[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kiri
Forum Index » Profile for kiri » Messages posted by kiri

va multumesc din nou pentru sfaturi si informatii.
Ma apuc sa caut o sursa de lumina adecvata acvariului. Cu bomba de CO2 o mai las putin sa vad exact cum se descurca plantele.

Oricum la o luna de la set-up lucrurile merg destul de bine zic eu, adica toate plantele au prins iar pestii au luat in greutate. Apa este limpede, schimb cam 10l la saptamana, desi din poze nu se vede (pentru ca nu are folie pe spate).

mai atasez niste poze mai recente.

toate bune
Ionut

PS. @ciro: nu ma sperii eu asa usor . Trebuie sa ma documentez ca sa pot avea o opinie pertinenta.
Salut,

multumesc mult pentru sfaturi si pareri.

Nu as vrea sa par "ignorant" dar recunosc ca nu prea stiu nimic despre acvarii, pesti, plante etc decat ce am mai prins de la Ciro. Pentru mine ca sa intelegeti cel mai mult imi place planta "mararul" care la Ciro nu a prins iar cea rosie am luat-o dupa culoare ca arata bine. Pestii la fel i=-am ales dupa culoare ca sa arate bine in contrast cu verde )

Locatia acvariului special am ales-o ca arata f bine cand nu te uiti de aproape. Stiam ca nu pot avea un landscape dar in viitor sper sa pot sa fac ceva frumos.

Acum, pentru lumina as vrea sa pun o lampa suspendata pe un fel de scripet astfel incat sa o pot cobori urca cand vreau si sa scap de capacul acvariului. Daca are cineva vreo sugestie (unde pot gasi pe net sau ceva) pls. Mai am o intrabare: Se pot folosi Led-ui si daca da tot la 45-60W trebuie sa ma orientez?

Despre CO2, nu am spatiu sub acel blat pentru a pune o butelie... exista alte solutii? CO2 lichid nu e suficient?

Depsre pesti as vrea sa va inteb daca sunt prea multi: sunt 8 neoni, 6 pesti rosii/ galben/ orange ca cel din poza si 2 sanitari.

seara buna
Ionut
AM uitat sa specific ca am Aquabasis ca substrat 5 kile, deasupra pietris de granulatie 2-4 vreo 8 kile, printre plante la radacini am bagat niste bile din acelea de la JBL 7+13.
A, am uitat de Anubiasul de pe radacina de mopan... Atasez si o poza cu planta rosie, poate ma ajutati voi...
Suna mari, asa ca mai pun inca doua si data viitoare le micsorez...
Salut, cum spuneam la introducere, de vreo trei saptamani am fost infectat de finul ciro cu microbul acvaristicii, primind totodata de sfantul Ion cadou un acvariu. Si asa a inceput tarasenia...
Acvariul este cel de 63 de litri clasic, Aquapro 60, dimensiuni 60x30x35. Pe langa el, in kitul "cadou" a venit un incalzitor cu termostat Jager 50W, filtru intern Eheim Aquaball 2208, temometru, minciog, solutii de tratare a apei etc...
Dupa o saptamana de ciclare, la sfaturile aceluiasi Ionut, sau cirotariu, am luat doi sanitari albino si niste plante. Apoi, dupa 3 saptamani inca alte plante si mai multe vietati, anume 2 perechi platy, unii cu galben in coada, altii cu negru combinatie, o pereche xyfo cu ochi rosii si un card mic de 6 neoni. Plantele nu le cunosc inca, dar stiu ca am primit niste "marar", adica Limnophila Sessiflora, cateva tufe de Blyxa, niste rotala rotundifolia, Hydrocotile Leucocephala etc... Am mai cumparat o data cu pestii o tufa rosie la varfuri, inca nu stiu cum se numeste, dar am pus poze cu ea si o tufa de Valisnera Spiralis. Mentionez ca acvariul sta pe un blat dintre bucatarie si hol, deci nu are "spate" pe care sa pun autocolant. Am facut deja doua schimburi de apa cu apa lasata la declorinat in care am adaugat solutia albastruie de facut apa buna, Aquasafe, am achizitionat si Easy Carbo din care pun dimineata 1ml plus niste Plant nutrition de la finul ciro, pentru fertilizare. Cam atatea realizari pana acum la 3 saptamani de la inceput. Atasez cateva poze, desi nu sunt din cele mai bune. Sper sa va placa.
Salut, ma numesc Ionut, am 34 de ani si tocmai am fost si eu prins de acest microb al acvariilor, responsabil fiind in mare parte "dragul" meu fin, tizul meu, cunoscut printre voi ca "recalcitrantul" cirotariu. Am sa prezint amanunte despre inceputul meu la sectiunea "ghidul incepatorului". Ma bucur ca am intrat in comunitatea voastra si va doresc toate cele bune.

Forum Index » Profile for kiri » Messages posted by kiri
Go to: