| Message |
|
|
Bayek wrote:Zice si pe site la Hornbach: JBL ProScape Volcano este bogat în minerale precum calciu, magneziu ?i potasiu, dar ?i în oligoelemente precum fier, bor sau mangan.
Asteptam si eu un restart marca Samy.
Da asa este ! Este supra incarcat la mine deoarece filtru de substrat fertilizare multa a avut un rol mare in asta plus folosirea lui mult timp . Nu ar fi problema daca nu asi avea osmose dar cum am de ce sa nu folosesc . Si el ma inpiedica.
Restartu nu va fi ceva wou tot acelasi bazin dar cu substrat inert( vreua sa experimentez ) sinalte plante .
|
 |
|
|
flo77 wrote:
EverSad wrote:Nu este roca vulcanica, atunci`...
Sunt multe tipuri de roci vulcanice. Dau exemplu doar de cateva, cu propietati diferite: pumice(piatra ponce), lava rock, bazalt , obisidian, andezit.
Tu cred ca te referi a ceva de gen bazalt, obisidian, eu ma gandesc la ceva de gen lava rock, pumice. Numai samy stie ce are in substrat.
JBL ProScape Volcano Mineral asta am folosit sub substrat.
|
 |
|
|
EverSad wrote:Da ce carutza` mea va contraziceti acilea?
Roca vulcanica (adevarata/sticla` de fapt) este inerta. (In definitie)
Poate ceva pietris si alte cacaturi de umplere` sunt vinovate acolo.
Salut Samy`
Nu sa contrazic nimeni , era doar Informatie ca nu rocile mari adica cele doua pietroaie sunt de vina ci roca vulcanica pentru cresterea duritate. Apropo cauta putin ce este JBL ProScape Volcano Mineral.
Salut Jupane .
|
 |
|
|
alinutz80 wrote:Samy, ce am zis eu ?....eram sigur ca rocile
E ciudat oricum ca acele roci vulcanice (daca s vulcanice) cresc Gh si kh....
Schimba rocile, nu musai restart. Ia si tu pietre dintr un rau de munte de acolo de la tine...si le testezi
Prietene eu am roca vulcanica sub subtrat
Fara un restart nam sansa , solul erste inbinat deja cu roca .
Oricum doream sa merg pe alte plante
|
 |
|
|
flo77 wrote:
Samy wrote:
alinutz80 wrote:Samy, eu zic ca pietrele din bazin iti cresc Khul...altceva nu vad ce ar putea fi.
Ce roci ai folosit si ce substrat ai ?
Multumesc mult , da am gasit între timp raspunsul. Roca vulcanica creste duritatea apei .
In mod normal roca vulcanica nu ar trebui sa-ti afecteze in asa masura kH si GH. Eu vad 2 posibilitati:
1. Nu este roca vulcanica
2.(cea mai plauzibila dupa parerea mea) Roca vulcanica este foarte poroase si este foarte posibil sa fi fost "preincarcata" cu ceva minerale, mai ales daca a fost utilizata in prealabil in alt acvariu.
Din documentatie exact 2 este situatia mea .
Deci se cere un restart
|
 |
|
|
alinutz80 wrote:Samy, eu zic ca pietrele din bazin iti cresc Khul...altceva nu vad ce ar putea fi.
Ce roci ai folosit si ce substrat ai ?
Multumesc mult , da am gasit între timp raspunsul. Roca vulcanica creste duritatea apei .
|
 |
|
|
Prea putine plante.
Baga frate plante multe , asteapta 2 luni si dupa revi cu testele , nu mai deranja substratul ( cand aspiri aspiri deasupra lui) .
|
 |
|
|
Salutare , din pacate inca nu am gasit de ce creste kh in bazin automat .
Pana acum am facut schimburi de 50 la suta din apa . In mare parte am lasat apa exact cum a iesit din filtru 0 kh 0 gh .
Surpriza de fiecare daca dupa o zi am kh 6 sau 8??.
Ieri am facut un schimb total, am lasat apa un cenimetru pentru pesti in.bazin si restul am schimbat cu apa de osmose 0 kh 0 gh .
Pana sa dau drumul la pompita de apa a ramas asa ,dupa ce apa a trecut prin pompita a crescut iarasi kh la 6  . Deci ce fac gresit , eu vreau sa duc apa undeva la un kh de 3 4 .
|
 |
|
|
dadu wrote:Pesii nu spun nimic dar iti arata prin schimbrile lor de comportament.
Substratul colorat sau decorurile de plastic nu sar in ochi pestilor, doar ca ii pot afecta daca elimina in timp ceva compusi toxici. Dar trebuie sa sara in ochi acvaristului care stie cum arata natura ca a fost la plaja, in padure la un gratar, la pescuit si a vazut prin apa cateodata limpede cum arata fundul baltii/marii.
Bine punctat!
|
 |
|
|
Barbarosa wrote:
Samy wrote:Salut, din cate am citit deranjez si substratul la curatare . Imcerca doar deasupra lui ! Bazinul tau este inca crud .
Pana la ciclarea propriu zisa mai e drum lung tinand cont ca ai si bazin mic, care este so greu de stabilizat si tinut stabil . Bafta !
Cum adica deasupra? Adica sa las caca la pesti pe fundul acvariului?
Are si ala un rol in ecosistem . Tinand cont de ce sol ai nu este recomandat sa il deranjezi mult . Deasupra da , asa se aspira un acavriu plantat cu solul mentionat , ari fi si mult mai usor pentru uni sa te ajute vazand si niste poze.
|
 |
|
|
|
Salut, din cate am citit deranjez si substratul la curatare . Imcerca doar deasupra lui ! Bazinul tau este inca crud .
Pana la ciclarea propriu zisa mai e drum lung tinand cont ca ai si bazin mic, care este so greu de stabilizat si tinut stabil . Bafta !
|
 |
|
|
|
Fenomenal de natural .Imi place foarte mult !
|
 |
|
|
|
Se vede foarte clar ca sunt plante sanatoase. Ce fertilizare folosesti acum?
|
 |
|
|
|
Natura pura, arata foarte bine !
|
 |
|
|
EverSad wrote:Acu: tii melcii in borcan..  ?
Ce este la fundul borcanului? (stiu.. dar explica la incepatori)
Mai ales la aia de le crapa' primul Guppy......
|
 |
|
|
Nu mai cauta raspuns atunci de ce moare. Il ai spatiu.
Punete tu intro camera cu 4 pereti de un metru pe metru sa vedem cat rezisti. Si dupa punete in una de 3 pe 3  atat am avut de zis
Bafta
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Peste betta nu are legatura cu parametri apei prea mult. De obicei se baga de la inceput in bazine si nu au nimic .
Dar cel mai bine se simnt ( din experienta) bazin minim 20 l maxim 40 .
Sa aiba cat mai multe plante sau decor sa se ascund le place mult sa stea singuri si sa aiba pe unde sa se bage toata ziua. Desigur nicu lumina tare nu o agreaza .
Nu stiu daca ai incercat ( nu am citi chiar tot )dar 5 litri sunt foarte putin daca vrei sa traiasca mai mult. Bafta
|
 |
|
|
La tuns te ajut eu
Cat de creveti r.i.p se vor duce usor toti
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Ma, multi fac la fel ca mine, doar ca nu spun.
 Are data de expirare ? ????
|
 |
|
|