[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bozeta
Forum Index » Profile for bozeta » Messages posted by bozeta
Message
Multumesc pentru teoria cuvantului "piparat", nu am gasit alt sinonim mai putin "ofensator" produselor Denerle , pe care (dupa cum se putea trage concluzia citind cele de mai sus) le consider de top in domeniul acvaristici.
Totusi imi par piparate in raport cu bugetul meu de student intretinut de parinti, dar nu pun la indoiala calitatea lor.Nu stiu cum ai tras tu aceasta concluzie????
Despre chestiunea cu pamantul(daca tot ai deschis subiectul) era doar o propunere, nu am sustinut cu tarie ca este cel mai bun lucru pt un acvariu, ci doar ca este o optiune ieftina si poate da unele satisfactii.....nu am spus niciodata ca ca substraturile pt plante vandute de marile firme sunt pacaleli......iar nu inteleg de unde concluzia ta?????/
Si inca ceva, am avut ocazia sa calatoresc un pic prin Europa si evident am vizitat cateva expozitii si magazine cu profil acvaristic , unde am putut vedea si cumpara cateva carti si produse ( subtstrat,nutrienti,plante).( unui "amic " de pe forum i-am trimis chiar cateva poze ca sa fiu mai convingator in acest sens)
Deci, cum am mai spus-o intr-un post care a fost sters, nimic din ceea ce se foloseste in acvaristica de apa dulce (compresoare,incalzitoare cu termostat, termometre, filtre externe, instalatii de CO2, etc......poate mai putin incalzitoarele de substrat) nu imi este strain......spre surprindera multora le folosesc si eu.
Imi cer scuze pt. ca am "busit" acest subiect de discutie ( nu tiu cum am reusit acest lucru????) intentia mea era de a afla niste informatii de la cei care le detin sau macar niste simple opinii. Cat despre "inventie"...era dor o simpla idee pe care am descoperito si pe alte forumuri cu greutate unde initializatorul ei nu a fost ironizat in nici un fel.

Iti voi trimite si pe pm ceea ce am scris caci sunt sigur ca va fi sters........
Am gasit destul de multe pareri pro si contra cu privire incalzirea substratului, cele mai multe insa sunt favorabile.
S-a constatat ca prin folosirea lor se creaza niste curenti de apa ascendenti care ar favoriza o mai buna circulatie a apei in substrat respectiv o mai buna oxigenare si hranire a radacinilor plantei.
As fi interesat sa imi achizitionez un asemenea sistem de incalzire dar preturile sunt cam piparate. Cele mai multe laude le-a primit sistemul de la Dupla asa ca voi incerca (intr-un viitor mai apropiat sau mai indepartat ) sa imi achizitionez unul.
Intre timp ma gandeam la un surogat la cablul de incalzire, ceva de genul :mai multe incalzitoare de 10w(cred ca cele folosite pt broscutele testoase au 10w) lipite paralel pe fundul acvariului.Problema este destul de spinoasa cand ma gandesc ce s-ar putea intampla daca se sparge unul dintre ele.
O alta metoda ingenioasa am descoperito aici , cam emprica dar mai lipsita de griji.
Nu tin minte sa fi vazut pe forum discutii legate de acest subiect asa ca astept opiniile celor ce au folosit/folosesc sau au de gand sa achizitioneze un incalzitor de substrat.
Aseara au eclozat larvele doar femela avea grija de ele...acum dimineata nu am mai vazut nici una..cred ca lea mancat pentru ca nu erau moarte prin acvariu.
C e sa fac de acum....sa le cresc temperatura/scad ?(momentan sunt 29 de grade in acvariu)...masculul este in continuare cu aripioarele stranse si se freca de plante( are un exces de mucus).......sa fie apa de vina.
Nu am nici o idee.
Astept in continuare opinii , in special de la cei care au discusi.
Salut!
Eu sunt "consateanul" laudaros la care facea aluzie Sandu.
Trimite un pm sau apeleazama pe messenger si poate reusesc sa iti dau cateva sfaturi.
RaresLuc wrote:Dupa ce ti-au depus odata si au avut si grija de o tura de pui trebuia sa le scoti placuta de depunere si sa-i lasi fara sa mai depuna vreo luna sau doua sa se refaca. .

Daca le scot placuta depun oricum pe sticla acvariului.
Oare sa separ masculul de femela pentru o perioada?
Astept si alte pareri.
Mersi!
Problema este urmatoarea: perechea de discusi avea pui in varsta de de 16 zile si depusese din nou cu 2 zile inainte.Puii fiind aproape independenti(mancau artemia) i-am separat.Probabil ca manopera a fost cam stresanta pt parinti desi sunt obisnuiti cu prezenta mainilor mele in acvariu.
Urmatoarea zi au eclozat larvele dar nu au avut grija de ele, toti erau morti la baza placutii de depunere.
De aici incepe problema.Ambii discusi au acceptat mancarea dar se ascundeau intr-un colt din acvariu si din cand in cand incercau sa se scuture si se frecau de plante.
Am crecut temperatura, am schimbat apa si am monat un fluval 204 la bazin, cu care au mai fost obisnuiti ( poate acest lucru a amplificat stresul)
Am pus doza indicata pe prospectul de mycopur si am adaugat sare ( ma gandeam la o micoza sau o protozooza deoarece epiderma pestilor era sensibilizata in urma hranirii puilor)
Dupa acest tratament femela si-a mai revenit dar masculul face in continuare miscari bruste( scoate niste pocnituri cand loveste apa) parca ar da sa se scarpine.
Perechea a depus aseara din nou iar masculul a fecundat icrele.
Toata treaba s-a declansat in urma cu o saptamana.
Astept opinii.

foto1 , masculul (in spate) care adopta aceiasi pozitie cu aripioarele stranse si in momentul de fata
RaresLuc wrote:De pe prospect stiu sa tratez : ovine si caprine.

La speciile acestea determina embriotoxicitate.
Mebendazolul are actiune asupra majoritatii nematodelor: ascarizi( anisakide,oxyuride),spiruride,dar in special asupra trichocefalidelor categorie in care intra capilaria un parazit des intalnit la discusi....mare secret.
Despre dozarea medicamentului........raspunsul il afli doar pe pielea ta si evident,a pestelui( in foarte multe cazuri pestele este omorat de medicamentul menit sa il trateze doar ca vina cade pe boala de care suferea).
Lotusul, una dintre cele mai rezistente , productive(40 de pui de la o singura planta) si mai frumoase plante pe care le am. link
te ajut si eu cu plante ......poate chiar si cu un capac
Se rezolva. Astept pm.
Ce ziceti de niste bulbi de lotusi de diferite varietati culesi direct din mlastina de la mama lor de acasa? :-)
link
Cred ca trebuie adaugat la forum o rubrica pentru "profesionisti", doar asa nu se va mai ajunge la situatii de genul acesta.
Astept pm-uri de la cei ce doresc sa afle "cat mai multe informatii" :-) despre "Ecology of the Planted Aquarium" de Diana Walstad
lazarginel wrote:Cartea lui Diana Walstad nu este asa de bine vazuta in afara

Ma gandeam sa dezgrop o mai veche secure......dar mai bine ma abtin. :-)
Oricum, cine are ocazia sa citeasca si sa inteleaga aceasta carte isi va schimba f mult opiniile legate de microecosistemul din acavriu.Eu o consider "o biblie" a acvaristului cu pretentii.
Mersi pt caronas, astept si opinia celorlalti moderatori.
Daca ai fi citit atent ce am scris pana acum nu ai mai fi deviat asa mult de la subiect ( chiar crezi ca am nevoie de buletine de analize si de studii comaparative sau de colectii de plante .....m-am considerat expert in avaristica....sau multe altele pe care le-ai scris?????).
Ce pot sa mai zic, ma simt invins (nu a fost nicum vorba de un duel) sper sa te bucuri de gloria acestei victorii.
Daca vrei sa rezolvam (daca poate fi vorba de asa ceva ) toata aceasta situatie neplacuta la care s-a ajuns, ti-am last pe pm nr meu de telefon, suna-ma sau da un bip si te voi suna eu.
Eu mai sus vorbeam de lipsa de bun simt si respect nu de "razboi" in poze sau in afirmatii de genul "cat de expert sunt eu..."
In primul topic pe care l-am scris expuneam o alternativa pe care o impartasesc acvaristi cu greutate: Diana Walstadt sau Christel Kasselman, nu doar de razesul bozeta si nu am zis ca aceasta metoda va eclipsa marcile de prestigiu in domeniu ( cum observ ca va grabiti sa trageti toti concluzie).
Nu are rost sa o mai lungesc asa ca observand ca audienta o cere am sa pun cateva fotografii cu unul din acvariile mele (personale), de fapt singurul care se poate preta la asa ceva(restul sunt pepiniere) iar daca "juriul" imi va permite am sa incerc sa fotografiez si cateva acvarii la care am contribuit.
Nu am mai scris nimic pt ca mi-ai taiat tot elanul prin comentariile tale....dar inca nu am renuntat la idee si daca voi avea timp am sa expun cateva din incercarile mele.
Despre atlasul cu plante de acvariu, as putea sa il pun la dispozitie oricand, dar dupa ce s-a discutat pe forum ( din cate tin minte) Razvan a decis (cred ca mai erau si alte persoane) ca nu este etic si nici legal sa fac asta (dreptul de copyright) parere la care am subscris si eu, desi stiu ca este foarte dificil pt un acvarist din Romania sa isi iradieze creierul in fata monitorului cautand (de multe ori nici nu stii ce sa cauti) informatii din stufoasele nimicuri care se scriu pe net.
Pana in prezent posed cateva carti despre plante(boscheti, cum le zici tu), bolil ale pestilor si atlase de acvaristica carora li-se vor alatura in curand cateva titluri semnate Takashi Amano, daca "greii" forumului vor decide ca nu este nici o problema sa impart copii prin intermediul lui, atunci nci o problema.

Nu am inteles de ce ai sters si ai blocat topicul in care mi-am spus parerea despre atitudinea ta de ..............Cei ce nu stiu despre ce e vorba le ofer la dispozitie acest link interzis sub :18: .
Asa ca draga "guru" ca sa parafrazez o expresie de a ta "las-o mai subtirelu" .
Vad ca ai inteles gresit totul,eu vorbeam de o alternativa care ar da mai multe satisfactii acvaristului pasionat de ceea ce inseamna un mic "biotop" pe care cu putine cunostinte teoretice si practice il poti "prepara " (fara studii in domeniu).
Nu m-am rasculat deloc impotriva marilor firme care investec sume mari de bani in experimente si de a caror produse m-am folosit si eu si nici nu mi-am insusit(patentat) solurile pe care le-am cules de prin padure.....
Poate ca nu as fi procedat niciodata asa daca as fi avut in oras un magazin care sa imi ofere spre vanzare , si la un pret convenabil, toate produsele de care aminteai Ginel si AKA mai sus.
Totul la mine se rezuma la ceea ce se numeste :"pasiune".Fac asta cu mare placere si nu m-am dat mare nicaieri, iar daca am suparat/ofensat/indispus pe cineva cu sfaturile mele obtinute din experienta(nu din search pe google) il rog sa ma ierte.
Apropos Sandu, ce substraturi folosesti in acvariu?Ce anume i-ai recomanda lui AKA?
2 perechi reproducatoare de red tangerine si o femela stinghera.
Pestii arata camasa .Voi pune poze cu ei zilele urmatoare.
 
Forum Index » Profile for bozeta » Messages posted by bozeta
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com