[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: gabrielbzt
Forum Index » Profile for gabrielbzt » Messages posted by gabrielbzt
Message
ok, am inteles
am lasat doar doua pestoaice in maternitate, care mi s-au parut mie "grase", momentan am doar 4 pui, si sunt sub pestoaicele mama, ei daca stau acolo, nu au cum sa ia aer... trebuiesc scosi si pusi in alt acvariu sau recipient... ?

2 se misca sunt activi, iar ceilalti doi stau ca lenesii prin rahatu mamelor si dau din aripioare dar a lene asa... e posibil sa-i fi muscat mamele sau dc stau asa ? ...





inca ceva, si beta e putin avariat ) mai mult ca sigur cei 2 conconius sunt de vina. ( daca e careva din bucuresti si doreste cei 2 conconius ii donez )
Problema :

1. Azi am observat ca 2 dintre guppy au cozile ciopartite, am 6 masculi 6 femele din aceasta rasa + 1 betta + 2 conconius in acvariu, e posibil sa ii muste conconius ?

2. Am o maternitate ( de marimea unei palme ) si 4 pestoaice guppy care trebuiesc sa faca pui, dar maternitatea e conceputa cred ca pentru 2 pesti maxim, intrebarea este: pot sa pun cele patru pestoaice in maternitate ?

Am intrebat, deoarece cred ca au loc prea mic si sa nu se bata intre ele.... iar in acvariu daca le las libere, mi-e ca mananca ceilalti pesti din pui....
nu stiu ca nu am avut, iti zic din experienta, guppy cei mai repede mi-au picat...


Scalarul l-as nota ca cel mai rezistent, se adapteaza cel mai usor si rezista foarte bine, doar ca are nevoie de spatiu mai mare... asta e singura "problema"


din cate stiu xipho sunt mai agresivi, sa nu ai probleme sa-ti atace ceilalti pesti...
aia de la petshop-uri sunt niste mincinosi , imi ziceau ca guppy si molly sunt cei mai rezistenti, mie guppy mi-au murit... pai cand mai intru in magazin cred ca ii iau la bataie...

ms, a doua imi place si cred k asa o sa fac, ms frumos
a crapat in cele din urma, nu-si putea misca gura cum trebuie, ii tremura unpic dar nu putea sa manance , iar ochiul drept era la fel de umflat, n-a stat mai mult de o ora si a murit, avea coada ciupita, parca era ciupit si jupuit...

acum dupa ce am tinut conconius separat cu scalar vad ca si conconius-ului ii lipsesc ceva solzisori de pe "spate" ori e boala ori l-a batut scalarul... sincer nu stiu ce sa fac, ii tin pe toti in acvariu ....

sebyup wrote:Am avut de a face cu grisul si am scapat in cateva zile cu JBL Punktol Ultra. Urmeaza indicatiile de pe recipient privind dozarea si cresterea temperaturii si vei scapa de aceasta boala. Succes iti doresc!

OFF Topic - @gabrielbzt - cum ramane cu promisiunea de poze cu acvariul tau...?



uita-te aici : http://tinypic.com/player.php?v=ifu0k7&s=5
nu e din proprie experienta, doar m-am documentat si i-am oferit o varianta... de pe un site unde specificau tratamente pentru fiecare boala... no offence...

Este o boala destul de frecventa, este produsa de un parazit unicelular, Ichthyophthirius multifilis.
Se numeste “boala punctelor albe” sau “gris” in limbajul specialistilor in domeniu, datorita aspectului parazitului in forma adulta, de mici granule albe.

Tratament:
Din fericire exista tratament disponibil pentru aceasta afectiune. Insa tratamentul nu este eficace decat pentru parazitul care circula liber prin apa. De aceea tratamentul se recomanda sa fie mentinut pe o perioada de 2 saptamani, pentru a surpinde si eventuali paraziti aflati sub pielea pestilor si care vor iesi la un moment dat. Ciclul de viata difera si in functie de temperatura apei. La sub 10 grade celsius dureaza 6 saptamani, la o temperatura de 24-25 de grade dureaza 10-14 zile. Deci in functie de temperatura apei calculati si perioada cat tineti tratamentul. De altfel e recomandat ca atunci cand instituiti un tratament sa cresteti temperatura apei cu 1-2 grade pentru a accelera ritmul de dezvoltare a parazitului pentru a-l anihila mai repede. Atentie insa la ce tipuri de pesti aveti, daca suporta o astfel de crestere. In plus cresterea temperaturii stimuleaza si imunitatea pestilor, o arma in plus in lupta cu acesti paraziti.

In pet-shopuri se gasesc diverse solutii-medicament cu care se trateaza aceasta boala. In functie de firma si brand folosesc diferite substante active: compusii de formalina, verde de malachit, albastru de metil sau sulfat de cupru. Este foarte important sa respectati cu strictete dozajul recomandat de producator. In acest caz “mai mult, nu e mai bine”.

O alta solutie eficienta este sa dizolvati in apa din acvariu sare, speciala pentru acvarii sau daca nu gasiti astfel de produs puteti utiliza sarea pentru muraturi (neiodata). Sarea iodata omoara pestii! Dozajul trebuie sa fie de 1-2 grame per litru, deci aproximativ o lingura de sare la 10 litri de apa. Nu calculati in functie de capacitatea acvariului ci in functie de volumul de apa existent (acvariul mai contine si substrat, pietre, plante, accesorii care ocupa un anumit volum). Daca scoateti un anumit volum de apa si completati cu alta proaspata, adaugati sare, echivalent cu volumul de apa introdus. Sarea nu se evapora, deci in cazul in care apa in acvariu a scazut datorita evaporarii, nu mai completati cu sare. Atentie si aici, unele specii de pesti nu suporta cresterea concentratiei de sare (Betta).

Schimbarea a 20-30% din apa este o arma in plus impotriva bolii punctelor albe. Cand faceti asta sifonati bine si substratul, pentru a absorbi eventualele capsule sau paraziti ancorati la acest nivel. Tineti cont ca daca scoateti apa indepartati si medicament, deci trebuie completat si cu acesta odata cu apa curata introdusa.

Daca folositi carbune activ, scoateti-l din folosinta pe parcursul tratamentului deoarece scade eficacitatea acestuia. O buna circulare si aerare a apei e binevenita in acest moment. Dupa incheierea tratamentului oferiti pestilor o hrana bogata in vitamine, pentru refacere. Pestii odata trecuti prin boala dezvolta imunitate, astfel scad mult sansele ca pe viitor sa va mai confruntati cu astfel de problema.

Pentru a preveni infestarea cu acest parazit e recomandat ca atunci cand achizitionati pesti noi sau plante sa ii tineti 2 saptamani in carantina intr-un alt acvariu. Daca observati ca sunt sanatosi ii puteti introduce in acvariul principal sau in celalalt caz instituiti imediat tratamentul si abia apoi faceti mutarea. Pentru ca boala se raspandeste foarte rapid nu trebuie sa riscati sanatatea pestilor deja existenti.

Boala punctelor albe nu e boala grava, insa este extrem de contagioasa, iar netratata fatala, putand omori intregul efectiv de pesti din acvariu. De aceea este bine sa incepeti tratamentul de la primele semne de afectare si sa il respectati, asa cum recomanda producatorul solutiilor cu care tratati apa. Daca faceti aceasta cu siguranta nu veti avea victime din acvariu, iar viata acvariului se va relua la intensitate maxima dupa doar 2 saptamani.


Sa mai spuneti ca nu ma documentez!!
Salut dragi iubitori de acvaristica, numele meu e Gabriel, sunt din Bucuresti, am un acvariu de 54 L, dotat cu filtru Eheim, nisip, o piatra frumos colorata... cu nuante alb + roz, capac improvizat cu iluminare ( neon x w ) , este populat de urmatorii pesti :


- 3 Guppy ( 2 masculi si-o femela )
- 1 scalar ( marime medie, sex necunoscut )
- 1 conconius ( marime medie, sex necunoscut )
- 2 pesti balon ( cred ca sunt fete, le-am cumparat odata cu guppy, crezand ca astea or sa-mi faca pui, dar ele sunt grase pentru ca asa e rasa lor... cea mai mare teapa )
- 2 pesti portocalii usor transparenti cu aripioarele superioare negre ( spune-ti-mi voi ce rasa sunt... )


Acvariul nu a fost ciclat, apa a stat fara pesti doar 24 h, timp in care s-a facut declorinarea.
Saptamana asta am sa incerc sa pun 2-3 plante in acvariul si sper sa dupa aceea sa nu-mi mai moara vreun peste.
Nu am avut rabdare si acum imi pare rau dar degeaba, sper sa nu fiti rai cu mine, omul din greseli invata...

Eu as vrea sa pastrez doar Guppy, daca este vreo persoana care vrea ceilalti pesti si sa-mi dea guppy la schimb sunt dispus sa-i dau cu cea mai mare placere.
Am incerca sa-i donez inapoi de unde i-am luat dar politica firmei nu le permitea sa cumpere sau sa primeasca pesti.

Video cu acvariul meu :
http://tinypic.com/player.php?v=ifu0k7&s=5
o sa fac o mica prezentare desi nu am un acvariu stabil, nu e ciclat, nu am plante si substrat, doar nisip si-o piatra... care stau in apa...

cat despre tine narcis ce pot spune "SA AI BAFTA" la pescuit...
am luat baktopur de la magazin, am pus guppy intr-un vas de aproximativ 1 l si il tin acolo cam o ora, ieri seara avea ochiul drept umflat in exces si gura deschisa larg, acuma de knd il tin in "medicamentul mancare" parca da sa-si miste gura... sper ca usor usor sa se vindece...
 
Forum Index » Profile for gabrielbzt » Messages posted by gabrielbzt
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com