inspirat de dennerle garden si de dorinta de a avea ceva "cum trebuie" de la cap la coada, m-am apucat de facut planuri pentru un proiect de mare amploare(raportat la realizarile mele de pana acum). am zis ca merg numai pe dennerle si ca am sa incerc pe cat posibil sa fie DIY cap coada. In decembrie 2009 am terminat de facut planul teoretic si am zis asa:
Imi place tamplaria, suportul mi-l fac singur. a iesit asta:
acvariul este cel vechi care este la vanzare
Acvariul am vrut sa mi-l fac singur dar am ales o varianta mai sigura, avand in vedere ca nu am mai lipit nici un acvariu:
a iesit asa! sunt semimultumit dar trecem peste.
ca lumina imi voi confectiona din aluminiu o lampa suspendata:
ceva de genu va iesi. sa vad ce posiblitati de indoire am.
am achizitionat 2 MH aquamedic 5000 150W 5500k, si voi suplimenta cu 4 neoane t5 de 24 w, 2 x 865 si 2 x 830 puse cap in cap. iese mult mai ieftin decat 2 neoane de 54 w cu tot cu balast.
pietris granulatie 1-2 mm de la hornbach.
substrat fertil dennerle deponitmix 2 x 9.6kg (oare imi ajunge???)
fertilizare in coloana am dennerle s7, e15, v30, pg7.
filtrare un jbl cristal profi e1500 si un tetratec ex700 sau fluval 304 care vor actiona reactorul extern, eventual si incalzitorul extern.
CO2 dintr-o butelia de 4kg, reductor cu electrovalva si reactor extern aquatic nature tornado co2.
totul(ce trebuie) va fi controlat de un computer de acvariu DIM(do it myself). Ph-controller, light timer, temp controller.
osmoza cred ca am sa merg pe un aquamedic easyline 150. momentan am ramas fara bani.
mai trebuie sa-mi ajunga pachetul din germania cu substratul, filtrul, PG7 si S7. si ma apuc de treaba.
au trecut cam 7 zile de cand s-a terminat de lipit acvariul. pot sa ma apuc sa pun apa in el sa-l clatesc??? sau il mai las?
aveti idee in constanta unde as putea sa indoi la un unghi anume foaie de aluminiu de 1mm grosime?
am sa ma apuc de cumparat plante la primul salariu (pe 15) si am sa apelez la coforumisti.
sper ca n-am uitat nimic. voi reveni cu update-uri pe masura ce apar sau imi aduc aminte de ele.
numai bine