[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sparcorel
Forum Index » Profile for sparcorel » Messages posted by sparcorel
Il fac il fac.... problema e ca nu am gasit sticla de 12 in piatra neamt, pana acum am gasit de 10mm la suceava si mai am de intrebat pe la bacau, daca nu... asta e fac 600 km dus intors pana la Buzau Asta e problema mea cea mai mare deocamdata. Tare imi surade gandul sa fac un sump de vreo 120l sub acvariu si sa dau gaura in el pt overflow ca sa nu ma complic cu sisteme diy...ca tare mi-e ca gasesc apa prin casa daca se ia curentu'. Daca nu merge pe doua canistre chinezesti si un filtru diy pt mecanica in spatele decorului... Cat despre schimbul la picatura nu am cum... nu sunt aproape de o sursa de apa si nici canalizare...asta am inteles ca trebuie pt acest sistem nu?
Cred ca acea filtrare duce linistit si 200x70x50 . Apa cum e ? Cristal? Ma rog... aproximativ...in sensul ca sa nu se invarta "Rahatii" prin apa? Ce material filtrant ai in Eheim Powerline 2252?
E adevarat ca eheim litri/h din specificatii sunt cei reali cu materie filtranta pe cand la ceilalti producatori e doar debitul pompei fara canistra ...si fara materiale filtrante... citisem asta pe net...
Asa ziceam si eu, dar unde ar trebui sa refuleze Ferplastu? inapoi spre geamul din fata...ca sa faca curent turbionar pe laterala respectiva.... sau in acelasi compartiment sau spre compartimentul 2...insa atunci apa va ajunge deja curata pe bureti..trecand deja printr-un filtru...
Aceea ar fi o idee sa pun doar bureti de diverse porozitati si sa trec in canistre unde sa am 2 sertare cu siporax + 1 cu perlon (pt water polish).

Dar ar mai fi si ideea urmatoare....

Sa trag in canistre prin stanga nu prin compartimentul 1 al filtrului interior, returul sa vina in compartimentul 1 al filtrului intern iar din compartimentul 3 sa trimit (cu pompa de 5000l/h) pe dreapta acvariului la pompa de valuri. In acest caz filtrul intern il umplu cu bureti si perlon iar canistrele cu un sertar cu bureti si restul cu siporax. (apropo acele inele ceramice care se vand tot unde se vinde si jhw 404 sunt bune sau sa iau sera siporax?).

Eu parca as tinde tot pe varianta anterioara (unde spuneai ca ar fi bine sa mai pun un fitru intern? in compartimentul 1 al fitrului intern home-made?)
Asta asteptam de mult Adica cineva sa zica ceva despre JHW-404. In sensul ca imi era putina frica parca pareau prea ieftine si am asteptat pe cineva "de la noi" sa vad ce zice despre ele Cel mai sigur voi ramane pe 2 x JHW-404 + un filtru intern cu compartimentul filtrant aprox ~ 50cm (L) x 10cm(l) x 50cm (h) sau 25cm (L) x 10cm(l) x 50cm (h) cu o pompa Dymax PH2500 sau PH5000 inca nu stiu cat + o pompa de valuri (cred ca ar merge Pompa Valuri JVP 102A 5000l/h sau Pompa Valuri JVP 202B - 12000 l/h)...

Am facut si o schita cam cum cred ca voi amplasa tururile si retururile in acvariu (cu albastru este o pompa de valuri cu 2 capete)

Ideea este sa aspir totul prin stanga iar apa sa intre si sa fie impinsa din dreapta...

Mai am o idee si mai nastrusnica... sa renunt la pompa din interior filtrului amenajat in spatele decorului si tururile filtrelor jhw-404 sa le pun in camera in care ar trebui sa fie pompa sa traga apa filtrata deja si sa o intoarca in bazin....unde va fi imprastiata de pompa de valuri cu 12000 l/h cu doua capete. Oare ar functiona? (bineinteles camerele redimensionate nu cum sunt acum in desen).
Bine de stiut cu UGJ-ul...desi omul zicea ca foloseste de mult timp...practic 6 luni nu a mai aspirat fundul acvariului.

Care din solutii ar fi acceptabila:

Varianta 1 (mai calitativa):

2 x Eheim 2228 Professionel ~ 1000l/h
1 x Eheim Powerline 2252
---
total ~2000 RON

Varianta 2:

2 x JHW-404 ~ 2000l/h
1 x Eheim Powerline 2252
---
total ~1200 RON

Varianta 3:

2 x JHW-404 ~ 2000l/h
1 x filtru home-made inter 2500l/h
1 x pompa valuri ~5000l/h
---
total ~1200 RON

Varianta 4:
1 x Fluval FX5 ~ 3400l/h
1 x filtru home-made inter 2500l/h
1 x pompa valuri ~5000l/h
---
total ~1700 RON

Eu as merge pe varianta 3 deoarece am citit o gramada de review-uri foarte bune legate de JHW-404 (sau varianta sunsun) + ca as iesi mai ieftin. Ideea este ca pana la urma nu ma mai uit la bani dar sa am apa cristal...sa nu ramna suspensii in ea care sa fie purtate de colo colo prin apa...ca urasc cel mai mult chestia asta. Sau poate aveti voi vreo idee/combinatie de filtre mai buna...dar totusi sa se incadrese in 1500 - 2000 RON

Cat despre aspectul estetic...pt ugj...aveam de gand sa maschez cu decor de polestiren nu sa le las ca in linkul respectiv...
Multumesc de tips-uri si felicitari pt acvariul tau. Am scris mai sus: filtrele interne "vor fi suplinite de un filtru extern JHW-404 pt filtrare bio de 2000l/h" sau eventual fac efortul pt un Fluval FX 5 ... nici nu ma gandeam fara o canistra... Ideea e ca as vrea o apa cristal, fara suspensii....e posibil asa ceva? de asta am vrut doua filtre interne (mecanica) total 5000 l/ora + o canistra (bio) 2000 l/h - si toata chinuiala asta cu ele. La tine Un Eheim 2080 si Eheim 2227 Wet&Dry raman suspensii? In total ai avea 2750 l/h. Le folosesti pe ambele cu material bio? sau wet&dry-ul e si mecanic? Ideea cu filtrele interne am luat-o de la un alt coleg (Relu) http://forum.acvarist.ro/showthread.php?33307-Bazin-africani-1100-L cel cu bazinuld e 1100l, si tot ce are e home made acolo si din poze apa pare extrem de clara (sau poate chiar el sa-mi spuna daca ma insel). Vad ca si Pomi foloseste tot doua canistre (fx5 3400l/h + inca unu de ~ 1000l/h) + doua pompe de recirculare (5000 l/h fiecare ?!?) in interior total miscare prin bazin 14400 l/h ... wow... si are o apa foarte clara... sau voi faceti pozele doar la schimburi de apa...sau ma rog in momentul cel mai prielnic? de nu se vede nimic prin ea ?

Multumesc si astept raspunsuri...
Se pare ca pozele s-au atasat in ordine inversa...

Mai atasez si o poza de ansamblu cu filtrul

Initial am plecat cu ideea sa-mi fac un bazin de ~300l pt ca sticla cea mai groasa care am gasit-o pana acum este de 8mm.

In cazul in care gasesc totusi sticla de 12mm si imi fac acvariu de 200x60x50(h) ce parere aveti de amplasarea acestor filtre interne. Cu negru transparent ar fi aproximativ decorul de polestiren. Credeti ce va fi un flow corect si destui curenti? Camera de filtrare a filtrelor interne are 10cm x 25cm (sa le lungesc spre 50cm?). Filtrele interne le voi antrena fiecare cu cate o pompa Dymax PH2500 de 2500l/h si vor fi folosite pt filtrare mecanica si vor fi suplinite de un filtru extern JHW-404 pt filtrare bio de 2000l/h. As prefera aceasta varianta ca sa am lateralele cat de cat vizibile. Ar mai fi varianta unde filtrele sa fie paralele cu lateralele acvariului dar atunci voi pierde cate 10cm din latimea acvariului pe fiecare laterala si nu as vrea asta...

Solutia a treia...mi-ar conveni cel mai mult. Practic amplasarea filtrelor interne va fi la fel ca in prima varianta insa returul (apa filtrata) nu va mai iesi pe sus ci sa iasa printr-un sistem UGJ (culoarea albastra) de genul http://www.cichlid-forum.com/articles/ug_jets.php. Este viabil? Se muta apa cum trebuie? Iar filtrul extern sa suga de pe mijloc jos si sa returnez printr-un spray bar sus pe mijlocul acvariului... Ce parere aveti?
Sunt din Piatra Neamt,ma numesc Ionut
Si vreau sa-mi construiesc un acvariu ~300l si voi avea nevoie multe informatii.

Am deschis deja un topic despre asta aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17693.page#150785

Va salut!
Cred ca o sa raman la bazin 130 x 50 x 50 @ 12 mm (brut 325l - net poate ~280l) - tine fara intarituri? sau sa mai sacrific 5 cm din din inaltime ca sa fiu sigur?

Acum am o problema jbl 1501 (~1400 l/h) sau eheim Eheim Professionel 2228 (~1000l/h) - cel din urma e laudat destul de multi si multi il prefera in locul celor de la jbl, iar diferenta de pret nu este mare si tianand cont ca in timp debitul lui jbl ajune aprox la al lui eheim ...iar eheim mi se pare ca mai de calitate, as merge pe acesta. Dar nu cred ca imi ajunge pt bazinul meu cu ciclide. Dupa ce am citit lumea zice ca macar de 5 ori capaciatea bazinului (am vazut si cu 10) la filtrare. Sa inteleg ca mi-ar trebui doua Eheim 2228? Sau ajutati-ma voi cu ce ati mai experimentat. Dati-mi niste variante de filtrare pt bazinul asta nu m-as zgarci la bani totusi pt ca vreau ca apa sa fie cristal . M-as incumeta sa fac si un sump ...dar mi-e frica ca daca se ia curentul... inund toata casa. Si in acvariu as vrea sa implementez si asa ceva: http://www.cichlid-forum.com/articles/ug_jets.php

Multumesc, pt incurajari si sfaturi
Multumesc,

Astepti pe cei experimentati cu "africanii" pt sfaturi ...
Multumesc din nou pentru informatii....

In cele din urma...cred ca am sa merg initial pe ciclide din malawi din mai multe motive:

- costuri initiale mai mici (nu strat fertil, nu co2 ...etc etc etc)
- sunt incepator si pestii nu sunt foarte pretentiosi
- nu necesita prea multa ingrijire - fertilizare, monitorizare...etc
- nu am nevoie de multe plante -> spre deloc deci exclus co2
- iluminarea poate fi mai slaba sa zicem 3 neone in loc de 5 din cate am mai citit pe net...merge chiar si doua becuri suspendate economice http://www.dramaticaquascapes.com/doityourselfpendants1.html - sau asta o fi doar asa pentru seara. - desi parca as tinde spre iluminare cu lampi metal halid...imi plac tare mult cum arata acvariile luminate cu ele...+ ca as renunta la capac.

- voi schimba dimensiunile acvariului in 130 x 50 x 50 (h) sau 130 x 50 x 45 (h) cred

- pietrele trebuie sa fie neaparat naturale? sau pot modela totul din polestiren in interior...?

- pe viitor daca voi vrea plantat mai fac unul identic si-l plantez...

In acest caz pun aici hardware-ul care cred ca am eu nevoie, va rog sa mai completati sau shimbati ce nu e bun

- filtru extern JBL CristalProfi e1501 GL (l-am schimbat fata de e901 - pt ca am citit ca acesti pesti cam fac mizerie si trebuie o filtrare mai buna, sau pot merge linistit pe e901?)
- incalzitor Incalzitor Eheim Jager 200w
- filtru intern?
- skimmer?
- ajung 4 neoane? si daca da ...ce modele (culori) neoane trebuie(2 x MARINE-GLO + 2 x Aqua Glo ar merge?)
Multumesc pentru raspunsuri...

Am inteles problema cu CO2

Am o problema... acuma nu stiu ce pesti vreau...

Sa inteleg ca la ciclide ....cum ar fi cele din lacul malawi ... nu trebuie plante...deci as putea renunta la CO2, as putea pune decor de piatra + pietris iar volum acvariului e ok...din cate am citit.

Daca as vrea un acvariu plantat, ce pesti ar merge? nu e cam mare acvariul pentru unul plantat? De unde fac rost de plante (ca prin piatra neamt nu prea sunt) se pot trimite prin curier?
Salut,

Vreau sa-mi fac un acvariu ~300l (292l indica http://www.theaquatools.com).
Dimensiuni: 130(L) x 45 (l) x 50 (h) @ 12 mm

Ca si instalatii m-am gandit initial la:

Filtru extern: JBL CristalProfi e901 GL
Incalzitor: Aqua Medic Titanium 200W

Sistem CO2 - probabil la inceput o "bomba" facuta acasa + Aquamedic reactor 1000 (asta pt ca vreau multe plante si am inteles ca trebuie co2)
Neoane T5 - 120 cm (cate si ce culori nu cunosc inca)
Capac - vreau sal fac din Forex sau Komatex - sa vad cum fac rost de ele in Piatra Neamt sau daca stiti un magazin ca livreaza online, dau o bere
Suport - pall de 18mm (vezi atasament)
Background - polestiren + ciment etc... ( imi place cel de aici http://dramaticaquascapes.com/AS0004-1.html- practic cam asa as vrea sa arate acvariul + pe jos neparat gazon de java moss sau cum s-or numi plantele - cand am sa ajung acolo sigur am sa va stresez)
Schema de fertilizare de la JBL (cel in 7 pasi sau ma rog ceva de genul respectiv)

E destul de groasa stila de 12mm - pentru a NU mai folosi fund dublu, intarituri etc?
Acvariul vreau sa-l lipesc singur (stiu ca o sa ma sfatuiti sa nu ...dar totdeauna mi-a placut sa fiu autodidact si sa fac lucrurile cu mana mea - eventual ajutat de cineva).Am inteles ca pt volum mare este indicat ca fundul sa fie incastrat intre laterale. E ok? Pentru lipit voi folosi silicon Dow Corning 881 negru, si am inteles ca la volume mari este bine ca placile de sticla sa nu atinga una de alta ci sa existe 1-2mm distanta de silicon intre ele, la lipire sa se foloseasca ceva distantiere (scobitoare, nailor pt undita etc). Dupa cum se vede si in atasamente eu am lasat 2mm, e prea mult? sa merg pe 1mm?

Practic la dimensiunile:130(L) x 45 (l) x 50 (h) @ 12 mm vor iesi urmatoarele componente:

Laterale mari: 2 x 1300 x 500
Laterale mici: 2 x 500 x 422
Fund: 1 x 1272 x 422

Cate neoane T5 120cm ar trebui si ce modele sunt cele mai bune?

Suportul in felul cum e conceput... tine greutate? fara a-i mai dubla peretii verticali?

Astept ceva pareri, conlcuzii, critici intrebari... dar vreau sa definitivez cat mai repede cu detaliile depsre sticla ca sa merg sa o tai si sa lipesc acvariul, pe urma sa ma ocup de facut suportul si backgroundul.

Va multumesc!

Forum Index » Profile for sparcorel » Messages posted by sparcorel
Go to: