[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mariaienesel
Forum Index » Profile for mariaienesel » Messages posted by mariaienesel
Message
Buna! In primul rand m-am tot luat cu treburi si n-am mai intrat aici de ceva vreme. Va rog sa ma scuzati. Insa sarind la subiect. In acvariul meu tineam 2 hoplo si un sanitar frumos foc (cel din poza de profil). Insa, din pacate, acum 3 saptamani scumpul meu peste a decedat foarte subit noaptea, va voi cere sfatul si in privita asta mai incolo. Astfel ca in urma cu 1 saptamana, cu ce ma trezesc eu in casa? Niste prieteni care voiau sa scape de acvariu si au auzit de decesul pestelui mi-au adus frumusetile astea argintii cadou.
image image
Acum intrebarile mele sunt: ce rasa ar putea fi, cat de batrani sunt (au cam 4-5 cm) si daca ii vrea cineva. Cu tot respectul, eu nu imi iau pe cap o asemenea responsabilitate tocmai dupa ce a murit scalarul. Mai degraba as reamenaja acvariul pentru un betta si niste neoni. Dar intai ma ingrijoreaza micutii astia, ca sunt cam fitosi la mancare.
Multumesc de raspunsul rapid, chiar apreciez. Nu o sa arunc mancarea, astept sa vad ce se intampla, iar apoi cu dumnezeu inainte....
Acu o scurta intrebare ca mia starnit curiozitatea: pestii ar manca musculite betive? Ca am gasit pe forum....si parea interesant
Am o mare problema:
De fiecare data cand schimb apa la pesti, am grija ca noua apa sa nu fie prea rece (o tin la temperatura camerei). La final, dupa ce tot procesul de curatenie al acvariului e complet, apa are cam 23 de grade. Ce ma deranjeaza e ca orice as face, din cauza neonului meu imens, care e foarte puternic, apa se incalzeste mereu pana la 27 de grade (o temperatura deloc ok pt hoplo ai mei), orice as face. Cand se face seara sting neonul, temperatura scade pana pe la 25 de grade pe timpul noptii, iar dimineata cand neonul e reaprins, apa incepe iar sa se incalzeasca. Ciclul asta al temperaturii nu cred ca le place pestilor, dar habar nu am cum sa il opresc. Ceva sfaturi/trucuri de la alti acvaristi? M-am gandit sa pun un cub de gheata dimineata in apa , dar apoi miam dat seama ce idee proasta e si am renuntat .
Salut! Am cateva dubii cu privire la calitatea hranei pentru pesti. Pestii mei cam de 8 luni erau obisnuiti cu hrana jbl Grana (cu 10 % krill). Acum cateva luni bune am cumparat 2 cutii din acest fel de mancare la aprox. 14 lei cutia de 42 gr. Astazi mi s-a terminat mancarea si m-am dus la petshop sa cumpar o cutie noua, luand cu mine 15 lei. Mare surprindere cand am vazut noul pret al aceleiasi cutii: 23 lei. Am intrebat vanzatoarea ce hrana pentru pestii de talie medie (calitativa) mai are si mi-a aratat ceva la 9 lei/100 gr (singurul fel de mancare pe care il mai avea). Am cumparat increzatoare o cutie, insa cand am ajuns acasa informatiile de pe cutie m-au cam pus pe ganduri. Aceasta e analiza chimica a noilor "furaje", produse de BioMar Danemarca:
Proteina cruda: 56%
Grasimi:18%
Carbohidrati:0,3%
Cenusa: 2,29%
Fosfor: 1,35%
Calciu: 1,48%
Vitamine:Fosfor, Zinc, Fier
Ce imi recomandati, pastrez macarea sau o arunc? De mentionat ca pestii mei sunt 1 scalar de 2 ani si 2 hoplo de 7 ani.
O alta problema, o postez tot aici. De la o vreme am observat ca scalarul are o mica fisura in inotatoarea de sus, care porneste dinspre corp , dar se micsoreaza, nu se mareste. Dimensiunea fisurii e cam 1 mm lungime, e mica dar tot ma ingrijoreaza.
Azi l-am surprins pe scalarul meu incercand sa scoata cabomba aquatica din substrat. O ciupea violent. De ce? Mentionez ca e cam rotunjor, mananca foarte pofticios si fericit si mie teama sa nu explodeze. In ce extrema am dat-o? Supraalimentare sau infometare (eu sper ca niciuna)?
A trecut mult timp de la ultima veste despre acvariul tau, dragoi adrian. Cum arata acum?
Va voi cere sfatul la 3 nelamuriri:
1.
As vrea sa inmultesc hoplo pt popularea acvariului unei prietene acvariste, insa ca foarte putin cunoscator al pestilor de acvariu as avea nevoie de ajutor:
1. Le-am luat plante naturale, am citit ca ajuta la inmultire, am facut bine?
2. Cam care e varsta maxima la care se pot inmulti?
3. Daca stau intr-un acvariu cam mic, dar mai singurei (cu un scalar), mai am ceva sanse de reusita?
4. Cam cati hoplo o sa fie (restul de hoplo ii voi da la un petshop sau darui cuiva, doar sa fie )?
5. Trebuie separati adultii de icre?

2.
Tot acesti hoplo de care e vorba nu prea mai vor sa manance, nu mai acorda interes mancarii, e posibil sa nu ma holbez eu destul la ei incat sa ii surprind la masa, dar mi se pare ciudat ca nu mai sunt asa atenti la mancare, ce sa cred?

3.
In ultima vreme hoplo au un comportament ciudat, "leviteaza" pe verticala pe la mijlocul acvariului, de parca ar fi in transa, apoi cand mai au un pic si cad pe spate se "trezesc" si se intorc pe fundul acvariului, repetand figura peste aprox. 2 ore. Sa ma ingrijorez?

PS: Da, cam multe intrebari pt. un topic, dar m-am gandit ca fiind vorba de aceeasi pesti si presupunand ca o persoana mai experimentata la acvaristica va stii sa ma ajute, am zis ca nu are rost sa pun mai multe topicuri... .Oricum, orice comentariu e bun. Multumesc anticipat!
S-a gasit problema. Acvariul era deciclat. Multumesc de raspuns.
Dupa topicul "Apa cu substrat" tot de la categoria "Apa", apa mea a capatat o culoare laptoasa. De ce?
Vrei sa nu replantezi plantele in fiecare dimineata? NU LUA HOPLO. Decat daca renunti la plante si la substrat.
Aceasi greseala am facut si eu in sensul ca dupa ce hoplo ai mei au facut 7 ani am decis sa le iau un cadou aniversar: substrat cu plante naturale.Maaaaare greseala.... . De curiozitate: cat pietris ai pus peste substrat (in kg)? Acuma scalaru' meu sta imbufnat ca trebuie sa fie deranjat de atatea ori de...mine, care trebuie sa schimb apa muult mai des decat de obicei .
16 vizualizari si nimic...
Am vesti noi: pestii au trecut cu brio de noapte, poate doar eu eram prea panicata de sanatatea lor . Sunt jucausi, se comporta ca de obicei. Apa s-a clatit indeajuns cat sa vada pestii mancarea, pe care au mancat-o cu pofta. Viulian, mersi de raspunsuri. Cingo, mersi de sfat, am folosi farfurie dar nu si folie, probabil de aici problema. Stefan, eu am pus pietrisul peste substrat. Multumesc de raspunsuri!

Apropo, cum se inchide un topic?
Eu am fiert pietrisul, asta iti recomand si tie
Din cate vad acvariul e din ce in ce mai ok, maine la ora asta ar trebui sa se termine curatarea . Pestii siau reluat comportamentu normal, deci o sa fie ok. Multumesc tuturor. Cingo la ce te referi cand spui "sa o pateasca". O sa moara? Sper sa nu!
Ct despre schimburi de apa, voi schimba apa in fiecare sambata 15l .
Sper sa nu-l supar pe dragos, dar mie imi plac discusii
Acuma poate nu are legatura mare cu subiectul, dar femela mea de guppy a avut aceeasi burta, apoi a murit, din cat am inteles s-a "blocat" si nu a putut sa depuna.
Parerea mea: orice fiinta are nevoie de conditii ca sa "nasca", asigura conditii bune acvariului, ca sa nu pateasca ca femela mea de guppy, dupa poza sunt 99% sigura ca alea sunt icre.
Acum un an cand pestii mei aveau 6 ani la un hoplo i-au disparut 2 din cele 4 mustati. Mananca bine, e ok ca sanatate. Cand nu i-am mai gasit mustatile m-am ingrijorat, dar apoi am vazut ce fericit e si am zis ca e minune de la dumnezeu ca nu are nimic . Din ce am citit pe site mustatile se mai pot "topi" sau rupe partial, dar ce e ciudat e ca celelalte 2 mustati arata foarte bine, iar perechea lui e super ok. De mentionat ca unul din hoplo (nu mai stiu care ) a sarit in urma cu doi ani din acvariu pe parchet de la 1,5-2 m, din nou o minune ca nu a patit nimic (atunci era in oala ca ii schimbam apa). Am cautat prin casa si acvariu mustatile, nu le-am gasit, poate nu am cautat bine, ca am mai dat cu aspiratorul .
Vreo explicatie ?
Ce cory frumosi!
 
Forum Index » Profile for mariaienesel » Messages posted by mariaienesel
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com