[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: LYM
Forum Index » Profile for LYM » Messages posted by LYM
Arata exact ca asta: http://www.funfishtank.com/wp-content/uploads/2007/09/rainbow-shark.jpg

Este matur, super frumos si sanatos. Nu stiu daca este mascul sau femela (tind sa cred ca e mascul).
Singura problema (motiv pt care vreau sa il si dau) este ca ii place sa fugareasca alti pesti, de obicei pe cei de mici dimensiuni.
NU ii musca, nu le face absolut nimic, doar ii alearga!

Schimb cu neoni cu corpul rosu daca e posibil; daca nu, se doneaza.
Zona de livrare: statie metrou 1MAI
Am facut rost de o femela (cred). E mica, dar sper sa creasca repede
Se poate inchide.
Imi trebuie neaparat o femela macropodus opercularis, cine are de dat?
Momentan tin lumina aprinsa 7h/zi in acvariu (16:00 - 23:00)

Q: Este mai recomandat sa o impart in 2: 3-4h dimineata si 3-4h dumamasa?

Sa las acvariul acoperit cu patura in afara 'orelor de lumina'? (acvariul nu sta in geam, dar tot e ceva lumina in camera) Ce parere aveti?

@viulian - multumesc
Naiba sa-i ia ...
Prin toate magazinele sunt numai pui - imposibil de deosebit (am impresia ca sunt toti adulti).
Eu inca n-am vazut o femela macropodus pana acum
Pestoii au ajuns la chri
@adriancalotescu - multumesc pt oferta dar nu vreau guppy
Un mic update:

Mi-a fost livrat aspiratorul de substrat (EHEIM 3531) si multumesc ZooPlus pe aceasta cale pt. promptitudine si amabilitate! (livrare moka la usa)

Impresii: ajuns acasa il asambrez repede, infig bateriile si tzup cu el in acvariu. Cand colo, stupoare, nu tragea mai nimic!
Zic ... WTF?! Ma si gandeam ca am dat 2mil pe un rahat inutil cand imi da in minte sa schimb bateriile cu care a venit cu acumulatorii de la aparatul foto.
Rezultatul - avion!
Aspiratorul trage foarte bine - m-am jucat cu el cateva minute prin acvariu si a tras o groaza de mizerie chit ca nu era nimic vizibil in acvariu. Daca il bagi asa 1cm in substrat disloca toate particulele de mizerie dintre boabele de pietris.
Singurul neajuns pt mine ar fi ca este cam gros si nu prea poti sa-l manuiesti bine printre plante si decor, dar asta e acum.
Sita este foarte fina si nu cred ca scapa particule de mizerie din ea. Dupa ce aspiri apa devine putin tulbure pt ~ 30min, dar e si normal.
De curatat se curata in 30secunde la jet de apa, no problems.
Per total mi se pare un produs bun, dar cam scump!

Am comandat si JBL Ferropol + Ferropol 24 si o sa incep fetilizarea cu 1/2 din doza recomandata, urmand sa o cresc gradual.
Adevarul ca la cum arata acvariul ala al tau ... tot respectul
Hm, pai atunci pt ce tii acvariul, ca sa cresti plante?
Q: Cum deosemesc femela de mascul? Mascului stiu cum e, dar femela?
Am gasit link-ul asta: http://aqualandpetsplus.com/Gourami,%20Paradise.htm , dar in magazine de cate ori am cautat n-am gasit femele, doar masculi , iar vanzatorii habar n-au care e diferenta dintre ei.

Ma puteti ajuta cu sfaturi pt diferentiere?
Referitor la aspirarea substratului, eu mi-am comandat astazi un aspirator pentru substrat electric de la EHEIM. Sper sa mi-l livreze maine si o sa revin cu impresii (sper sa fie bun, ca a fost o basca de bani - 190 ron )
- 2 scalari negri (nu stiu daca sunt pereche, probabil ca nu, nu stiu sa-i deosebesc). Sunt mari, sanatosi si foarte frumosi! (vin la tine cand te vad) Imi plac foarte mult, dar as vrea sa-i dau fiindca s-au facut cam mari, fac mizerie si cateodata sunt si rai cu ceilalti pesti.
Unul e aproape negru si unul e alb cu dungi negre.
http://img404.imageshack.us/my.php?image=p1010003oj9.jpg

- 1 guram (din nou, nu stiu daca e mascul sau femela). E matur si sanatos!
http://img380.imageshack.us/my.php?image=p1010001yr2.jpg

Schimb acesti pesti cu:
- 2-3 SAE
- cativa neoni (numai din cei cu corpul rosu)
- sau alti pesti de mici dimensiuni si neagresivi

Daca nu aveti nimic de dat la schimb nu-i nimic, se si doneaza! As prefera sa-i dau pe toti 3 odata.
Zona livrare: Bucuresti sector 1, statie metrou 1MAI
Colac peste pupaza, astazi am gasit un neon mort (mancat) si un alt peste fara un ochi
Este adevarat ca in ultimele zile le-am redus un pic cantitatea de mancare. In orice caz, principalii suspecti sunt cei 2 scalari si cei 2 macropodus opercularis fiindca i-am mai prins alergand alti pesti, cred ca o sa-i dau in curand.
In cazul asta cred ca in prima instanta ar trebui sa mai dau din pesti, ca ai mei fac foarte multa mizerie si este exclus sa nu sifonez substratul.
Superb acvariul ala, dar din cate vad, acvariile astea frumoase cu multe plante nu prea au pesti (vad doar cativa neoni pe-acolo).

Intrebare: cum mai sifonezi substratul cu toate plantele alea pe-acolo?
Ai dreptate! Am cautat-o dupa denumire (chlorophytum bichetii) si vad ca e de apartament. Sunt chiar idioti aia inseamna! Ar trebui sa le-o duc inapoi sa-mi dea banii pe ea. Ce cretini ... smilie
PS:
@Porcu - am substrat fertil (TetraPlant) sub pietrisul de la suprafata.

@viulian - KH-ul meu a fost mereu si este <3* In cazul asta ce recomanzi, sa mai incerc bomba de CO2?
@Porcu - nu stiu mai multe detalii despre respectivele neoane poreclite de mine OEM :-) Au venit cu capacul de la acvariu si par a da o lumina simpla de neon, daylight asa.

@viulian - mai multe plante?! Mie deja mi se pare ca sunt prea multe. Am evitat pe cat posibil sa le inghesui fiindca o sa-mi vina greu sa sifonez substratul printre ele. Tu cam la cate plante te gandeai pt un acvariu de 112L brut? Poate postezi o poza similara de pe undeva de pe net, sa-mi fac o idee
Cat despre planta mare, intr-adevar, cam sare in ochi pusa in fata acolo, dar daca o puneam in spate nu prea incapea bine

@ReBella - mie imi place fundalul (chit ca nu e lipit prea bine de geam :-) ). Un fundal albastru nu cred ca ar da bine cu plantele verzi, poate la un acvariu marin sau cu ciclide
Si inca ceva: am 2 neoane OEM 18W (care au venit cu capacul), 1X Philips Aquarelle, si 1X Osram Fluora.

Care combinate de 2 neoane sa folosesc? Am inteles ca Osram-ul ar fi mai bun pt plante, dar nu va fi la fel de bun si pt alge? Ce parere aveti?
Gata baieti, am dat o fuga pana in Hornbach Militari si am cumparat noile plante.
POZE:

http://img404.imageshack.us/my.php?image=p1010003oj9.jpg
http://img380.imageshack.us/my.php?image=p1010001yr2.jpg
http://img380.imageshack.us/my.php?image=p1010004pl9.jpg

Am cumparat si un Tetra Algizit (patile), insa cam am retineri in a-l folosi. Zice pe el ca ajuta plantele si opreste algele, dar in acelasi timp zice sa pun pastilele intr-un loc in care nu sunt plante
Sa folosesc din asta sau sa iau niste Tetra Plantamin?

Cat de necesar este CO2-ul in cazul meu? Un sistem CO2 este mult prea scump si nu cred ca merita (financiar) pt un acvariu asa mic. Alternativa am inteles ca ar fi acea "bomba de CO2". O sa caut pe net despre cum se poate confectiona. Daca mi-ati putea da cateva indicatii din experienta voastra ar fi si mai bine.

Cum sa procedez in continuare?
- Sa continui sa fac intuneric 1zi la 3zile? Nu va afecta plantele?
- Cata lumina sa le las? (momentan au ~ 7h/zi)
- Sa reduc mancarea pt pesti? (cu toate ca le dadeam cate putin, nu prea cadea pe fund mai deloc)
- Sa fac schimburi mai dese de apa? La cat timp? Inainte sa schimb apa am masurat si aveam NO3 in jur de 50. NO2=0, PH= ~6.4. Temp=25-26*C

Forum Index » Profile for LYM » Messages posted by LYM
Go to: