| Message |
|
|
Humbert wrote:cel mai probabil nu sunt alge, ci... drojdie ajunsa din bomba in acvariu. schimburi multe si dese de apa. poti de asemenea culege cu un paharel pelicula de la suprafata.
si pe viitor intercaleaza intre bomba si acvariu o sticla umpluta 90% cu apa chioara, care va functiona atat pe post de numarator de bule cat si pe post de separator de mizerie din bomba.
k am inteles schimburi cat mai dese de apa ... multam fain
|
 |
|
|
|
ma scuzati ca nu am dat reply dar am fost inzapezit la buzau si numai azi am ajuns acasa .... vad ca bomba face fata momentan , inca nu am ajuns sa iau valva aceea dar maine cred ca ajung..... acum am descoperit ca lipsind de acasa am apa maronie si depuneri de aceeasi culoare presupun ca sunt alge nu ???? ce ma sfatuiti sa fac .. un blackout total vreo 2-3 zile ????
|
 |
|
|
|
atunci o sa iau maine 1 valva antiretur imi recomandati 1 foarte buna ???
|
 |
|
|
mda e clar e de la supapa antiretur ... dar presiunea cum ma sfatuiesti sa o cresc avand in vedere ca este o "bomba" ??? asadar bomba este kit simplu de la ferplast care avea prevazut si 1 powerhead care exercita alta presiune presupun ... azi am cumparat 1 reactor 100 de la aqua medic pe care l-am atasat in locul acelui powerhead  .. unde am gresit ??? .... multam de reply alber
|
 |
|
|
|
salutare , revin cu o problema ... am apa din numaratorul de bule pe furtunul care vine din bomba de CO2 .... am gresit undeva ????trebuie sa scot aceea apa sau las bomba sa acumuleze "gaz" si sa impinga apa ??? multumesc anticipat
|
 |
|
|
|
aham , deci nu sunt singurul care a patit-o .... la mine a fost mai grav m-am intors de la big berceni cu pesti mortii si imaginezati cum a trebuit sa-i explic vanzatorului ca sunt cei care mi i-a vandut el
|
 |
|
|
|
am reusit azi sa fac testul si imi indica o valoare de 0.1 mg/l .... sper sa fie ok .... Multumesc lui g.g pentru promtitudinea,bunavointa si generiozitatea arata vizavi de problema mea .
|
 |
|
|
|
e setat de 15 zile , bomba CO2 trage saraca de 3 zile , iar test de amoniac inca nu am luat , maine imi fac drum si caut si testul asta .... ai propuneri la 1 test corect de amoniac ??
|
 |
|
|
|
revin cu alta intrebare avand in vedere concentratia de No2 si No3 = 0 sa inteleg prin asta ca setarea se apropie de sfarsit ??? pot incepe in cantitati mai mici fertilizarea cu Ferropol si Ferropol24 ???
|
 |
|
|
|
upsss ..... azi la schimb de apa am facut 2 teste 1- Jbl 2- Tetra ... cu urmatoarele valori :
1.JBL [5-1]...No2= 0
No3= 0
Gh = 14
Kh = 3
Ph = 7,2 ,
2. Tetra [6-1] ... No2 = 0
No3 = 0
Gh = 16
Kh = 3
Ph = 6,8 .....
si sincer mau bagat in ceata mai ales in cazul Ph si Gh e URIASA diferenta ...nu ??? precizez ca inca sunt in stadiu de setare[2 sapt] si inca nu folosesc la fertilizare Ferropol si Ferropol24 .... pot apela la bunavointa dvs. pentru a intreba care din cele 2 seturi de teste este cat de cat sigur si ma pot baza ????
|
 |
|
|
belzebut wrote:indiferent ca il pastrezi ori ba, lumina facute de acel neon este insuficienta, ti-ar mai trebui macar inca unu de 15 W, personal as opta sa il pastrez pe cel care il am si sa ii mai adaug acel 827
mda e clar trebuie neaparat sa trec la bricolaj ca nu se mai poate.... multumesc de reply-uri domnilor ....
oricum vad ca la 10 ore de lumina zilnica plantutele mele sau umplut de un puf alb .. sa trec la masuri drastice 3-4 zile de intuneric total ??? ce pareri aveti ???
|
 |
|
|
|
salut si scuze de intarziere ..
1.acvariu este jager[eheim] de 60 L
2.filtru intern eheim 2208
3.bomba CO2 din comert
4.substrat Jbl Aqua Basic
5.pietris de 2-3 mm
6.cateva plante momentan ... astept livrare in 3-4 zile
7.neon-ul e cel clasic de 15 w venit in kit [daylight]
Setarea a reinceput ieri pe 6 prin reamenajare , replantare, am mai pus in filtru si 1 cultura de bacterii ... lumina o las cam 10 ore pe zi sper sa nu fie prea mult si sa ma umplu de alge ... mancare de 2 ori pe zi ... cum spuneam am luat 1 Philips[super 80] de 15w/827 de 1000 lm si ma gandeam sal schimb pe cel actual ... voi ce parere aveti ??? este mai bun, ma ajuta la cresterea plantelor ??? ... sau voi fi nevoit sa caut din acelea speciale ??
Multumesc anticipat
|
 |
|
|
scz ca intervin in postul lui . ...
alber wrote:Bactozym este de fapt o "mana" de bacterii pe care le arunci in filtru arunci cand setezi un acvariu. In acest fel, ciclarea va fi ceva mai rapida. Poti folosi sau nu. Diferenta va fi de timp al ciclarii
si anume la cat se reduce timpul ??? ai idee ??
|
 |
|
|
brawn wrote:Practic, o iei cu acvariul de la zero. Te-ai cam grabit cu cei 2 cory...
stiu ca m-am grabit dar sunt oarecum in criza de timp ... acvariul este cadou pt baiatul meu de ziua lui [15 dec] ... tocmai de aceea am si facut atatea greseli
|
 |
|
|
brawn wrote:Ce inseamna "am gresit setarea"?
pai substratul folosit a fost doar pietris iar dupa citirea posturilor de aici m-am ingrozit la cate greseli am facut .... acum am achizitionat substrat Jbl Aqua Basic , am luat alt pietris , am pus lemnele la "scaldat" ... plantele vad ca stagneaza ... app am luat alt neon cel din 1 setup fiind cel care a venit la"pachet "
.. am deja 2 cory in tendinta de a grabi cumva ciclarea ... va mai zic
si mai am o rugaminte nu gasesc Ferropol 24 aveti idee in Buc. unde pot gasi ???
|
 |
|
|
|
buna seara ... doresc sa intreb dragi co-forumisti in cazul in care am gresit setarea si ciclarea se afla in 1 saptamana:
1. pot folosii apa la noua Setare ???
2. cand incep fertilizarea ?? in timpul ciclari sau dupa aceasta perioada ??
3. aditia de CO2 cand se face ???
Multumesc anticipat. Toate cele bune
|
 |
|
|
apai domnule draga .... Jos Palaria !!! foarte frumos ..... datii si meditatii ??
|
 |
|
|
MihaiA09 wrote:
Xifo cam sar, acvariul e deschis...
Ciudat nu prea am auzit povestea asta. E adevarat cand aveam maternitate cu xipho in ea, dansa a sarit din el si a intrat masculul
ar fi bine sa crezi ... sunt patit cu "disparitia" a 3 perechi de xipho , de nu stiam ce miroase asa puternic dupa acvariu
|
 |
|
|
|
cuibul e prea mic facut si in general masculul face asa pt a o atrage pe femela intr-un joc nebunesc ..... lasa-i despartiti 2-3 zile , pune femela la loc si urmareste masculul daca iar se apuca de cuib .... la mine avea perioade de tatonare chiar si de 2 saptamanii
sfat util de la 1 cunoscator de betta de 40 ani pe care vreau sa ti-l impartasesc si tie : cumparati 2 ouo de ciocolata si foloseste ambalajul galben pt a inspira masculului locul unde ar trebuii sa faca cuibul .... BAFTA
|
 |
|
|
sal .. eu as fi interesat daca oferta mai e valabila ... din pacate nu te pot contacta pe telefon imi da eroare de conexiune .. pls BeeP 0728.929.108 si te sun eu MS 
|
 |
|
|