| Message |
|
|
|
Nu stiam ca este facuta de Zetlight, seamana ca si constructie, este si mai ieftina cu 800 lei. Inca ma mai documentez, nu ma grabesc cu lampa, vreau sa cumpar una si buna, acum daca voi plati 2500-3500 lei pe o lampa vreau sa fie si buna, sa raman cu ea nu sa fiu nevoit sa o vand dupa 1 an 2
Lampa actuala pe care o am, Aqua Medic 8x39w este un Mercedes al lampilor, si am fost multumit de ea, singura problema este consumul mare fata de leduri.
Inafara de Zetligt ZT- 6400 nu prea am gasit nimic care sa imi placa. Dennerle daca faceau si ei o lampa mai mare sa nu fie nevoie sa cumperi doua, sa stai cu doua sisteme de prindere pe acvariu ar fi fost ok, cred ca majoritataea acvaristilor care au un bazin mai mare sunt nevoiti sa cumpere doua lampi. Eu unul as prefera sa platesc dublu pe o lampa care sa nu fie din doua bucati. Singurul lucru care ma retine momentan sa iau Dennerle este faptul ca voi fi nevoit sa stau cu doua lampi pe bazin, doua transformatoare in dulap, un controller cu alt transformator si o mie de cabluri intinse
|
 |
|
|
|
Si eu am cumparat aces difuzor de la JBL in urma cu 3 zile. La mine este montat corect vertical si scoate bule la fel. Tind si eu sa cred ca mi-am luat o mare teapa. Ma gandesc sa montez inapoi reactorul extern pe care l-am dat jos si voi dona acest difuzor galetii mele de gunoi.
|
 |
|
|
O lampa care este aproape identica cu Zetlight dar consuma doar 160W, aici spune si ce PAR scoate si ce leduri foloseste
https://coralfarm.ro/sisteme-de-iluminare/lampi-led/lampa-led-maxspect-r420r-160-apa-dulce-160-w.-8.000ok./
|
 |
|
|
Cumparam doua lampi Zetlight cu banii pe care i-am dat pe telefon
|
 |
|
|
um02122 wrote:Plm, tu folosesti telefon facut in China?
Da si a costat o caruta de bani
|
 |
|
|
|
A venit si raspunsul de la lampa Zetlight.
|
 |
|
|
|
Tocmai asta caut, o lampa care sa ma tina cel putin 15 ani, acum am vazut ca are 70 grade fata de dennerle care are aproape dublu. Am sunat azi la Nevertebrate si am cerut ceva informatii pe care nu le-am obtinut, astept un telefon de la ei cand va veni cineva mai documentat. Am inteles ca ei au un bazin de prezentare cu volum de 280 litri,asa spunea domnisoara de la capatul firului, si ca ar avea montat pe bazin doua lampi dennerle trocal led si nu sunt folosite la maxim. Ia controller-ul dennerle are setate din fabrica 3 functii de iluminare, care se pot programa si ele dupa necesitati.
Acum cred ca voi lua lampa de 48w-89 cm care costa 1.100 si ceva lei plus controller 700 lei, care sper sa fie suficient.
|
 |
|
|
Am mai gasit ceva de calitate la Aqua Medic
LED ECOPlant 54W - 90cm
http://www.acuarioplantado.com/aqua-medic/597-pantalla-led-ecoplant-54w-90cm.html
https://www.youtube.com/watch?v=reNwyQntn1w
Astia chiar dau toate detaliile si specifica ce tip de led contine lampa, binenteles ca trebuie luat separat controller
|
 |
|
|
kirucd wrote:Depinde ce plante ai in acvariu, daca vei avea plante cu necesar mare de lumina probabil ca ar fi mai bine
sa mergi pe varianta cu doua lampi de 42W. Daca plantele sint unele cu necesar mediu de lumina atunci
poti merge pe varianta de 48W. Si trebuie sa vezi ce latime iti va acoperi lampa, unghiul ledurilor este de 130 de grade,
ar trebui sa iti asigure o buna parte din acvariul de 50 cm, dar cu siguranta nu toata latime cu aceeasi intensitate a luminii.
Probabil ca cea mai buna varianta de compromis este lampa de 48W cu controller (vezi ca trebuie sa iei si cablul de legatura
intre ele). poti sa o folosesti, asa cum ai spus, si ulterior la un acvariu mai lung. Si daca o iei din tara ai garantie la ea, asta
mi se pare la fel de important.
Vine cu, cablu inclus, numai daca vreau sa leg a doua lampa la controller mai am nevoie de un cablu care trebuie achizitionat separat.
Am sa iau o singura lampa, cea de 48W si un controller, nu am plante pretentioase, iar plantele sunt mai mult spre spatele acvariului, nu mai am gazon. Mai tarziu poate prin vara voi lua si a doua lampa daca chiar va fi nevoie. Lampa o voi cumpara de la Nevertebrate, vad ca sunt singurii care aduc la noi in tara momentan.
|
 |
|
|
|
Pana la urma m-am decis sa cumpar dennerle.
Lampa Zetlight cu taxe vamale va fi mult mai scumpa decat doua lampi dennerle si un controller.
Acum pentru bazinul meu nu stiu ce sa iau, doua bucati dennerle trocal led 80cmm, 42W sau una bucata 90cm, 48 W care este exact dimensiunea bazinului meu, recomandata de producator pentru un acvariu intre 150-220 litri. Mai exista varianta sa iau doar o lampa si un controlleer iar mai tarziu sa iau inca una. As putea opta ptr lampa de 90cm si mai tarziu daca nu face fata sa mai iau una identica, ma gandesc la cea de 90W ca poate peste cativa ani sa o pot folosi si la un acvariu mai mare cu lungimea de 100-120cm
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Astazi am fost la cineva si am vazut o noua varianta de lampa, tot chinezeasca, Nemo light 54w. Pare interesanta si lampa asta
|
 |
|
|
kirucd wrote:
M.Mihai wrote:Lampa Dennerle Trocal LED 80cm/42W pt acvarii 78-95cm 2 buc =1.780 lei
Controller iluminare lampa Dennerle Trocal LED Control 1 buc = 703 lei
total 2483 lei
Cel putin asa am un consum de 84W fata de 200W
Ma gândesc sa iau doar o bucata pe cea de 48W poate face fata si patrunde lumina pana la fundul acvariului, asa scap mai ieftin
Problema nu este adancimea, vei avea o lumina buna si la fundul acvariului. Problema este de latimea iluminarii, o singura
lampa inlocuieste 2 tuburi T5 si nu iti va lumina pe toata latimea bazinului, sau cel putin nu cu aceeasi intensitate.
Pentru o latime de 50cm ar trebui folosite doua lampi. Poti sa incerci cu cea de 48W dar ai aceeasi problema cu latimea.
Daca vei avea plante pretentioase la un moment dat o sa ai nevoie de inca o lampa. Si atunci poate mai bine iei in prima
faza 1 lampa de 42W si controllerul, vezi ce si cum, si daca ulterior ai nevoie mai iei inca o lampa de 42W.
Depinde si de ce plante vei avea in bazin, ce cerinte de lumina au.
Da inca nu sunt decis ce sa aleg, Lampa Dennerle Trocal LED 42w, neaparat 2 buc si mai tarziu sa iau un controller sau Zetlight ZT 6400 care acopera toata suprafata si are tot ce trebuie singura problema fiind cei 8000K si consum dublu
|
 |
|
|
kirucd wrote:Difozorul inline se pune pe iesirea din filtru, nu pe intrare, nu vrei sa bagi CO2 in filtru, vrei sa il bagi in acvariu...
Asa este, nu stiu unde imi era capul
|
 |
|
|
kirucd wrote:Am mai cautat si am gasit-o pe siteul producatorului:
http://www.zetlight.com/index.php/component/content/article/2-uncategorised/91-zt6400.html
Lampa este fabricatie 2015, exista si alte modele 6500 si 6600. Lampa are practic 2 leduri de putere mare,
albe, culoare 8000K, care mie mi se pare prea rece pentru plantat, si doua grupuri de leduri pe laterale
de mica putere si cu lungimi de unda intre 410 si 630 nm.
Sincer nu cred ca e ce trebuie pentru acvariul plantat.
Nivelul de putere consumata de lampa, in cazul tau 200W, nu este relevant, relevant este nivelul luminii
utile pentru fotosinteza PAR. Ca si o comparatie, desi nici asta nu iti da nicio idee despre nivelul PAR,
radiatia luminoasa emisa de aceasta lampa cu 200W este de 9000 lumeni, iar o lampa cu leduri de la
Dennerle, Trocal Led de 54W, are 5050 lumeni, dublu decat lampa pe care ai gasit-o tu. Plus temperatura
de culoare este 5500K fata de 8000K la lampa ta.
http://dennerle.com/en/products/aquarium/lighting/trocal-led/trocal-led
6600 este pentru reef, eu vreau pentru plante
|
 |
|
|
Lampa Dennerle Trocal LED 80cm/42W pt acvarii 78-95cm 2 buc =1.780 lei
Controller iluminare lampa Dennerle Trocal LED Control 1 buc = 703 lei
total 2483 lei
Cel putin asa am un consum de 84W fata de 200W
Ma gândesc sa iau doar o bucata pe cea de 48W poate face fata si patrunde lumina pana la fundul acvariului, asa scap mai ieftin
|
 |
|
|
Da ?i Dennerle ar fi o solutie, dar are 5500 lumeni fata de 9000 cat are cea din titlu, ?i costa pe jumatate. Asta ar fi potrivita la lungimea acvariului meu 90cm
https://www.nevertebrate.ro/Lampa-Dennerle-Trocal-LED-90cm48W-pt-acvarii-88-105cm
|
 |
|
|
Am comandat azi lampa din titlu pentru acvariul meu plantat cu dimensiunile urmatoare:
90x50x50 aproximativ 210 litri net
Are cineva asa ceva de aici de pe forum, sau detalii ceva despre ea? Poate un sfat daca merita achizitia sau nu, raman la neoane?
Mai am timp pana marti sa anulez comanda
http://www.aquacave.com/zetlight-zt-6400-200w-led-plant-aquarium-light.html
|
 |
|
|
|
Da la un Inline CO2 Atomizer Diffuser System 16/22mm, ma gândeam si eu dar nu stiu cat de eficient este si cat aer imi baga in filtru, mai ales ca am si skimmer care si ala baga ceva aer in filtru
|
 |
|
|
|
Da stiu, am reactor extern, problema este a era montat pe filtrul pe care l-am eliminat, iar pe celalalt filtru am deja montat un prefiltru extern si un skimmer. Acum caut alta solutie ca sa nu reduc puterea filtrului cu prea multe pe el.
|
 |
|
|