[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kretzoo_alecs
Forum Index » Profile for kretzoo_alecs » Messages posted by kretzoo_alecs

Impartindu-mi pestii pe la rude, am ramas doar cu 2 masculi si o femela de guppy, ceea ce nu e deloc bine. Cumpar vreo 2-3 femele!!!
da... deci acvaristica e dura

Am urmarit-o super interesat, incercand sa imi dau seama cand va fata... intr-o zi am pus-i in separeu si am crescut temp apei in acvariu la 24. A doua zi am vazut-o tare agitata si am zis "hai ca azi nu cred ca va fata - o las libera pana vin de la munca"... Am reusit sa salvez 2 pui... oricum. Mancarea ce am mai pus-o in acvariu in urmatoarele 2 zile a fost consumata din curiozitate doar, cu un mesaj gen: "da sa o mananci tu, bine???" toti pestii agitandu-se pe langa separeu!!!

Data viitoare va fii mai bine

Mersi de raspuns!!!
Am in acvariu urmatoarea femela de guppy

[youtube]http://www.youtube.com/watch?edit=vd&v=QoPFaKP4smo[/youtube]

Oare cam in cat timp trebuie sa o separ??? - sunt tare curios sa vad o nastere live

Muktumesc!!!
Ma intereseaza
• pesti betta Halfmoon sau Crowntail, femele si masculi
• pesti guppy negri sau linii curate - ma intereseaza doua perechi 2f+1m

Sunt din Cluj-Napoca!
eu mi-am cumparat un sac de nisip de la depozitul "soclu" de pe calea turzii. daca ai cu ce sa il cerni, il facem 50-50!
L-am vazut pe alt forum, e fain... oare ar putea ajunge in cuj cu bine???

O zi buna!
de cati itrii litrii si ce scor???

mi-am gasit aici in cj ceva - nu foarte fain, a cost 6 lei acvariul(ceva mosneag care vinde tot felul de vechituri), dar ma mai intereseaza pentru o incercare de nano cu creveti
la bidonul de 10 litrii ma gandesc si eu, doar ca nu stiu cum sa ii bag si apoi sa ii scot de acolo, ca daca il tai din partea de sus, mai raman undeca la 7 litrii de apa in bidon si cred ca or sa innebuneasca gouramii, dar probabil ca daca voi pune o planta de valisneria americana in bidon atunci ar avea si de ce sa se ancoreze ciobul si sa fuga putin femela si daca.

Deseara poate pun femela in sticla sa vad cat de tare dispera! daca iese ceva te anunt

in ceea ce priveste al doilea tip de acvariu prezentat... chiar as vrea sa vad poze cu asa ceva, dar nu am tupeu sa incerc, desi poate fii super viabila solutia.

ce mai caut de dragul improvizatiilor este un butoi de apa de 20 litrii cum se pune la aparatele de apa. ala ar putea fii excelent pentru asa ceva, plasticul gros filtrand bine lumina naturala (cred eu)

Mersi de sfaturi!
Am o pereche de gourami care fac prostioare si pe care vreau sa ii inmultesc si am nevoie de acvariul matrimonial pentru ei! Ma intereseaza chiar orice fel de acvariu,indiferent de starea lui!
nimeni interesat???
Apa s-a limpezit destul de bine pana azi, pestii in afara de scalar sunt foarte activi;gourami au luat si culoarea albastru sidefat, iar la rednose tetra li se vede nasul rosu super tare. Nu am lumina deocamdata si cred ca plantele nu sunt chiar asa de norocoase ca si pestii; mi se par cam afectate. Am Valisneria Americana si inca ceva. Poze din acvariu voi face cand ajung acasa, ca azi am reintrat in posesia aparutului meu

Caut in continuare un camin mai bun pentru scalar!!! un doctor de pesti???

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/22915.page#p189677

O zi buna

problema noua!!!

Am fost pus azi sa aleg soarta unui scalar mare de vreo 10 cm: toaleta sau mlastina mea!
Momentan am zis ca mlastina ii poate oferi o a doua sansa, dar pestele e abatut, refuza mancarea si e mult prea mare pentru acvariul meu, deci il donez cuiva care vrea sa il doctoreasca

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/22915.page#p189677
Donez un scalar care l-am primit si eu. Mie mi se pare destul de bolnav, de aceea as dori sa il ia cineva cu experienta si sa incerce sa il trateze. Momentan sta intr-un acvariu de 54 de litrii cu probleme de ciclare, si acvariu ii vine cam mulat...

telefon: 0763-607.837
e-mail: kretzoo_alecs@yahoo.co.uk
Doar pentru Cluj Napoca; preferabil zona Marasti
revin cu detalii din mlastina

Am schimbat de 2 ori aproximativ 8 litrii din acvariu; o data ieri si o data mai inainte. Evolutia bazinului este relativ pozitiva, adica pestisorii sunt muuult mai activi decat ieri; gourami au inceput sa se coloreze si sa inoate mai mult. dimineata am fost la petshop si am cumparat si incalzitorul. Sper sa reziste cu bine toti pestii. am facut si o gresala de denumire... nu am platy ca am red nose tetra.

@daniel12 - pompa de aer am folosit-o cea a filtrului; incalzitor am cumparat dimineata; pana acum toti pestii pare ca au trecut cu bine

@scorpionul - apa a inceput sa se limpezeasca... putin cate putin sper ca nu v-a mai trebui sa apelez, in plus mi-e putin cam "jena" sa cer ajutorul deoarece nu sunt parte integranta a niciunui alt forum in afara de asta, si mi se pare cam ciudat sa apar de nicaieri si sa cer ajutor

@ vereb - am reusit sa imi achizitionez un alt incalzitor

@lazarginel - imi cer scuze ca nu am tinut cont de acea parte din regulament. Mi-am facut profilul vineri si am citit cate ceva. mi-am facut prezentarea rapida ce se cerea si apoi am vrut sa citesc restul de regulament; dar cand am vazut mlastina... m-am speriat! este vreo modalitate de a schimba numele topicului???
@costinvlad
e acvariu in care am 6 fire de plante puse cu radacinile intre pietre si nisip; filtru este hailea hl-bt 400 (cica ar avea 380l/h); sursa de lumina este lumina zilei care intra pe fereastra; capacul este un proiect DIY care vreau sa il realizez intre sarbatori; filter starterul l-am pus in apa (asa scria pe eticheta produsului)

@koala
eu sper sa reziste; gourami sunt increzator ca vor depasi situatia.

@stefanp & CcC
cam asta este singura solutie la care ma gandeam si eu. oare daca la schimburi as pune apa plata nu i-ar ajuta???

La ce temperatura ar trebui sa il tin in perioada asta??? nu are nimeni apa ciclata de vanzare? sau asa ceva nu ar ajuta???

Va multumesc foarte mult pentru posturile voastre si ajutorul atat de prompt!!!
Buna ziua lui Craciun

Am o tare mare problema - cunoscand dorinta mea de a avea pesti si faptul ca doresc sa imi amenajez un bazin, nevasta si cu ceva prieteni mi-au pus sub brad ceva pesti (4 gourami si 9 platy), vreo 6 plante si o sticluta de Safe start, un incalzitor si ceva hrana . Acvariu meu era nepregatit, adica am pietris si apa in el de vineri si vroiam sa il las la ciclat o perioada.
Primind distractiile de mai sus, nu am putut face altceva decat sa le pun in acvariu... si de aici cred ca va dati seama ca apa s-a tulburat foarte tare. Nici incalzitorul nu mai functioneaza si apa are doar 20 de grade.

Oare ce as putea face in incercarea de a salva pestisorii astia, tinand cont ca e si craciunul si nu prea sunt deshise pet shopurile sa imi iau alt incalzitor? Precizez ca am un singur bazin de 54 litrii

Multumesc
Buna ziua,

Ma numesc Alexandru Cretu, sunt din Cluj-Napoca am 25 de ani.

Experienta in domeniul acvaristicii - cativa pesti intr-un acvariu de 10L care a functionat 2 luni acum 12 ani

Momentan am un bazin de 60 de litrii pe care incerc sa il amenajez. Ma intereseaza chestiile basic, nu prea vreau sa fac crime din neatentie, asa ca vreau sa incep cu ceva guppy/platy/cory si ceva plante usor de intretinut. Ideea mea e simpla - daca ma fascineaza si apare o dorinta nebuna de a avea acvariu mai interesant, voi investi in ceva mai mare, dar vreau sa ma onving ca sunt in stare

Momenan ma intereseaza sa cumpar ceva plante usor de intretinut si sa imi spal ceva balastru ca sa pun la substrat

O zi buna!

Forum Index » Profile for kretzoo_alecs » Messages posted by kretzoo_alecs
Go to: