Nu am ajuns aseara sa-mi iau test de K, o sa o fac in seara asta.
Am inceput sa aditionez din nou trace Grotech A,B si C. Pe recipiente scrie sa nu le amesteci. Nu stiu daca se refera la a nu le pune pe toate 3 in acelasi recipient sau sa nu le pui in bazin in acelasi timp. Aseara le-am pus pe rand pe toate 3. Data viitoare le voi pune in zile diferite. Trace-urile le-am dozat la 1/3 din cantitatea recomandata. Data viitoare voi pune 50% iar la urmatoarea 75%.
Am mai aditionat si Grotech Corall M VitAmino la o ora dupa ce s-a stins lumina jumatate din cantitatea recomandata. Am oprit skimmerul pt o ora cand am adaugat vitamino.
In continuare parametrii apei testati luni la schimbul de apa si toate aditiile pe care le fac zilnic:
Salinitate: 1.024-1.025
KH: 7.6
pH: nu stiu, nu am un instrument de masura performant
Ca: 460
Mg: 1360
NO3: intre 0,5 si 1
PO4: am un test de 3 lei de la JBL care imi indica 0. Voi cumpara un test mai a catarii.
Temperatura: 26 aproape constant - creste putin ziua din cauza MH si scade putin noaptea pt ca tin fereasta pe oscilo.
Aditionez zilnic KH - bicarbonat de sodiu diluat in apa - cate 20ml de 4 ori pe zi - asta imi tine kh-ul constant la 7.6 Recunosc ca am facut dilutia cu bicarbonat fara sa il bag la cuptor inainte si din cate am intzeles bicarbonatul scade putin pH-ul in mom aditiei fata de carbonat (ceea ce ramane dupa coacerea la cuptor) insa cat poate influenta o cantitate de 20 ml la un bazin de 650 litri? Am pregatita o noua cantitate de bicarbonat pe care o voi baga la cuptor pt urmatoarea dilutie sa elimin si aceastra posibilitate.
Mai aditionez Mg, cate 100 - 150 ml pe zi o zingura data. Astfel Mg este in jurul valorii de 1360. Din cate am citit multi aditioneaza o singura data pe luna o cantitate mare. Am vb cu Cristi Carbone si face si el acelasi lucru.
Calciu nu am mai pus de ceva vreme pt ca am dozat la un momentdat o cantitate mai mare si mi-a crescut peste 500. Imediat ce valoarea scade la 450 voi incepe iar sa dozez.
Atat Ca cat si Mg le fac din cloruri cumparate de la Silal dupa reteta pe care am prezentat-o aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/28366.page
Schimburile de apa le-am facut la 2 saptamani il ultima vreme cate 10%. Voi reveni la 10% saptamanal.
Bacterii adaug Biodigest si Bioptim saptamanal cate o fiola.
In display am 2 pucati de piatra vie restul fiind in sump, aprox 25 Kg. Tot in sump mai am 2 litri de matrix si vreo 10 de siporax. Pe pietre in sump e ceva caulerpa insa nu creste prea repede probabil din lipsa de nutrienti. Sumpul este iluminat cu 2x18wT8 de 6500k. In sump mai sunt ciuperci si zooanthusi care par sa fie multumiti de conditiile de acolo.
Pompa de recirculare este un Eheim 2000+ si am in plan sa o schimb. Pompe de valuri am 2x5000 si 2x2500.