[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bogdan_Musat
Forum Index » Profile for Bogdan_Musat » Messages posted by Bogdan_Musat
vladxxl wrote:buna sunt incepator si vreau sa-mi fac un nou acvariu la care imi trebuie iluminare , acvariul are aprox 75l si vreau sa-l plantez
ce iluminare(neoane/becuri economice) imi recomandati (mai eftine..) , ....mentionez ca as vrea sa ma in cadrez in cel mai mic cost...

daca astea-s cerintele, adica buget de criza, poti merge cu incredere pe becuri economice: 1-2 cu lumina calda si 1-2 cu lumina rece, de preferinta mai de firma, adica un Philips
tizzle wrote:nici o idee? Poate fi din categoria celor care nu sunt acvatice dar rezista in apa?

nu este o anubias?
arunca o privire aici
bLuEEyEsLady wrote:eu leam pus alor mei apa peste cea din acvariu si au murit amandoi.dar unul si-a revenit de vreo 10 minute dar celalalt nu si sincer nu stiu ce sa mai fac..daca stie careva ceva va rog ajutati-ma

aici era vorba de alta tragedie - peste care a stat prea mult pe uscat
tu, daca-ai pus alta apa peste cea din acvariu, probabil de la robinet - cu clor, nu stiu cum sa-l salvezi si pe celalalt
mihaibaciu wrote:salut,azi dimineata cand am deschis capacul de la acvariu am gasit pe un perete deal lui niste icre de mel,sunt destul de multe.ce ar trebui sa fac?icrele nu sunt in apa.ce trebuie sa fac? e prima data cand se intampla asa cv.cam asa arata icrele

Nu trebuie sa faci nimic, doar nu vrei neaparat ca sa iasa cate un melc din fiecare ou, ca o sa te invadeze de melci. Asa depun ei icrele, deasupra apei, riscul este ca daca sunt expuse la prea multa caldura nu vor ecloza. Daca ai mai multi melci adulti, o sa-ti mai depuna si ceilalti. Ei cauta sa depuna icrele in afara apei, pentru a le feri de pradatori. Cele sub incidenta directa a luminii au procent foarte mic de eclozare, ceea ce nu-i rau, pentru ca eviti o invazie. Daca erai mai atent, ai fi observat imperecherea melcilor precum si o spuma la marginea suprafetei apei, un sir de baloane mici.
In perioada asta, de depunere a icrelor, te poti trezi ca melcii ies din acvariu, poti sa-i gasesti si pe covor.
scificuss wrote:Ca sa misti geamurile ai timp pana in 10 minute. Depinde cu + - 3-5 minute de temperatura aerului, umezeala lui si silicon. Totul tine si de aptitudinile tehnice, mana si evident de adaptabiliatea fiecaruia de a lua decizii rapide...

Daca exista un timp de cateva minune (minim 5 minute), atunci, pentru lipirea corecta a lateralelor, o solutie buna pare cea cu inclinarea fetzei pana se aseaza si laterala, iar apoi se revine cu fatza si se preseaza siliconul de laterala. Asta cred ca ar fi "smecheria" pentru a obtine o lipire buna.
tarca.paul wrote:Bogdan, sper sa nu te superi daca imi exprim si eu parerea vis-a-vis de asezarea laturilor si turnarea siliconului. Stutul cu care e prevazut siliconul se taie din 2 parti incerc sa atasez o imagine...insa mi se pare infernal de greu, n-am cont pe photobucket.
In ceea ce priveste ordinea asezarii fetelor de sticla e asa ceva:
1. se aplica silicon pe latura de jos a spatelui si se aseaza pe fundul bazinului
2. la laterala, se aplica silicon pe marginea de jos care ia contact cu fundul bazinului si laterala care ia contact cu spatele bazinului si se asaza.
3. idem #2
4. pe fata bazinului se aplica pe toate cele 3 laturi care iau contact cu bazinul si se asaza...
Simplu...

De ce sa ma supar? Ca n-as fi prea initiat in confectionarea acvariilor? Asta stiu deja.
Ref. la lipirea geamurilor, eu eram curios la modul cum se aseaza laterala pe cele 2 geamuri ce se afla lipite in unghi de 90 grade. Cum sa fac astfel incat sa evit o frecare pe directia sus-jos asupra siliconului. Daca siliconul se aplica pe laterala, cand va fi apropiata de fatza perpendiculara, siliconului ii va fi aplicata o frecare de jos in sus, ceea ce va produce riscul de a lasa coltul de jos cu mai putin silicon si, deci, riscul unei riscul unei lipituri slabe in acel colt, iar daca se repeta schema si la cealalta laterala, o sa avem un acvariu cu 2 colturi de jos lipite prost => riscul unei deslipiri in viitor.
Daca siliconul se aplica pe fatza lipita perpendicula pe fund, la apropierea lateralei, se va produce o frecare a siliconului de sus in jos, ceea ce va produce riscul unei proaste lipiri in partea sus.
Eu ma mai gandesc si la varianta in care fatza mare sa o tin putin inclinata (asta in primele minute, presupunand ca siliconul nu s-a intarit inca si mai suporta un usor joc de cateva grade), la un unghi putin mai mare decat 90 grade, fixez laterala pe fund si apoi revin cu fatza la 90 grade, presand-o pe laterala.

petrutz2003 wrote:am sa incerc sa fac un nano cu fiecare metoda expusa de voi...

Un nano-acvariu nu presupune o prea mare dificultate, sa te vad cand la un bazin la care foaia geam are peste 20kg.
petrutz2003 wrote:
scificuss wrote:
...Ce vrei sa explic mai mult ca atunci cand degresezi sa o faci cu atentie si sa nu atingi cu nimic in afara de silicon. Cand pozitionezi sticla sa o faci incet si cu atentie nu cu 10 minute inainte sa prinzi trenul. Sa folosesti o spatula/racleta incat sa intinzi uniform siliconul sau sa-l lasi sa se usuce si sa tai surplusul. Sa folosesti benzi de hartie pentru nu a murdari sticla in jurul lipiturilor...

de la "cu grija" la ce ai scris mai sus deja mi-ai dat ceva sfaturi. Multumesc
am lipit si eu acvarii la viata mea, cert mai multe decat tine, dar vroiam sa stiu ce tehnici au altii si cum reusesc lipiturile alea minunate
poate mai am de invatat

- ca sa nu manjesti acvariul cu silicon, clar ca se recomanda folosirea benzii de hartie
- pentru turnarea siliconului, nu am experimentat, dar cred ca ar fi utila o alta palnie (cap de turnare) decat cea care se da standard la tub, probabil una care ar trebuie sa scoata un carnat de silicon in forma de prisma dreptunghiulara, mai exact cu lungimea cat este grosimea geamului (sau un pic mai mare) si latimea cat doresti sa aiba grosime lipitura (1-2 mm); dar nu stiu de unde s-ar putea procura un astfel de cap de turnare - ceva de genul acesta au unele tuburi de lipici
- nici acuma nu sunt lamurit cum este mai bine sa asezi pe lipituri fetzele lateralele, pentru ca, in aceasta etapa, fundul si prima fatza mare sunt deja lipite in unghi de 90 grade, ma refer la cum trebuie orientata spre lipituri, fara ca sa turtesti carnatul de silicon de pe fatza mare de sus in jos (cum nu cred ca este bine, aparand riscul de formare de bule de aer prin presare incorecta)

Eu, ca sa evit aceste probleme, legate de presiune orientata incorect, am pus mult mai mult silicon ca sa posibilitatea sa fac o presiune mai lunga si sa elimin eventualele bule de aer.
danieldoi wrote:Salut!Ma numesc Dani detin un avariu( 80x35x45)am tot citit pe forum,si m-au cam bagat in ceata,la acvariul meu( grosimea de 6mm)mai trebuie intarituri?si daca da,de care?
multumesc!!!

Coloana de apa nu este prea mare, in principiu, nu ar fi riscuri prea mari, doar datorate de grosimea geamului.
Verifica daca geamurile mari au o curbura. Poti verifica folosind un bat drept, mai lung decat lungimea acvariului tau, sau chiar si cu un fir de ata pe care-l intinzi bine. Il aproprii de fiecare din fetzele mari, iar daca observi ca aceste geamuri nu mai sunt perfect plane, adica au o curbura mai mare de 3mm (la 80 cm lungime), inseamna ca ar cam trebui niste intaritoare sus, eventual lipite in H (caz in care ar trebui golit putin acvariul).
mihaibaciu wrote:salut,vreau sami (corect "sa-mi")fac un acvariu nou,de 80 de litri
sticla o am deja e de 6 mm si m-am gandit sa va intreb daca pot sa pun fund de grosimea de 5 mm ?acvariu are 82 cm lungime,32 cm latime si 32 cm inaltime...

Aici credeam ca-i o sectiune pentru construirea unor acvarii serioase, nu de 80 L. De asemenea, nu cred ca intereseaza pe cineva, cu atat mai putin comunitatea de acvaristi, despre constructia unor acvarii improvizate, din sticla cat mai subtire. Este ca si cum ai vrea sa traversezi un lac inghetat, iar tu cauti sa te apropii foarte mult de locul unde ghata se subtiaza.
Parerea mea este ca planurile tale de a experimenta astfel de asa-zise acvarii sunt proaste (si sper sa nu fie de inspiratie pentru altii) si ar fi bine sa le pastrezi pentru tine, cel mult pentru sectiunea "coltul incepatorului".

luk17 wrote:Buna seara vreau sa imi fac un acvariu nou m-ar interesa daca imi puteti spune la dimensiunile de 70x50x50 e ok ca estetica un acvariu si daca la o sticla de 6 mm ai trebuie intarituri?sau la dimensiunea de 70x45x45 tot cu sticla de 6 mm are nevoie de intarituri ?

desigur ca trebuie intarituri, iar sticla este prea subtire, orienteza-te macar pentru geam de 8 mm (recomandabil de 10mm) si cu intarituri, jos pe lungime si latime, pe laterale si, eventual si sus - in H (ca sa nu se curbeze foaia de geam)
kirucd wrote:... nici nu stiu sa existe geam de 1 mm. ...

cred ca lamelele pentru microscoape, dar care nu sunt mai mari de 7-8cm
si mai sunt, tot pentru microscop, niste lamele si mai subtiri de cateva zecimi de milimetru, poate reusiti sa faceti acvarii din ele
florin34 wrote:Salut!
...Am cumparat 2 ancistrusi acum cateva luni si unul a crescut foarte mult.
Stie cineva daca sunt specii diferite sau e normal asa?...

nici unul nu este inca foarte mare ca sa-ti pui problema ca ar putea fi pleco (pentru ca acestia se fac mult mai mari, peste 15 cm)
au crescut diferit si din cazua ca au avut un metabolism diferit, probabil ca cel mare s-a hranit mai bine
scorpionul wrote:
mihaibaciu wrote:...Daca ai fi vazut cum intretineam acvariile acum 30 de ani te-ar bufni rasul. In afara de nisip cateva plante un incalzitor si multi pesti nu aveam nimic. Si mai toate acvariile erau facute din cornier iar geamurile lipite cu chit din cel gri...

si eu la fel am avut (acvariu de 90L, din cornier, cu 80-100 guppy, plantat numai cu velisneria, doar o pompa de aer, fara incalzitor) si nu stiu ce fel de echilibru s-a realizat acolo, ca nu aveam probleme, doar ca pe geamuri cresteau repede alge, razuiam saptamanal la ele, dar asta nu inseamna ca as fi dispus sa reexperimentez aceste conditii
mariaienesel wrote:... Ce ma deranjeaza e ca orice as face, din cauza neonului meu imens, care e foarte puternic, apa se incalzeste mereu pana la 27 de grade (o temperatura deloc ok pt hoplo ai mei), orice as face. Cand se face seara sting neonul, temperatura scade pana pe la 25 de grade pe timpul noptii, iar dimineata cand neonul e reaprins, apa incepe iar sa se incalzeasca. ...

nu inteleg cum este montat acel neon, presupun ca ai un capac in care este introdus acest neon, altfel nu inteleg cum poate transfera asa de multa caldura catre acvariu, probabil doar in situatia in care caldura are un obstacol deasupra si lateral, caz in care ar fi bine sa montezi un cooler inclusiv pentru acest capac, pentru a evacua caldura acumulata
n-a fost sa fie
xenon wrote:Teoretic daca il lasi sa isi revina din soc ar trebui sa supravietuiasca.Grija mea este sa nu se fi lovit de la cazatura.Oricum supravegheaza-l si ii tinem pumnii!

de lovit se prea poate, diferenta de inaltime este de 150 cm, dar nu pare sa aiba semne vizibile de lovitura
inca nu pare sa-si fi revenit
tizzle wrote:... nu se poate scufunda, deoarece pestelui i s-a format o perna de aer care il impiedica...

al meu nu pluteste, se duce la fund,
pacat de el, ca este un exemplar de 13 cm

vad ca-i mosu on line, poate vine si el cu o solutie
scificuss wrote:Si nu mai lovi in acvariu. Unda de soc ii deranjeaza.

E ca si cum ... vine unu si iti f...te o palma, asa sa vada cumva daca mai traiesti.

gata, la loc comanda, sa dea Domnul sa mai fie o urma de viata in el
kirra28 wrote:daca il ti in mana s-ar putea sa nu faci decat sa-l stresezi si mai tare...eu l-as lasa linistit si nu l-as agita.dar tu poti face cum crezi ca e mai bine

nu l-am mai tinut in mana ca oricum m-am plictisit, l-am lasat pe o placuta pe care eu o am mai aproape de suprafata apei, dar l-am mutat si de acolo pentru ca batea prea puternic lumina se era si cam prea cald acolo, l-am lasat pe niste plante
am mai citit ca pe uscat supravietuiesc doar 10 min, dar sunt si exceptii sau miracole
cat a stat pe placuta aia (la 2-3 cm de suprafata apei) au si venit pe el 2 melci - pe care i-am plesnit repede cu niste bobarnace, sper sa nu fie semn ca deja s-a imputit
ce-mi amintesc despre resuscitarea pestilor ce au stat pe uscat, doar un film cu pescari de pe Discovery, unde prinsesera tot un catfish, dar evident unul mult mai mare, un somn de 1 m, pe care au vrut sa-l elibereze in apa, dar n-a mai supravietuit. Ce am retinut este ca reporterul-pescar il tinea la suprafata apei si-l mai tot misca putin si tot explica ceva despre resuscitarea lui, legat de respiratie, dar n-am dat prea mare importante la momentul respectiv.
kirra28 wrote:parerea mea e ca nu prea ai ce sa-i faci...

cred ca nici sa-l las cazut in apa, pe la fund nu ar fi prea bine, poate ca trebuie sa-l tin in mana si mai la suprafata ca sa poata si respira, de fapt sa-i scot eu gura afara din cand in cand ca nu se misca
am citit ca la cineva i-a supravietuit unul care a stat peste 5 ore afara

Forum Index » Profile for Bogdan_Musat » Messages posted by Bogdan_Musat
Go to: