[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: edygilet74
Forum Index » Profile for edygilet74 » Messages posted by edygilet74
kazaku wrote:Pai e caras, traieste si cu apa de la robinet.

Ma doare capu' ...

In primul rand, bine ai venit Edi.
Schimbul de apa in acvariu nu se face prin inlocuirea completa a apei.
Ia un acvariu mai maricel, de vreo 50 de litri. Cumpara un filtru, care trebuie sa mearga non-stop. Ia si niste pietris mai natural.
Acum ca ai deja pestele, vei face ciclarea cu el inauntru.
Tine niste apa 24 de ore la statut, ca sa se elimine clorul, dupa care umple acvariul si baga pestele. Pune niste bacterii din comert (JBL Filterstart, Easy Life Easystart).
Dupa care fa schimburi mici si dese (o data la doua zile sa zicem) de apa. Hrana putina, tot o data la doua zile. Asta pentru o perioada de macar doua saptamani.

Salut din nou,in urma sfaturilor primite am achizitionat un acvariu mai mare ,60l,al luat si pietris si cateva plante.Am lasat apa 24 ore la decantat si apoi am umplut acvariul,am dat drumul la filtru si la piatra de aer.
Am cumparat si un termometru,inca nu am bagat pestii.Acum am 5 pesti,2 crapi (de care vreau sa scap dar nu stiu cum),2 beta (femele presupun,ca am citit ca doi masculi nu pot sa stea in acelasi habitat) si o zebra.
Ce cantitate de apa sa schimb la sa zicem ca am 55 l in acvariu,30% sau mai multa?La 2 zile fac schimbul?
Prin bunavointa ''binevoitorilor'' am primit un acvariu de 10 l,un filtru si o pompa de aer cu piatra.
Dar ''prieteni'' au adus si pesti,inca un caras,2 zebre,2 beta si un sanitar.Acum sunt 7 pesti in 10 litri de apa.
Am dat anunt ca nu mai primesc pesti.Acum ma gandesc sa cumpar urgent un acvariu mai mare.
Tot citesc forumul si am aflat multe lucruri,nici nu ma gandeam ca un peste are atatea nevoi.
O sa caut un acvariu mai maricel si un filtru.Am citit ca ciclarea este foarte importanta dar 2 saptamani cu acvariul gol mi se pare enorm de mult.
Si cu schimbul de apa 20-30% din volum ,eu o schimbam toata direct de la robinet.
Multumesc pentru sfaturi si mai multumesc celor care au postat pana acum pe acest forum pentru ca este ce invata.
Sunt Edy din Baia Mare,detin un bol cu nisip mov si un caras.Cadou primit de fica mea la ziua ei cand a implinit 4 ani,in urma cu 2 saptamani.
Procedeu de schimbare a apei:se ia carasul cu mana si se pune in galetusa de la smantana ,se aruca toata apa si se umple cu apa proaspata de la robinet,procedeu repetat pana acum in fiecare dimineata,
pana acum cand am gasit acest forum si m-am pus pe citit.

Forum Index » Profile for edygilet74 » Messages posted by edygilet74
Go to: