Daca fac rost de un brat (cu "deste") robotizat, incerc sa le dau din mana... (mancarea')
Cu inteligenta... clar: discusii, nu sunt in primele "norme" la IQ... (avand in vedere ca se expun riscului de: tigaie in momentul cand se apropie de palma umana)
Scriu asta in contextul: Cei care vad oscarii, intreaba daca sunt buni de mancat.....
Am avut carasi... astia la fel' (cu IQ) se frecau' de mana.... (Acvaristul, intodeauna va incerca sa faca "petting" cu animalele')
LEdit: o foto cu discusii, nu binevoiti sa lasati aici? (ca sunt doar poze cu' culoarea Oscarilor in topic)
Stiu cum este cu mancarimea' : sa schimb apa ca este tulbure, ca apar tot felul de *acaturi verzi si maro in bazin.
Nu ai pesti: nu schimba apa.
Ideea este: Amoniacul, Nitritii si Nitratii, sunt in coloana de apa.
Bacteriile care transforma amoniacul in nitriti si cele care transforma nitritii in nitrati, sunt fixate pe suprafete. (orice suprafata din bazin si medii de filtrare)
Nu vei stii "cata" cantitate de bacterii ai.... dar poti sti daca este suficienta prin masurarea NO2 NO3. (bacteriile astea se auto-regleaza)
Gh Si Ph, nu te intereseaza acum. (nu au legatura atat de mare cu ciclarea)
Sunt convins ca nu ai Ph mai mic de 6. (ca sa risti o apa usor acida)
Treaba este simpla: te uiti pe gr ficul ala si vezi cam unde ar trebui sa te pozitionezi cu ppm-u' la ce te intereseaza pentru ziua curenta. (pot' aparea deviatii de "cateva" zile daca
nu ai o sursa corespunzatoare cu volumul apei: de amoniac)
Acel grafic este facut fara schimburi de apa!
Daca in timpul ciclarii, mai faci si schimburi de apa, diluezi cantitatea de "X" materie si lungesti timpul de ciclare.
Bacteriile astea (nitrosomonas si nitrobacter) au nevoie de hrana si timp pentru a se dezvolta. (cand schimbi apa, le lasi fara "haleala" si nu se mai inmultesc corespunzator)
Asa se ajunge la ciclare dupa 80 de zile...
LEdit: "x" materie se citeste: amoniac si nitriti.
Flash wrote: Mama, mama, parca nu as investi asa multi bani in aceste teste...la acvariul meu mic, daca aveam ca Alin 4 acvarii sau cate are se merita.
Are Alin 5-6 acvarii... Dar, tocmai ai inceput cu primul. Daca nu renunti in 6 luni, vei avea si al doilea' acvariu. si de aici...