| Message |
|
|
1.Am un neon navara de 15w se poate inlocui cu unul mai puternic 24w sau 36w?Nu afecteaza cu nimic instalatia?
2.Vreau sa cumpar JBL Proflora bio80,este ok sau dau banii degeaba?Sau sa fac o bomba de CO2?
http://www.nevertebrate.ro/JBL-Proflora-bio80?var=2&utm_expid=19260418-13.KxjO61QBSaS4CIom51zTug.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.nevertebrate.ro%2FSisteme-fara-butelie
O sa fac poze si cu apa in el.
|
 |
|
|
|
Salut,bine ai venit !
|
 |
|
|
|
Au venit si plantele,multumesc ReBella.
|
 |
|
|
|
A sosit si substratul,ne apucam de munca.
La poster pentru spate am renuntat deocamdata,nu am gasit nimic care sa-mi placa.
|
 |
|
|
|
Salut,bine ai venit.Ce acvariu ai?
|
 |
|
|
|
Am gasit pietre si crengi.
Astazi soseste si substratul si plantele.
Substratul jbl manado se spala ?
Vreau sa cumpar un poster pentru spate,ce culoare imi recomandati?
|
 |
|
|
|
doar predare personala in Baia Mare
|
 |
|
|
|
Am comandat JBL Manado de la emag,10 L ,sper sa ajunga.
|
 |
|
|
|
Donez mascul beta.
|
 |
|
|
|
Atunci cat sa cumpar?10 l este ok?
|
 |
|
|
|
Am achizitionat un nou acvariu pe care il voi seta cu multa rabdare.
Acvariu Juwel 60x30x40 (72 l)
-filtru cu pompa Juwel tip 204 (400L/h)
-incalzitor Juwel 100w
-iluminare 1x15w
In urmatoarele saptamani in functie de timp o sa achizitionez substrat,pietre si o buturuga (creanga ceva de genu).
Am sa iau si plante (nepretentioase) stiu ca trebuie co2 si lumina multa.
Urmatorul pas este alegerea substratului ,ma gandesc sa iau 25 l de JBL Manado (am vazut cel mai ieftin pe emag la 129 lei cu transport gratuit).
Acum si primele intrebari:
Este prea mult 25 l se substrat?Sa iau altceva in loc de Manado?
|
 |
|
|
|
Multumesc celor care au raspuns.
|
 |
|
|
|
Va rog sa ma ajutati la identificarea acestei specii.Multumesc anticipat.
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru sfaturi,stiu ca nu da bine cu castelul si cu scoica dar fica mea are 4 ani,acvariul este facut pentru ea.
Tipul de la petshop m-a asigurat ca pesti sunt compatibili (acum imi dau seama ca se pricepe si el la fel de bine ca si mine).
Femela beta a terminat de depus icrele iar masculul a devenit foarte agresiv cu ea,asa ca am scos-o si am pus-o inapoi in bazinul mare.
|
 |
|
|
|
Ok,merci de sfat,chiar nu stiam ce sa le dau de mancare la pui,eu am citit ca trebuie galbenus de ou fiert tare in primele zile.
|
 |
|
|
|
Da este foarte frumos,masculul imbratiseaza femela in acest fel o ajuta sa se elibereze de icre.Acum au inceput sa cada si ouale.
Masculul le culege de pe fundul acvariului si le duce sus la cuib,si femela cara oua la cuib,apoi mai urmeaza o tura de imbratisari.
Am filmat cateva minute,excact cand a eliberat primele oua.Nu credeam ca depune asa de repede, inca nu au trecut 24 ore de cand am luat masculul.
|
 |
|
|
|
Da,multumesc.Masculul a inceput sa imbratiseze femela.Sper ca in 2-3 zile sa apara si puii.
|
 |
|
|
|
Am atasat 2 poze cu procesul de imperechere si 2 cu acvariu.Dupa schimbul de apa cate 5 l la 2 zile apa este foarte limpede.
Am introdus 6 neoni ,1 scalar,1 beta femela,1 sanitar si 4 dungati nu stiu cum se numesc.
|
 |
|
|
|
Salut din nou,am reusit sa scap de crapi,i-am donat la un peatshop.Cei doi beta am reusit sa-i identific dupa poze sunt femele.
Una din ele are icre asa ca ieri am cumparat un mascul sa-i imperechez.Am pus femela in acvariu de 10 l,iar masculul in maternitate sa
poata sa se vada unul pe altul.Am bagat incalzitorul la 28 grade si am pus deasupra cateva frunze si ramuri de copac.Dupa 6 ore am eliberat masculul si
a inceput sa alerge femela.Masculul a inceput sa lucreze la cuib,intr-un colt e plin de spuma.Astazi sper sa ajute femela sa depuna icrele.
Asa am citit ca se face imperecherea.O sa pun cateva poze mai tarziu.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit.
|
 |
|
|