[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mormelvio
Forum Index » Profile for mormelvio » Messages posted by mormelvio
Message
Atasez mai jos cateva imagini care arata un peste care are innotatoare dorsala rarefiata (nu rupta), petele negre pe de ciclidele galbene, si bubilele (gauri cred ca sunt) pe cap,.
azi am studiat mai bine pestii si am observat ca boala evolueaza..au inceput si coditele altor pesti sa se zdrentuiasca. In plus am observat pe capul unor pesti niste puncte parca zici ca fac gauri in cap. In continuare pestii isi pierd din colorit pe spate sau mai exact spus inotatoarea dorsala se rarefiaza si decoloreaza...nu e rupta ci arata ca si cum ar fi periata si dai jos culoarea de pe ea...asta se vede si pe coada..

Azi am citit ceva pe un site despre boala petelor negre....si asta o am pe ciclidele galbene...nu toate prezinta aceste zone negre dar marea majoritate...
Deci e clar ca am probleme majore in acvariu si nu-l mai pot controla...
Chiar nu mai stiu ce sa fac sa scap de aceasta infectie...e clar ca o singura doza de Ektol fluid nu a fost suficienta sau este ineficient acest tratament..
Ceva solutii? Simt ca cedez....
azi am refacut testul si se pare ca bacteriile puse isi fac efectul pt ca amoniacul a scazut la 0,1 (ca sa nu zic chiar zero)
Am continuat sa pun Denitrol si azi conform instructiunilor si sper ca pe maine sa am NH3/NH4 zero.
Si eu am crezut ca e ceva in neregula cu testul asa ca am testat apa de la robinet. Acolo a iesit zero. Deci testul e bun..
Inseamna ca nu am pus suficient pt prima zi...adica am dozat 10ml/100l...deci am pus doar 50ml...daca trebuie sa pun doza tripla in prima zi asta inseamna 150ml...atunci mai trebuie sa cumpar...ca are doar 100ml flaconul...deci nici pentru prima zi nu-mi ajunge... si totusi pe cutie spune ca este pt 3000l....iar sunt in ceata
Off topic:Am gasit niste carti in format PDF interesante, grupate pe anumite capitole, si poate va intereseaza si pe voi (ma refer la cei mai putin experimentati ... asa ca mine)
http://www.jblaquaria.petmart.co.nz/
Solutia a fost noua, sigilata si a stat la temperatura camerei de 22-24 de grade cam de vreo 10 zile de cand am cumparat-o. Acum ca am desfacut-o , sa o bag in frigider??
Nu am inteles din prospect cum trebuie sa continui dozarea la Denitrol. Azi am dat 50 ml fiind prima zi de utilizare dar mai departe nu inteleg cum trebuie administrata.
Wow...un raspuns perfect. Deci macar am o explicatie logica de ce au crescut concentratiile de NH3/NH4, lucruri pe care le banuiam (adica ca e un pic deciclat) si acum tu mi le-ai confirmat. Multumesc.
Tratamentul l-am facut cu Ektol de la JBL.
Bun. Acum ca sa reusesc sa revin la zero cu aceste concentratii ce sfaturi ai?
Sa aspir in continuare substratul asta am inteles, sa sting lumina (mai este cazul ca am terminat tratamentul cu Ektol?), sa fac schimburi de apa, si Denitrolul sper sa-mi inmulteasca coloniile de bacterii..
Iar apropo de pesti...daca in continuare observ codite zdrentuite...ce sa mai fac?? E drept ca parca la unii vad si codite refacute...adica au crescut in acele zone si par a incepe sa se refaca..dar in acelasi timp parca alti pesti abia acum ii observ ca au coditele un pic ciuruite...
Cum sa verific debitul filtrelor externe?? Habar nu am...scuze... stiu doar ca la fluval este o singura putere iar la eheim e pus pe maxim...
La Fluval am bureti exact cum se vede in imagine si am bagat 5l de siporax.
Testul la NH3/NH4 am facut si inainte si dupa schimbul de 50% din apa si diferentele sunt minore...adica 0,5 inainte si un 0,4 dupa schimbul de apa.
Acum am fost acasa si am bagat 50ml de Denitrol. Sper sa ajute. Numai nu reusesc sa gasesc un prospect din care sa inteleg cum procedez cu dozele de denitro in zilele urmatoare. Mai caut..sau daca stiti va rog sa-mi ziceti.
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Am ceva solutie acasa care ajuta la formarea coloniilor de bacterii. Ma duc chiar acum sa o pun in apa. Sa speram ca ajuta.
Buretele intern in spal la fiecare schimb de apa ...binenteles cu apa din acavariu.
La filtrele externe nu am umblat de cand le-am instalat....zic eu ca e mica perioada....pt ca unul a fost pus in ianuarie parca pe la sfarsit si celalalt la vreo 2 saptamani dupa aceea.
Dar totusi aceste valori ale amoniacului au crescut de la tratament?? Ca alta modificare nu a avut loc in acvariu iar numarul de pesti a scazut...deci...sunt in ceata totala...
Am facut azi un schimb de 50% din apa si am masurat dupa aceea iar parametrii la NH3/NH4 si au iesit tot spre 0,5...poate cu indulgenta sa fie un 0,4.
Numarul de pesti a fost redus cu aproximativ 25, deci undeva pe la 60-65 cred ca am. Cu toate acestea amoniacul a crescut...
In ultimele 3 luni de cand urmaresc parametrii apei nu am avut nivelul amoniacului mai mare de 0,2 niciodata. Acum dupa tratament a crescut brusc. Trebuie sa existe o explicatie! Eu cred ca are legatura cu ciclul azotului ...si deciclarea acvariului in urma tratamentului...alta explicatie nu am.
Azi fac iar un schimb de 50% din apa (ultimul schimb l-am facut duminica seara) si masor apoi amoniacul...is curioasa ce iese...
Am ajuns acasa si am facut analizele la apa.
NO2-zero
No3-10
NH3/NH4 -0,5
Deci amoniacul a crescut in mod clar la 0,5 acum apa e verde (in general era pe la 0,2 apreciam eu, deoarece apa era galbena dar parca vedeam eu o mica tenta verzuie). Sa fie de la tratamentul facut si posibila deciclare?? Trebuie sa mentionez ca niciodata nu am avut un amoniac atat de mare de cand am inceput sa fac testele de apa de prin 10 ianuarie incoace, tot timpul se situa pe la 0,2.
Revin cu noi informatii.
Nu mi se pare ca ar evolua in spre bine pestii mei. In continuare vad aripioare zdrelite. Din pacate, desi am vrut sa continui cu tratamentul in ziua 5, nu am mai gasit Ektol nicaieri...deci nu am avut cu ce sa mai continui...
Am efectuat un schimb de 50-60% din apa. Pestii nu par a fi bolnavi, adica au pofta de mancare, se plimba , doar ca mie nu mi se par refacute aripioarele....poate se refac incet si eu nu observ....
In ceea ce priveste cauzele..nici aici nu ma descurc sa le identific. Adica pesti morti prin bazin nu am avut niciodata, filtrarea apei e ok, schimbul saptamanal de apa este facut intotdeauna, batai intre pesti nu am vazut (doar ceva alergari nevinovate), pesti noi nu am mai introdus de la sfarsitul lui ianuarie cand am cumparat en-gross de la Budapesta...deci chiar nu stiu care este cauza. Probabil ca acelasi amoniac care este peste zero cu putin este cel care imi creaza aceste probleme...sper..
Diseara o sa refac analizele apei si va transmit rezultatele.
Multumesc tuturor pentru urari, si cum azi se spune ca este ziua barbatilor va urez si eu o primavara frumoasa si plina de impliniri tuturor!!
Incerc sa raspund pe rand la problemele ridicate.

Ciclarea acvariului. Concluzia finala pare a fi ca este ciclat...lucru care de altfel il banuiam si eu deoarece acvariul a pornit in octombrie 2011 dar in primul weekend din februarie a suferit schimbari de substrat (am inlocuit nisipul de rau (care avea o granulatie destul de mare) cu spartura de coral fina de sub 1mm , am adaugat filtrele externe, am pastrat filtrarea initiala in paralel pana in prezent, am scos mare parte din plante la acel moment (am pastrat doar cateva pt ca imi placeau dar acum am renuntat si la acelea) si am adaugat multe pietre cumparate special pentru africani tocmai din Budapesta. Tot atunci am eliminat pestii care erau din alte specii, am ramas doar cu africanii si am facut greseala sa mai cumpar...ca nu m-am putut abtine cand am fost la Budapesta intr-un magazin specializat numai pe africani si tanganika. Toate aceste modificari le-am facut cu pestii in acvariu plin cam pe jumatate cu apa!!! Desi la magazin am intrebat ce specii sunt compatibile cu ce am eu (m-am dus cu un filmulet al acvariului dupa mine ca sa recunoasca exact speciile) si am cerut in mod expres sa-mi indice doar pe cei compatibili atunci cand imi aleg, se pare ca din dorinta de a face profit, mi-au indicat 2 feluri care nu sunt foarte ok si cu care s-a dovedit ca am probleme. Asta e...din greseli invatam...

Hranirea. Pai hranirea o faceam cand odata (seara) cand de doua ori pe zi (dimineata si seara)...dar cantitatea era foarte mica, adica nu ajungea pe fundul bazinului...si poate ramaneau si nemancati in bataia generala ce se producea....tocmai de asta nu inteleg de ce amoniacul este crescut. La fel procedez si eu inainte sa-i hranesc, bat in geam si incepe nebunia.... Si apropo de asta, am ajuns la concluzia ca avand in vedere cat consuma pestii mei zilnic si cantitatea care am cumparat-o eu de mancare (NLS ambele cutii au 2,2Kg, va trebui sa mai vand din ea ca eu nu cred ca o voi consuma pana expira...desi expira la sfarsitul anului viitor).

Substratul -acum am spartura de coral fina de sub 1mm....si sa stii ca am bagat nite bani frumosi si in pompe de valuri si care sa miste mizeria spre sorbul de la filtre...prin urmare zic eu ca rezultatul final este destul de bun deoarece nu prea vad mizerie pe substrat decat printre pietre sau in locurile care sunt mai ferite de curenti. Oare sa fie asta o problema?? Nu am facut inca nici o incercare de a absoarbe mizeria de pe substrat...

Avand in vedere medicatia, daca fac acum teste ele vor fi concludente??? Ca ma gandeam sa verific acum amoniacul, ca doar de cateva zile nu au primit hrana deloc.... Ultima oara l-am masurat dupa schimbul de 50% de apa dar inainte de a pune medicamentul, si atunci era tot un pic peste zero, cam un 0,2 apreciez eu...ca apa avea o culoare cu tenta verzuie, nu era un galben curat asa cum ar trebui cand amoniacul ar fi pe zero, dar nici acea nuanta de verde cum imi arata testul la 0,5...deci eram unde intre aceste 2 valori...ca de altfel la fiecare test facut din februarie incoace...
Scuze ca va raspund cu intarziere dar azi mi-am dedicat in intregime ziua baietelului meu, ca doar e ziua mamei...asa ca am o scuza buna si sper sa nu va suparati ca v-am lasat sa asteptati.
Lasand gluma la o parte va spun ca in Fluval am bagat 5l de siporax iar in Eheim am bagat kitul original cu mediile de filtrare. Nu ma puneti sa va spun ce contine ca nu ma pricep dar va pot da linkul de unde l-am cumparat online (daca se permite si nu se considera reclama).
In alta ordine de idei va spun ca pestii par a fi ok, nu a murit nici unul din bazinul mare si nici nu da careva semne ca nu-i place viata...
Cand trecem pe langa acvariu par a fi disperati, probabil le e foame pt ca sunt in a 2 a zi de post negru...si mai au inca ceva de asteptat pentru ca nu le voi da nimic inca cateva zile. Nu stiu insa cum sa urmaresc evolutia bolii ca sa-mi dau seama daca sa le dau inca o doza de ektol sau nu in a 5 zi de tratament asa cum scrie in prospect. Se regenereaza cozile atat de repede sau unde sa ma uit??
Tot pentru a le oferi o calitate maxima am hotarat sa renunt la cele cateva plante care mai erau in acvariu asa ca am si procedat la eliminarea tuturor plantelor din acvariu.
Oricum, mi-a mai venit inima la loc si am trecut de sperietura maxima...asa ca sper ca totul va fi bine, iar dupa ziua de azi vad viata in roz...doar sunt o mamica fericita!!
Ok. perfect. Va tin la curent cu evolutia.
Multumesc. Mi-ai dat curaj, cu ambele mesaje sa stii si amandoua ma ajuta la fel de mult. Nu suntem copii sa ne suparam atunci cand suntem trimisi la colt. Trebuie sa invatam daca vrem sa facem ceva la modul profesionist, iar eu ma straduiesc. Sper sa citeasca si altii aceste posturi si sa invete din gresilele mele si din sfaturile voastre.
Revenind la problema mea, din pacate tu ai raspuns aseara prea tarziu pt ca eu am apucat sa pun Ektol in bazin. Am pus toata sticla care este pt 400l deci teoretic ar trebui sa le ajunga. Azi dimineatat toti erau vioi cu exceptia a vreo 2 care stateau mai retrasi. Nu le mai dau nimic de mancare 2 zile. Acum o alata intrebare este la cate zile de la administrarea Ektolului fac primul schimb de apa?? In prospect scrie ca se administreaza o noua doza numai la nevoie dupa 5 zile si abia atunci dupa readministrare se face un schimb de 50% de apa. Sa speram ca nu e nevoie de inca o doza de ektol, prin urmare cand sa fac primul schimb de apa?
Inca odata multumiri pentru faptul ca va petreceti timpul incercand sa-i "luminati" pe altii mai nestiutori.
Ph-ul la robinet este de 8,5 de asta ma gandeam sa incerc sa-l scad cu un PH Minus.
Deci tocmai m-am apucat de schimbari. Adica sa elimin pestii ceilalti si sa pastrez doar Malawi.
Tocmai ce am facut un schimb de 50% de apa.
Vreau sa ma apuc de tratament. Desi stiu ca va decicla acvariul (care oricum nu e ciclat ) in farmacie am gasit JBL Ektol fluid pt finrot. Mi-am cumparat si Denitrol ca sa ajut ciclarea dupa efectuarea tratamentului. Ce ziceti?? Incep cu o jumate din doza de JBL Ektol fluid???
Noutatile ar fi urmatoarele:
Toti pestii scosi in bazinul mic si tratati cu serabaktopur sunt pe duca...adica o parte au murit o parte nu mai au mult dupa cum se comporta.
In bazinul mare mai sunt pesti afectati...nu pot sa-mi dau seama cati, dar sunt.
Avand in vedere ultimele decese cred ca o sa raman cu aproximativ 70 de pesti. Incerc sa ma scap de cei care nu sunt compatibili...prin urmare raman undeva cu vreo 60. Sper ca ma apropii de numarul ok pentru volumul meu de apa ca sa nu mai discutam de suprapopulare.
Intrebarea este ce fac mai departe, pun tratamentul in apa din acvariu mare?? Ca la ritmul la care au inceput sa se imbolnaveasca cred ca am un pui de epidemie in bazin. Fin rot-ul este atat de agresiv??? Se imprastie atat de repede si la alti pesti??? Sau e posibil sa fie altceva si poate nu am identificat corect boala?? Am pus poza mai sus, va rog sa va dati cu parerea ce poate fi mai exact dupa cunostintele si experienta voastra??
Este posibil ca aceste probleme sa fi inceput si din cauza Ph-lui mare de aproximativ 9??? Ajuta la ceva daca pun o solutie de PH MINUS??
 
Forum Index » Profile for mormelvio » Messages posted by mormelvio
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com