Message |
|
am reusit sa fac filtru din doua recipiente pentru filtru de apa cu pompa in acvariu pe tur.
stiti cum trebuiesc asezate tuburile in acvariu pentru a face o buna circulatie a apei in acvariu?
|
 |
|
vata de perlon nu e buna( fibra bios) daca nu caut burete mai fin...
pai am vazut pe net o gramada de metode una mai ingenioasa ca alta chiar si asta cu teava de scurgere dar nu stiu de care sa ma apuc, eu am incercat doua variante cu cutii alimentare care au capac cu garnitura si cand era pompa in functiune facea depresiune in cutie, cand deconectam pompa facea presiune in cutie pana curgea pe la garnitura.
|
 |
|
pot sa pun in locul carbunelui, o fasie de vata de perlon? sau e musai burete fin?
cu filtrul extern momentan o las balta ca am cheltuit o gramada de bani pe pompa, vata perlon , sera biopur, bureti...recipiente, fitinguri si mi-am mancat nervii nu am idee din ce sa fac cutia.
|
 |
|
sambata seara am bagat in filtru carbon activ si in 3 zile s-a colmatat.
acum ma documentez pe net, vreau sa imi fac un filtru extern si asa rezolv mai multe probleme
ape limpezi si voua
|
 |
|
in primul rand vreau sa-ti multumesc pentru promptitudine,
cu mancarea ai dreptate le dau cam mult, nu reusesc deloc sa imi reglez tirul si scap mereu un pic cam mult. filtrul e cam puternic ca l-am cumparat pentru un acvariu mai mare dar nu au tinut lipiturile si l-am mai taiat odata...
acvariul este in functiune de 6 saptamani, ciclarea am facut-o cu 3 guppy in el cu teste zilnice si schimbari de 15% zilnic acum cred ca s-a terminat ciclarea pentru ca no2 =0 ,no3=50 dar asta asa vine de la retea...(test sera 5 in 1)
|
 |
|
apa e tulbure, cu multe particule in suspensie, schimb cam 15% din apa la 2 zile, aspir si substratul si tot nimic. Un sfat mi-ar fi de folos sigur am gresit cu ceva sau pestisorii nu ma plac si fac mizerie intentionat.
Acvariu 54 l net, ciclat, substrat quarz 0,2-0,4 mm, fara fertilizant, plante: 1 bacopa caroliniana, 2 anubias nana, 2 chladophora,1 micranthemum umbrosum, 1 cryptocoryne walkeri , nuca de cocos gaurita , o bucata de lemn stramba , 8 pietre necalcaroase, incalzitor 50w, filtru intern askoll pure in l 700 l/h,si nu in ultimul rand chiriasi(pestisorii): 2 ancistrus mici, 3 guppy (2 gagici 1 mascul) 3 corydoras albino (2 gagici si un mascul) si 25 pui guppy de 3 saptamani
|
 |
|
Buna seara. Ma numesc Cristi, sunt din Brasov, cred ca am luat si eu boala asta incurabila.
acvariu 54 l, ciclat, substrat quarz 0,2-0,4 mm, fara fertilizant, plante: 1 bacopa caroliniana, 2 anubias nana, 2 chladophora,1 micranthemum umbrosum, 1 cryptocoryne walkeri , nuca de cocos gaurita , o bucata de lemn stramba , 8 pietre necalcaroase, incalzitor 50w, filtru intern askoll pure in l 700 l/h,si nu in ultimul rand chiriasi(pestisorii): 2 ancistrus mici, 3 guppy (2 gagici 1 mascul) 3 corydoras albino (2 gagici si un mascul) si 25 pui guppy de 3 saptamani
|
 |
|
|
|