Salut tuturor!
Sunt nou in domeniul (acvariilor marine) deci practic nu stiu nimic concret, am avut 7 ani acvarii de apa dulce, insa am ramas in urma, in domeniul acvaristicii, cu peste 10 ani
In aproximativ o luna, voi cumpara un acvariu (dau comanda, daca aveti idei va rog sa imi spuneti de unde il pot achizitiona) de aproximativ 1000litri (L= 1,5m , H= 1m si latimea=0,6m) si vreau sa fac ceva deosebit... dar nu am cea mai vaga idee cum si de unde sa incep deoarece mi se pare mult mai complicat decat cel de apa dulce...(repet, am avut acvarii de apa dulce dar pe vreamea cand...telefoanele mobile cantareau 500g
INTREBARI:
1. De unde imi recomandati sa dau o comanda/cumpar/execut un acvariu (de aceasta dimensiune), deoarece nu as vrea sa ma trezesc in casa cu o inundatie de aprox 1000 de litri
2. Conteaza pozitia lui in apartament? Adica influenteaza vietatile din el? Va fi pozitionat langa perete, fata in fata cu geamul/fereastra principala a camerei (6 m de geam) deci lumina naturala va ajunge la el fara probleme.
3. Legat de iluminare, incalzire, sistemul de hranire autoamata, etc... cum, ce si de unde cumpar? Tin minte ca la acvariile normale aveam doar 1-2 neoane, filtre si incalzitoare de de cativa zeci de w si aia era tot...
4. Ma intereseaza foarte mult partea de "instalatie/mentinere a apei" deoarece aceasta face cam toata treaba, mai exact am gandit-o sa fie sub acvariu pozitionata, dar nu stiu ce volum/spatiu imi trebuie. Si mai ales cum functioneaza, adica trebuie sa mai montez si alte "tevi" etc pe langa acvariu? Nu vreau sa arate urat sub nici o forma
Ca idee, apartamentul este in renovare, deci trebuie sa stiu din timp cum amenajez locul (este aprox un perete intreg) !!
5. Odata amenajat, practic pot pune in el orice rasa de pesti doresc (evident compatibili) si fauna etc? Adica exista doar un "tip de acvariu marin" .... ok??
6. Poate imi recomandati si un showroom sau magazin mai mare in Bucuresti, pentru a ma inspira si cumpara de acolo, atat pestii cat si "vegetatia" sau ORNAMENTELE! Vreau sa va intreb ce si cum sa pun in spatele acvariului, deoarece va fi un perete alb si e clar ca nu pot lasa asa!
Pe vremuri, existau niste tapete de perete speciale, dar nu cred ca este cazul meu acum...
VA ROG DATI-MI CAT MAI MULTE DETALII SI RECOMANDARI posibile... multumesc enorm si sper sa am ocazia sa imi iau revansa!
PS: Poate suna stupid, dar vroiam sa stiu daca prezenta unui acvariu marin de o asemenea marime (si a instalatiei, substantelor, etc) poate afecta sanatatea omului intr-un fel sau altul ?!