici o planta, astept pana pe miercuri cand ma intorc, ca tre sa plec cu munca ...

Astept pareri din partea voastra, daca am procedat corect sau nu ... Si daca se poate recomandari pt lumina ...

Eu am gasit pe site-ul producatorului de acavrii a meu varianta asta:

http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/More/Lighting/Lighting-Units/Light-Unit-High-Lite-92-cm-35-W-92-cm-35-W.html?force_sid=gof3inh657bd98jv278t9jk294

M-as bucura daca m-ati lovi cu ceva sugestii pt ca nu am la cine sa apelez... e cam greu la magazin in nemtzeste pentru mine
Ok,
vreau sa prezint si pozele, poate va ajuta

image
image
image

Ce tuburi imi recomandati?
Si inca o intrebare... substartul, nu este alcatuit din 2 straturi? Unul fertil, pentru radacinile plantelor si deasupra un strat de pietris ?

vereb wrote:Ich wünsche dir viel Glück .

Herzlichen Dank!
Lucian wrote:Bine ai venit!
Inceputul este foarte bun pentru ca mai intai intrebi si dupa asta faci
Un filtru extern este mult mai bun decat unul intern (mai ales ca nu ocupa loc). In functie de ce vei face mai departe (plantat cu pesti putini sau plantat cu multi vivipari sau ciclide, etc) filtrul acela intern iti poate ajunge sau trebuie suplimentat.
O colectie de articole din toate domeniile gasesti AICI
Scrie-ti in profil si localitatea de unde esti - poate ajuta in multe cazuri.

Am tot citit si m-am uitat la poze, video-uri cu pesti si imi plac foarte mult ciclidele cum arata, dar doar cele din Malawi, dar is un pic cam mari (10-12 cm) si nu are rost, plus ca eu vreau sa fie acvariul cu plante poate si gazon (daca imi iese) ...
deci o sa merg pe vivipari adica guppy, in special, pentru ca is multe culori.

deci o sa imi trebuiasca filtru extern?
Recent, ieri, din dorinta de a avea si eu un acvariu, frumos ca a vostru, sper, mi-am achizitionat un acvariu cu stand Juwel 180 Vision, la care am primit un fitru Bioflow 3.0 si un termostat de 200w, acvariu e dotat cu 2 neoane juwel high-life 742 mmm/35 W.
Momentan nu mai detin nimic.
Vreau sa imi dati niste sfaturi pentru substrat, pietris, solutii chimice sau daca mai am nevoie de ceva hardware, in caz ca astea standard nu o sa faca fata.
Mentionez ca sunt total nou in acest hobby si nu am nici un fel de cunostiinte despre acvaristica, decat doar ce am citit aici pe forum.
Mi-ar placea sa imi dati niste link-uri cu informatii compacte si precise despre plantele care le pot pune in acvariu si chair si despre pesti.
Multumesc mult!
Sper sa aveti rabdare cu mine.

Sau cat de greu ar fi pentru mine sa incep cu un acvariu marin?

Forum Index » Profile for bogdice » Messages posted by bogdice
Go to: