| Message |
|
|
|
Cumparata cumva din Obor? Am luat si eu una duminica asta. Erau de fapt vreo cinci plante legate in smoc. Le-am desfacut si le-am plantat pe fudalul acvariului, unde am inlocuit o portiune din valisneria. Cam cat si cum creste? Nu prea stiu la ce sa ma astept de la ea.
|
 |
|
|
|
Da, arata ok bacopa, nuamai ca faptul ca e o planta cu frunze pe tija ma pune pe ganduri. am mai avut ludwigia si la unele plante mai batrane le cadeau frunzele pana spre varf si ramaneam cu o tija inestetica cu un smoc de frunze in varf. La bacopa exista riscul asta?
|
 |
|
|
|
In momentul de fata fundalul in acvariul meu este format din valisneria plantate in linie, langa geamul din spate al acvariului. Am insa doua probleme. Cresc prea repede si prea lungi. Cam in doua saptamani, daca le las de capul lor, se intind prin tot acvariul si iese jungla. pe de alta parte, cresc si destul de lungi, pentru coloana mea de apa de aprox. 25 cm si iau mult din lumina pentru celelalte plante. Cum in materie de plante nu sunt foarte priceput, apelez la sfatul vostru. Cu ce asi putea sa inlocuiesc valisneria, ca sa obtin o perdea de plante frumoasa, si care sa mai lase loc si pentru altceva? Eu ma gandeam la accicularia. Ce parere aveti? 10X!
|
 |
|
|
|
La niste sagitaria m-as baga si eu... Daca mai ai disponibila, trimite-mi te rog pe pm un nr de tel unde poti fi gasit si te sun.
Bafta!
|
 |
|
|
Asa dom'le... m-am mai lamurit... deci e de bine 
|
 |
|
|
|
Deci sa inteleg ca se va putea schimba apa cu apa direct de la robinet fara probleme.
|
 |
|
|
|
Am auzit azi la radio o stire interesanta, cum ca in Bucuresti intr-o prima faza, apa nu va mai fi dezinfectata cu clor ci cu ozon?! Cine stie ceva despre chestia asta si care e efectul asupra pestilor din acvariu?
|
 |
|
|
Daca mai ai disponibila, asi fi si eu interesat de cateva fire. Pot sa dau la schimb java moss si valisneria. Daca nu mai ai acum, poate ma ai in vedere la recolta urmatoare..  Bafta!
|
 |
|
|
Nu te arunca prea tare... eu de la 4 bucati am ajuns sa am cateva sute in acvariu.... 
|
 |
|
|
|
Iata o situatie interesanta... aveam in acvariu o femela de xifo care a ramas fara mascul cam de juma de an. De cateva luni am introdus in acvariu si doi masculi de gupy, care in lipsa de femele d'ale lor, au inceput sa curteze femela de xifo... Acum cateva zile am vazut in acvariu un pui destul de maricel, cca. 0.5 cm, rosu. Intrebarea mea e de unde a aparut micutul? E vre-un hibrid, sau o nastere intarziata din imperecherile mai vechi ale femelei de xifo?
|
 |
|
|
|
Unde pot vedea si eu ceva poze cu decorurile lui Regreta?
|
 |
|
|
|
Eu am 3plus. Multumit de el. Daca e bine pozitionat in acvariu, face toti banii. Al meu e aproape jumate ingropat in nisip intr-o sticla de plastic ca nu-mi avea loc in acvariu de substrat.. mascat de niste tufe de plante, si tot isi face treaba. Nu prea imi place cum aereaza apa... face bulele foarte mici si se imprastie in tot acvariul dand impresia de apa murdara.. Dar daca il pozitionezi sa-ti agite suprafata apei poti sa renunti la aerare. Una peste alta, e un filtru bun.
|
 |
|
|
Aha... multam' de informatie. O sa urmaresc problema, poate ma fac cu niste juniori... 
|
 |
|
|
|
La mine situatia e urmatoarea... Am un acvariu de cca. 25 l, impartit in doua in care tin intr-o parte masculul si in cealalta femela de betta. Asta pentru ca se bat ingrozitor daca ii las impreuna.
Intrebarea e dupa ce imi dau seama cand e momentul sa scot geamul si sa-i las sa-si "faca de cap"?
|
 |
|
|
|
In mod clar peretele din spate trebuie acoperit, sau cel putin facut un decor in fundal foarte inalt. Altfel acvariul arata oarecum "neterminat".. Ìdeea cu tuburile mi se pare super tare, bine mascate in decor cred ca sunt de mare efect.
|
 |
|
|
|
Sa ma ajute cineva sa sterg 2 din mesajele de mai sus... 10X.
|
 |
|
|
|
Salut jumbo,
Nu vrei si o femela?
|
 |
|
|
|
O sa fie o schimbare radicala.. eu am acum un bazin de 70 litri net, in care e o adevarata jungla... si cativa pesti :-). Ma gandeam sa pun macar niste java moss pe pietroaie... Ma rog, o sa vad, pana la urma pestii sunt destul de interesanti si de colorati ca sa compenseze lipsa plantelor. Si ma gandesc ca se poate obtine, cu putin efort, un decor frumos si doar din pietre. Pana acolo mai este totusi drum lung...
|
 |
|
|
|
Merci mult de informatii. E un punct de plecare, decizia e luata, acum trebuie sa incep sa pun la punct acvariul si cele aferente. Asta s-ar putea sa dureze ceva, dar pana la urma va fi gata.
|
 |
|
|
|
Vreau sa-mi fac un acvariu mai mare, undeva pe la 500 litri, si ma bate gandul sa-l populez cu africani. Chestia e ca reprezinta o noutate pentru mine, n-am avut pana acum, dar imi place din ce in ce mai tare ideea. M-ar interesa Pseudotropheus lombardoi, sau zebra. Ii rog pe cunoscatori sa-mi dea cateva detalii despre conditiile necesare, calitatea apei, cat de mari cresc, eventual cu ce alti pesti se pot asocia. Astept cu interes. Multumesc.
|
 |
|
|