[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: realmode
Forum Index » Profile for realmode » Messages posted by realmode
Message
Salutari,

1. Cei de la Ada se lauda ca noul lor compozit reuseste sa scada atit pH gH si kH. Foloseste cineva? Se confirma acest aspect?
2. In trecut se plangeau ca acest substrat dupa o perioada devine namolos, adevarat sau fals?

Salut,

Pare sa fie BBA.
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/22707.page

Citeste acest thread, a mai fost dezbatut.
Lucian wrote:Pai tubul are rolul sa forteze circuitul apei sa fie pe exteriorul tubului de sus in jos si dupa aia iesirea prin tub in sus. In felul asta bulele de CO2 trebuie sa fie purtate de curent in jos. In felul asta se forteaza dizolvarea...
Diametrul tubului se ia dupa ce cumperi filtrul si masori la interior ce tub iti trebuie.

Cu diametrul tubului este evident Lucian. La in plantat de 180l cat de mare sa fie recipientul?
Lucian wrote:Nu recomand sa se bage nimic in corpul filtrului In centrul filtrului se introduce o teava care are inaltimea pana aproape de fundul paharului filtrului. Orice introduci in filtru va duce la o acumulare de mizerie ceea ce va duce la colmatare si deci la scaderea debitului fara sa aduca un aport la filtrare.
Cauta postul in care colegul Bitanu descria solutia constructiva si te vei lamuri...


Am studiat postul, de acolo si dorinta mea pentru reactor. Nu am inteles prea bine cum este cu teava aceea interioara de aceea am intrebat.
Lucian wrote:Daca pentru furtun de 16/22 ai racorduri de 3/4" si pentru furtun de 12/16 ai racorduri de 1/2" pierderea de debit este mica (pierderea echivalenta a 3 coturi puse pe traseu).

Multumesc. Am 12/16 deci imi trebuiesc racorduri de 1/2"
In interior ce contine acel filtru?
mariuspopa69 wrote:eu am un burete de la un filtru in el si nu reduce niciun pic.

Ai aerisitor? Pe langa gaura de sus ce ai mai facut in acel filtru?
Am studiat modelul "bitanu" insa ma preocupa cu cat imi va reduce debitul filtrului Jbl e901?!
Salutari,

Doresc sa imbunatatesc dizolvarea CO2-ului in apa. Momentan detin un maxi flipper de la dennerle care nu poate sa reduca cu mai mult de 0.8 unitati pH-ul in conditiile in care merge non-stop.
Doresc ceva extern totusi care sa il montez pe out-ul filtrului extern JBL E901.
Nu am folosit niciodata, nu stiu pe ce trebuie sa pun accent si nici care sunt diferentele REALE intre cele 2 produse.

Multumesc.
nicu.laita@gmail.com wrote:@realmode
Inteleg ca motivul principal pt schimbarea substratului este suspiciunea ca are silicati multi si astfel apar diatomele. Eu am aceeasi problema, diatomele. Acestea sunt peste tot, s-au prins si in substrat si este vizibil ca pietrisul este murdar.
Ieri dupa amiaza mi-a venit comanda cu testul de SIO2 si un pachet de Silicatex.
Am testat mai intai apa de la robinet, pe care o folosesc la schimbul saptamanal. Rezultat >6 ppm (nivelul maximal recomandat de test pt acvariu este 0.8 ppm.
Am testat apoi apa din acvariu. Ultimul schimb l-am facut duminica trecuta, deci apa neschimbata de 5 zile. Rezultat mult mai bun decat la apa de la robinet, 3 ppm.
Am dedus ca filtrarea lucreaza. De 3 sapt. nu am mai spalat filtrul, doar decolmatat saptamanal la schimbul de apa. Azi maine o sa adaug si Silicatex in filtru si o sa testez din nou peste 4-5 zile. In ultimele zile a fost vizibil faptul ca depunerile de diatome s-au redus considerabil.
Nu stiu daca tu ai testat apa pe care o pui in bazin si nici cum ai ajuns la concluzia ca principala sursa de silicati este substratul actual. S-ar putea ca dupa reset sa ajungi in aceeasi situatie. In cazul meu cred ca de vina este apa pe care o bag in bazin si ciclarea insuficienta.


Nu am luat test de SiO2, am incercat direct cu silicatEX, s-a redus putin nivelul de alge diatome.
Aditia de silicatEX ajuta temporar, dupa 3-4 saptamani ai sa vezi ca trebuie sa inlocuiesti saculetul. Este un compromis.
Eu altfel vad lucrurile, sunt de parere si sustin ca trebuie tratata problema nu simptomul.

Hai sa gandim "out of the box" putin: Nisip=Siliciu iar Pietris=cristale de siliciu.
De aici putem deduce usor ca exista silicati si in pietris. Cum exista si in apa de la robinet, probabil prin procesul de decantare/epurare fizica. Aici nu stapanesc bine teoria si nici nu stiu exact daca se mai foloseste aceasta metoda, e o banuiala care nu o luam in calcul.
Cert este ca, avem siliciu in apa care o introducem in bazin si cu siguranta daca avem substrat din pietris mai avem o mica aditie.

Vreau sa incerc sa schimb substratul in primul rand iar in al 2-lea rand sa obtin o dizolvare cat mai mare a CO2-ului in apa din bazin. Pe astea pun acum accent, nu spun ca este WIn 100% dar trebuie sa o incerc, sunt convingerile mele

E singura alga care imi da batai de cap si m-as bucura sa nu am parte de alte tipuri.

Ce am sa fac efectiv:
1. imbunatatesc mediile de filtrare din JBL e901 cu Seachem Matrix, aprox 5l. 4 intra in filtrul extern iar 1l vreau sa bag in filtrul intern in partea inferioara.
2. renunt la subtratul actual de pietris. Pentru cel nou am 2 variante, ori DENNERLE deponit mix pro+JBL MANADO sau ADA Amazonia.
3. imbunatates dizolvarea co2-ului, probabil confectionez un reactor. Gurile rele spun ca maxi flipperul de la dennerle nu este bun la bazinele > 100l. Aici putem sa aprofundam subiectul, nu am folosit si nu am discutat cu nimeni pe tema aceasta, mi se pare foarte interesanta.
koala wrote:"Stimabilule"?

De ce te-ar interesa cum se vede sticla din spatele filtrului?... ma rog, nu conteaza.


Din spate hai sa spunem ca nu e nasol.... dar cealalta latura din lateral o vad de n ori pe zi
koala wrote:Algele vor reapare, deci te muncesti degeaba... lasa-l asa si umple doar golurile.


Stimabilule, acele pete de care iti pomeneam mai sus sunt pe partea dinspre sticla. Din cele 4 fete ale filtrului intern 2 sunt vizibile din acvariu celellate 2 sunt mascate pe colt de sticla. Primele 2 le curat saptamanal, celelalte 2 nu am cum pana nu dezlipesc filtrul din colt.
koala wrote:Lasa filtrul lipit, asa cum e... golesti bazinul, speli bine cu un furtun si apoi vii cu silicon pe margini si umpli golurile existente.

Asa ar fi simplu, trebuie sa il dezlipesc pentru ca pe acel plastic negru putin poros sunt pete maro de la alga diatoma Altfel nu ma complicam, sigilan de jur imprejur si job done.
Dow Corning 881, daca e un silicon moale nu pot sa il folosesc la lipirea/sustinerea filtrului.
Inca nu l-am dat jos dar banuiesc ca este lipit cu altceva. Vreo parere ce ar putea fi si ce as putea eu gasi la noi in comert?
romica wrote:Desi nu-ti recomand lipirea pentru ca s-ar putea sa mai ai nevoie sa scoti filtrul vreodata, poti folosi Dow Corning 881. Gasesti deasemenea prin magazinele de acvaristica un silicon de la Juwel ambalat la tuburi mai mici, pentru lipirea decorurilor.


Filtrul momentan este lipit in 4 puncte asa cum a specificat producaotrul (Juwel). Asa l-am primit eu.
Tot ce vreau sa fac acum e sa il dau jos, sa curat temeinic acvariul, sa relipesc filtrul in aceleasi 4 puncte si in plus sa izolez/sigilezx/lipesc dea roata filtrului pentru a nu permite patrunderea mizeriei si a apei.
Sau exista alte solutii la care nu m-am gandit?
Totusi as prefera ceva mai greu, eu aspir substratul odata la luna cel putin.
Cu piertrisul din Hornbach substratul se aspira extrem de usor, urca doar pana la 1/4 din tubul cu care aspir apoi cand ridic cade inapoi. Ce nu imi place la acel pietris este nivelul de silicati foarte mare.
Alte idei de pietris?
stefanp wrote:Depinde si de ce buget ai.

ADA, daca ai buget si vrei ceva profi...

.


Daca nu ma insel ADA nu este recomandat la un acvariu foarte plantat. Se macina dupa un timp...
Caut un pietris sau ceva asemanator... substratul fertil este dennerle deponit mix professional.
Am intr-un setup actual dennerle deponit mix si cu pietris negru de la hornbach, sincer nu sunt multumit de pietris deloc, contine foarte multi silicati si ma dispera diatomele care se depun pe gazon sau pe frunzele inferioare.
Salutari,

Cat de curand am sa dau un RESET la acvariu. Sub nici o forma nu mai doresc sa folosesc pietris de cuartz de la Hornbach (cel negru). Contine silicati cu gramada si diatomele sunt la ele acasa.
Ce recomandari aveti pentru pietris? Acvariul o sa fie in continuare bine plantat.
Merci.
Salutari,

Ce doresc? Silicon acvariu
Ce vreau sa fac? Vreau sa relipesc filtrul intern juwel. Momentan este montat conform specificatiilor producatorului.
De ce o fac? Exista un spatiu intre filtru si ambii pereti ai acvariului unde se aduna mizerie si nu am acces sa curat. Ma gandeam sa lipesc de-a roata cu silicon sa nu mai patrunda nimic.

P.S. Prefer culoarea neagra, sa fie rezistent la apa cu priza buna intre geam si materialul din plastic al filtrului.
De vanzare:
40 fire Vand hygrophila polysperma:
Inaltime 10-15 cm pret 1.5 lei firul sau 60 lei tot pachetul cu transport inclus.

In arad predare personala sau trimit in tara cu posta romana, pret transport 16 lei.

contact:
0753079151 sau PM.



kirucd wrote: inseamna ca ai o sursa de silicati
in acvariu, care poate sa fie in substrat sau in apa de la robinet. Cel mai probabil de vina este
substratul.


Exact ce am banuit, diatomee de la silicati.
Nu cunosc care este procedura ulterioara, sa mai las saculetul sau sa il scot?
 
Forum Index » Profile for realmode » Messages posted by realmode
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com