Salut,
Am citit pe forum unele chestii interesante, am zis sa ma prezint si eu, ca super newbie in domeniul asta. Am un acvariu mic, de circa 30 litri din care 24 litri utili (cand l-am cumparat, omul de la magazin mi-a zis "aproape 40"

In fine...
L-am populat cu: 4 cory (2 orange venezuelanus, 2 reticulatus), 6 neoni, 3 guppy, 2 molly black lyra si 2 platty. Si 2 melci. Da, stiu... dar tot omul de la magazin... a zis ca pot sa bag si 40. In fine...
Plante: anubias, microsorum, cabomba. 2 pietre (seiryu si cred ca vulcanica) si un lemn. Lemnul l-am fiert vreo 2 ore, a iesit din el mult tanin, iar acum sa apei doar o nuanta usor verzuie care imi place mult, pare mult mai naturala fata de apa cristalina.
Iluminarea (10 leduri) si filtrul au venit cu acvariul, am pus eu un incalzitor, apa e la 25 grade constant.
Mancare le dau dimineata (TetraMin mini granules) si seara putin (larve de tantari rosii). Apa o schimb mai nou de 2 ori pe saptamana, e acvariul mic si aglomerat si am observat ca la spre finalul saptamanii unii pesti stateau cu botul afara. Pentru plante folosesc carbon lichid si ingrasamant all-in-one de la MasterLine.
Cam atat. Stiu ca sunt multi pesti, n-am putut sa ma abtin, vad eu ce fac and cresc (daca o sa traiasca toti). Apropo de faza cu lungimea pestilor ca si criteriu pentru numarul optim in acvariu, cum se masoara, cu coada cu tot sau fara? Banuiesc ca fara, dar mai bine radeti de intrebare decat sa mor prost.
Numai bine!