Multumesc.....am avut oleaca de munca la el intradevar dar a fost premeditat setup-ul. Oricum bba este la el acasa, incet incet dispare iar plantele au incepus sa se inalte.
Nu inteleg ce e cu ultima poza ?
In acea poza era abia plantat si intradevar nu aveam CO2 atunci. Am sa fac rost de un set de lily si am sa il montez. Apropo de montare, crezi ca ar fi mai bine sa montez lily in stanga fata?
Salutare.
Dupa 6 ani de pauza mi-am facut curaj si spatiu pentru un nou inceput in ale acvaristicii.
Hardware:
Acvariu: 100x60x50
Lumina: 7x39w T5
Substrat: Manado + (pietris alb)
Filtrare: sunsun 1400l/h + Eheim experience 150
Fertilizare : Masterline
Co2: 4-5bps
Flora:
Pogostemon octopus
Pogostemon erectus
Limnophila aromatica
Staurogyne repens
Rotala macrandra red
Rotala macrandra green
Rotala rotundifolia
Hemianthus monte carlo
Cryptocoryne wendtii
Bacopa monnieri
Didiplis diandra
Ludwigia mini red
Ludwigia repens
Heteranthera zosterifolia
Hydrocotyle tripartita
Blyxa japonica
monosolenium tenerum
Christmas moss
Ceratopteris cornuta
Lobelia cardinalis
Hemianthus micranthemoides
Acvariu startat pe 21 decembrie. Pana acum am avut ceva probleme cu algele si anume cu spirogyra de care am scapat cu apa oxigenata si blackout 3 zile. Dupa aceasta problema am redus iluminatul (si intensitate si program).
Deoarece alga a inceput sa apara pe pietrisul alb am decis sa il schimb cu manado.
In continuare las pozele sa vorbeasca in ordinea evolutiei.
Foarte frumos acvariu dar un singur lucru nu imi place: cum e asezata blyxa. In rest frumos ...imi place ca ai pus si o piatra si nishte lemne.
Asteptam sa vedem cum evolueaza.
Salutare.
Am in plan construirea unui pond de aproximativ 5000-8000 de litri in trei trepte.
Dimensiunile cu aproximatie(inca nu sunt definite) L 3m x l 2m x h 1.5m
nedumeririle mele sunt altele:
-am de gand sa fac un filtru DIY dintr-un butoi de 60 de litri sau mai mare (sau poate mai mic ), ce fel de pompa de recirculare a apei sa folosesc (l/h) si ce medii de filtrare??
-la acest volum ce (cati??) pesti se preteaza??? (eu m-am gandit la inceput la 10 koi si 10 carasi)
-Ce alti pesti exotici ami pot fi pusi in pond??
Va multumesc.