Message |
|
Cat de mare este diferenta de temperatura intre apa si aerul de deasupra daca ai un capac bun? Poate este mai ieftin sa mentii temperatura doar sub capac decat sa climatizezi toata camera.
|
 |
|
Multumesc ioanis! Dar m-am uitat cu atentie la poze si este Hygrophila Polysperma cum a zis sebi. Creste foarte repede si nu pare a fi prea pretentioasa. Plantele din imagine au fost deja donate impreuna cu vreo zece fire de Rotala Rotundifolia.
|
 |
|
Piesele de lemn au si ele farmecul lor. Incearca sa le lestezi. Gauresti si adaugi pietris sau nisip, apoi pui dop daca mai e nevoie.
Este adevarat ca pentru moment si eu am renuntat la lemn, am adus niste pietre de pe valea Cernei, dar voi reveni la o combinatie.
|
 |
|
Multumesc! Acum vad si eu mai bine, dupa ce mi-ai deschis ochii!  )
|
 |
|
Salut! Am primit de curand o planta de acvariu, insa nu am reusit sa aflu cum se numeste. Am cautat in topicul "Plante" si as zice ca desi seamana cu Heteranthera, este altceva.
Ca indicator de marime, firul din dreapta are cam 40cm.

|
 |
|
Carasi s-au mutat intr-un acvariu de 130L, asa ca acvariu de 60 s-a mai aerisit!

|
 |
|
Si eu am in plan sa fac un filtru extern si am ales deja jp 044 pentru un acvariu de 130 L brut. Sper sa faca fata.
|
 |
|
|
 |
|
Posibil, nu m-a interesat. Uite aici o discutie: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/6315.page
|
 |
|
melcul ar putea fi Pomacea

|
 |
|
Anubias nu a avut timp sa putrezeasca, l-am mutat dupa doua zile si a inceput sa- apara frunzulite noi. L-am mutat pentru ca avea 2 frunze mature din care era evident ca muscasera carasii. Le-am dat lintita si au mancat-o ca pe cozonac. Acum au niste cosor (Ceratophyllum Demersum) de la care ciugulesc mugurii tineri. Problema cu carasii este si ca au nevoie de plante robuste, pentru ca nu prea se uita pe unde merg si le rup. Ce scapa nemancat ...
Anubias sta acum cu un Hemichromis bimaculatus si ii merge bine.
Voi incerca si cateva din plantele recomandate de baj.
Multumesc!
|
 |
|
Am cautat prin topicele ami vechi si am gasit ca plantele care ar putea rezista intr-un acvariu alaturi de carasi sunt Cryptocoryne si Anubias. Criptocorine nu am incercat inca, dar despre Anubias pot sa va spun ca nu a rezistat. Dupa cateva zile de la plantare, am gasit doua din frunze rontaite (la propriu!), desi era o planta destul de mare, cam 20 cm. Asa ca am salvat ce a mai ramas din Anubias si am plantat niste banal Ceratophyllum Demersum ca sa nu las acvariul chel. Se pare ca rezista, carasii ii mananca doar mugurii si mai rup cate o crenguta cand zboara pe langa el. Dar nu-i bai ..
Aveti vreo sugestie de alte plante? In afara de plastice ..
|
 |
|
Pai .. se inteleg bine. Desi carasul mascul a ajuns cam pe la 20 cm, nu se leaga de loc de vecinii de acvariu, adica de guppy. Poate si pentru ca au crescut impreuna si pentru ca nu prea duce lipsa de nimic ( doar de spatiu). Guppy sunt in goana permanenta dupa femele (ca iepurasii), iar altceva nu prea ii intereseaza. Iar guramii .. masculul are monopol pe 2/3 din acvariu, i-a lasat femelei o treime, dar nu-si manifesta agresivitatea fata de ceilalti pesti. Asa ca totu-i vis si armonie .. Mai este putin, in week-end vor trece intr-nu acvariu pe masura. Acum este la ciclat.
|
 |
|
Foxduru ... exista o sectiune de vanzari. Acolo vei avea mai multe sanse sa gasesti un cumparator. Succes!
Uite un link http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/14.page
|
 |
|
Salut, ma numesc Valentin si sunt din Bucuresti. Primul acvariu l-am avut pe la 12 ani (cred!   ) populat cu guppy si xifo. S-au schimbat ceva ape de atunci, acum am un acvariu 60L cu Carassius auratus, Trichogaster Trichopterus si ... guppy. Prietenul cel mai nou este un Hemichromis bimaculatus, care traieste singur deocamdata. Marimea la care au ajuns caraseii m-a facut sa ma hotarasc sa trec la un acvariu mai mare (150, 200L cred ..), potrivit pentru ei. Si uite asa am ajuns pe aici! Inca nu ma laud cu nici un proiect ambitios, vedem ce aduce vremea, vremurile ..
Cu stima,
V
|
 |
|