Salut,
Vreau sa-mi fac un acvariu ~300l (292l indica
http://www.theaquatools.com).
Dimensiuni: 130(L) x 45 (l) x 50 (h) @ 12 mm
Ca si instalatii m-am gandit initial la:
Filtru extern: JBL CristalProfi e901 GL
Incalzitor: Aqua Medic Titanium 200W
Sistem CO2 - probabil la inceput o "bomba" facuta acasa + Aquamedic reactor 1000 (asta pt ca vreau multe plante si am inteles ca trebuie co2)
Neoane T5 - 120 cm (cate si ce culori nu cunosc inca)
Capac - vreau sal fac din Forex sau Komatex - sa vad cum fac rost de ele in Piatra Neamt sau daca stiti un magazin ca livreaza online, dau o bere
Suport - pall de 18mm (vezi atasament)
Background - polestiren + ciment etc... ( imi place cel de aici
http://dramaticaquascapes.com/AS0004-1.html- practic cam asa as vrea sa arate acvariul + pe jos neparat gazon de java moss sau cum s-or numi plantele - cand am sa ajung acolo sigur am sa va stresez)
Schema de fertilizare de la JBL (cel in 7 pasi sau ma rog ceva de genul respectiv)
E destul de groasa stila de 12mm - pentru a NU mai folosi fund dublu, intarituri etc?
Acvariul vreau sa-l lipesc singur (stiu ca o sa ma sfatuiti sa nu ...dar totdeauna mi-a placut sa fiu autodidact si sa fac lucrurile cu mana mea - eventual ajutat de cineva).Am inteles ca pt volum mare este indicat ca fundul sa fie incastrat intre laterale. E ok? Pentru lipit voi folosi silicon Dow Corning 881 negru, si am inteles ca la volume mari este bine ca placile de sticla sa nu atinga una de alta ci sa existe 1-2mm distanta de silicon intre ele, la lipire sa se foloseasca ceva distantiere (scobitoare, nailor pt undita etc). Dupa cum se vede si in atasamente eu am lasat 2mm, e prea mult? sa merg pe 1mm?
Practic la dimensiunile:130(L) x 45 (l) x 50 (h) @ 12 mm vor iesi urmatoarele componente:
Laterale mari: 2 x 1300 x 500
Laterale mici: 2 x 500 x 422
Fund: 1 x 1272 x 422
Cate neoane T5 120cm ar trebui si ce modele sunt cele mai bune?
Suportul in felul cum e conceput... tine greutate? fara a-i mai dubla peretii verticali?
Astept ceva pareri, conlcuzii, critici intrebari... dar vreau sa definitivez cat mai repede cu detaliile depsre sticla ca sa merg sa o tai si sa lipesc acvariul, pe urma sa ma ocup de facut suportul si backgroundul.
Va multumesc!