[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alex08
Forum Index » Profile for alex08 » Messages posted by alex08
Si tu si avut la un moment dat vreo 4-5 acvarii daca nu gresesc, pe undeva mi-ai dat curaj.

Am avut 4, asa e. Si vad ca fac, ce fac si ma cam intorc la numarul ala.
E rau si sa ai idei si sa nu ai cu ce.

Oricum imi place cum lucrezi, vad pe unde "bati". Sa ai spor cu ele si sa ne vedem mai des pe la jurnale.
Ziua 173, din mai multe unghiuri :

image
image
image
image

Algele de pe lemne si pietre, in partea din fata, isi fac in continuare de cap, apar, dispar, mai curat din ele. Nimic grav, atat timp cat nu prind curaj sa se "duca" si pe plante.

Story time :

O mica observatie referitoare la un experiment facut la inceputul acestui setup. Banuiesc ca unii din voi a-ti observat firul acela emers din partea stanga, ce mai are un pic si "da cu capul" de lampa. Ei bine, a fost pastrat ca o mostra, sa vedeti ce iese din "semintele minune" vandute pe Ebay ca fiind Glossostigma elatinoides sau Hemianthus cuba.
https://i.ebayimg.com/images/g/CWQAAOSwu1VW3aH8/s-l300.jpg
Dupa primele saptamani cand din seminte ies niste plante cu frunzulite de cativa mm, acestea incep sa creasca pe inaltime. Si cresc, unele pana la suprafata chiar.
Eram un fel de Jack si vrejul de fasole...

Gaura in buget = 20-30 lei

Asadar, dupa un sut in fund si cativa pasi inainte, se intorcea Alex la Micranthemum sp. Monte Carlo, din sursa sigura, ce creste fara probleme si nu da dureri de cap, atat cu CO2, cat si fara (exemplu dat in nano Roots of change, unde nu vede decat carbon lichid, o data la cateva saptamani).
Inca o vedere :
image
Un roscovan :
image
Mama, mama, ce atelier ai!
Ai ceva curaj sa te incumeti la atatea!

Hardscape-ul mi se pare reusit, sa-l vedem si cu plantele crescute!
Gabi, incerc sa dezvolt din ce in ce mai mult fiecare setup nou si sa gasesc ceva frumos in fiecare detaliu redat.
De fapt, asa si ajungi sa intelegi un peisaj, cand intri in detaliu si il analizezi, parerea mea.
De asta poate ma si "intind" asa cu durata lor de viata si nu le inchei dupa doua, trei luni.

Mai jos, primele poze din ziua 92 :

Anasamblul :
image
Un detaliu cu poteca :
image
Va salut din nou si mai pun doua poze, sa ma stergem praful de pe jurnal un pic.

"La inaltime"
image
"Baby"
image
Cati cory pygmaeus ai ?

Initial am avut 10, dar s-au mai imputinat (6-7 numar cel mai des), nu stiu ce nu le-a placut. Ce stiu ca le place si observ e faptul ca umbla in "gasca".
Ca dimensiune, sa-ti faci o idee, am femele mature de Orange shrimp mai mari decat ei.

Felicitari! La mai mare!

Multumesc mult, Cosmin!

O da. Sint de album pozele. In special ultima.

Sunt dator vandut cu albumul, ce sa zic.
Va multumesc tuturor!

Mai jos cateva detalii :

image
image
image
"Ne-am intors" cu locul 739 la IAPLC-ul de anul acesta. Mi s-a mai descretit fruntea un pic dupa ce nu reusisem decat un loc 1184, anul trecut, cu setup-ul Around the old tree.

Poza de concurs, ziua 70 a acestui setup, mai jos :

image

Tin sa ii felicit inca o data pe toti romanii participanti, intr-un numar mult mai mare anul acesta si sper sa ne vedem la cat mai multe editii de acum incolo!
Hai Romania!

Eu folosesc un DSLR Canon 450D si ma joc cu niste inele macro Phottix (13mm,21mm,31mm).
Ehe, acum cativa ani poate tineam pasul cu el, la zi.

image
Cum spuneam, ceva poze cu shrimpi :

image
image
image
image
Gabi, multam mult.
Adevarul este ca s-au facut cateva acvarii tare faine anul acesta si parca de la an la an, Romania mai face cativa pasi in fata in domeniu, ceea ce nu poate sa ne faca decat sa fim mandri de realizari!

Bogdan, tot timpul incerc sa fac ceva diferit de ce vad pe afara, sa ma identific eu in ele. Am avut o perioada mai incarcata, din primavara incoace, dar spre toamna o sa incep treaba mai serios, setup-uri noi, posibil inca un acvariu, sa am de lucru daca tot ma apuc.

Silviu, cum spunea si colegul skija, sunt Ember tetra. S-au potrivit de minune pe dimensiunile acvariului, la fel ca si Cory pygameus, desi initial tindeam spre ceva si mai mic.

Va multumesc ca ma urmariti si marturisesc ca arunc tot timpul un ochi in jurnale si vad ce a-ti mai facut, chiar daca nu scriu. Tot respectul si sa apreciem in continuare frumosul!

P.S. : Pe seara mai vin cu un calup de poze cu creveti.
Cu scuzele de rigoare pentru intarziere, sa incepem :

Ziua 57

image
image
image
image
image
image
image

Va multumesc mult pentru vizionare!
Un set de poze "pe rosu" :

image
image
image

Si un set "pe orange" :

image
image
image

Plus un update la setup, pe seara!
A fost dragoste la prima vedere. Imi pare rau ca totusi nu reusesc sa le dau de cap cu inmultirea.
Dar in urmatorul setup o sa am grija si de treaba asta, sa am parametrii pe care ii vor ei.
Frumoase instantanee, Gabi!
Cateva poze cu floarea de Aponogeton madagascariensis :

image
image
image
image
image
image
image
Inca doua seturi de poze, cu "actorii" mei preferati :

image
image