| Message |
|
|
Multumesc, Liviu.
Folosesc Dennerle nano daily fertilizer, cand imi aduc aminte.
La inceputul setup-ului am folosit cam zilnic carbon lichid, jumatate din doza recomandata, dar pe parcurs am inceput sa-l folosesc si mai rar (de 2-3 ori pe saptamana).
E drept, plantele cresc foarte incet, dar atata timp cat nu ma deranjeaza algele, nu e nici o problema.
|
 |
|
|
Gabi, nu m-a mai intrebat nimeni, de mult chiar. Am renuntat la teste cu ceva timp in urma, dar o sa le reiau, sa vad cum stau cu valorile.
Conditiile nu sunt tocmai bune pentru creveti, cel putin pentru Caridina (apa de la retea e cam dura), dar folosesc des Dennerle Humin Elixier, Dennerle Vital Elixier, frunze de banan, de catappa si conuri de arin.
Am vazut o femela de Crystal cu oua si sper sa o scot la mal si cu ei.
Am mai avut o tentativa acum cativa ani, cu Snow White, de la care am scos si pui dar nu au rezistat mai mult de 2-3 saptamani.
Poze mai jos (facute cu vechiul Benq/sapuniera, ce a tras si el "cateva" poze pana sa-l trag eu pe dreapta)
Cert este ca urmatorul setup va beneficia si de un sol care sa ma/sa-i ajute si pe ei. Am ceva planuri pentru toamna.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Va multumesc mult pentru aprecieri!
Voi face mai mult ca sigur un album.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Multumesc, Silviu.
Mai jos, aceiasi actori, cu o hrana ceva mai speciala, CSF Bee Fruit Mix :
|
 |
|
|
in saculetii aceia ai pus doar substrat inert sau ai adaugat si substrat fertil?
Saculetii sunt umpluti cu JBL Manado, ramas de la setup-urile trecute. Am de gand sa incerc si o varianta cu substrat fertil in viitorul apropiat, ma asteapta niste experimente.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Multumesc pentru apreciere, Arthur.
Gabi, nici nu l-am gandit ca sa tinda spre mood-ul lui ATOT.
De fapt si "liniile" (forma si dimensiunea tufelor, speciile utilizate) le vedeam diferit de ce a iesit acum.
Poate daca reusesc sa accentuez anumite puncte/zone, impactul vizual va fi diferit/mai mare.
Pe o parte sunt impacat ca am reusit sa mai jonglez un pic cu adancimea, cu pantele, am invatat cum sa lucrez si mai eficient cu Manado fara sa ma trezesc dupa o luna ca se "surupa" tot.
Setup-ul ce va urma va fi probabil in acelasi stil, dar cu mai multa "masa lemnoasa", pietre, adica mult mai complex pe partea de hardscape, cu si mai putine specii de plante.
|
 |
|
|
Facem un pas mare in jurnal si ajungem la ziua 146 a acestui setup, unde il consider eu ca ajuns la 75-80% din ce as vrea sa scot.
O sa mai fac ceva modificari minore pana la inscrierea la IAPLC, sper sa fie ok.
M-am batut de-a lungul acestor luni cu ceva alge, in special pe lemne. Practic am schimbat tipul de alga de la o luna la alta.
Am inceput cu clasicele diatomele, apoi pe ici pe colo niste GSA, urmate de un val serios de GDA si culminand cu niste smocuri de BBA, pe care se pare ca le ard usor, ori cu carbon lichid ori cu h2o2.
In rest toate bune si frumoase, am jonglat cu mai multe specii in diferite pozitii, unele cu crestere prea rapida a trebuit sa le scot, altora cu crestere mai lenta sa le dau mai multa atentie.
Ceva pareri, sugestii? Sunt curios cum l-ar vedea si altii, nu numai eu.
|
 |
|
|
Fain rau!
La maturitate o sa faca senzatie!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Fain jurnal ai mai incropit aici!
P.S. : Fan fiind, abia astept sa apare noul Transformers!
|
 |
|
|
Nu stiu ce sa zic, Gabi.
Cateodata ma regasesc, dar sigur mai scapa si dati cand dau cu "bata in balta".
Dragos, in principiu incerc sa ma incadrez cu amenajarea/plantarea, sa nu ma tina mai mult de o zi. Gen, incep dimineata si termin seara cu totul, sa pun si apa.
In tot acest timp, normal, sunt sprayate cum trebuie.
Nu am incercat un dry start pana acum, dar nu e niciodata tarziu. Depinde ce idei o sa am pe viitor.
Planuri am multe, doua acvarii nano care stau goale, doar sa vad pe unde le strecor.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|