[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lucianvlad
Forum Index » Profile for lucianvlad » Messages posted by lucianvlad
Message
Neoni am(avut) la inceput 30, acum doar vreo 11. Dispar incet incet. Ii vaneaza in echipa, femela ii scoate de dupa pietre/craci iar masulul se repede la ei si ii ia din zbor. De cand au inceput sa-si revendice teritoriul, sa danseze si sa curete piatra se dau si la cory. Am cativa panda iar unora le dispare coditza peste noapte. F curios este ca am bagat acum vreo luna niste femele juvenile de guppy pt ca erau strambe ca naiba. Nici macar nu se ating de ele, ba chiar le lasa printre ei la masa, parca le sunt prietene...

Cert este ca pestii astia sunt deosebiti, i-am "descoperit" anul asta si imi plac de mor. Nu am vazut inca niste rotkeil maturi in deplinatatea formei si coloritului sa imi dau seama cum sunt dar red spotted sunt de efect.

Cat despre nevertebrate, nu intentionez sa le fac reclama insa, de fiecare data cand am comandat de la ei au fost extrem de seriosi si parolisti. 2 saptamani nu mi se pare un termen lung.
Si eu cred ca piatra de recif este mai pretabila ciclidelor africane decat celor americane care se vor zgaria rau daca se lovesc. Severumii sunt si ei f sfiosi la inceput. Cel putin ai mei au stat ascunsi 2 saptamani. Acum imi mananca din mana dar tot se mai sperie si se lovesc de peretii acvariului sau de craci cand fac miscari bruste prin camera.
Severum red spotted gasesti a Nevertebrate sau, daca mai ai putin rabdare iei de la mine, aseareara curatau o piatra de zor.
Salut Ricardo,

Ma bucur mult ca ti-ai gasit pestisori. Ce varietate sunt, ce dimensiuni, cate bucati?

Imi amintesc ca acum vreo 15 ani aveam un acvariu de aprox 100 litri la Calarasi la parintii mei. In bazin am bagat la un momentdat o colonie mare de montipora moarta. Pe vremea aia mergeam la Calarasi in weekend-uri doar. Colonia respectiva se dizolva in apa din acvariu, undeva la 0,5 cm pe luna. Ma gandesc la background-ul tau ca nu cumva sa se dizolve in apa si sa mareasca f mult duritatea. Stiu ca se poate ajunge la un nivel de saturatie dar cu fiecare schimb de apa iar o scazi si iar lasi loc.
Acum sigur ca oscarii sunt pesti rezistenti fara prea multe fitze dar sunt totusi amazonieni si le place apa mai moale... Zic si eu...
Sistemul a fost vandut cu totul asa cu mi-am dorit.

Se poate inchide, multumesc!
Dupa cum arata testele, daca valorile sunt corecte, as trage concluzia ca nu este incheiata ciclarea. Nu mai adauga nici o vietuitoare in apa. Baga niste bacterii de la seachem care iti cicleaza acvariul in 7 zile (nu imi aduc acum aminte exact cum se numeste produsul).
Din cate vad sunt cativa doritori sa cumpere doar o parte din cele listate mai sus.

Voi incerca in cursul zilei de azi sa adaug preturi si niste foto in special pt stocul viu.
Cu artemia matura vie nu se poate tine un mandarin?
Jurnalul bazinului pus in vanzare se poate vedea aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/29873.page

Bazin display 160x80x30 din sticla de 10mm float cu fund dublu
Sump
Stand DIY
Skimmer BM nac7
ATO Grotech
Reactor pat fluidizant sau pt zeoliti DIY
Pompa recirculare Eheim Compact+ 2000
Pompe valuri SunSun 2x2500, 2x5000, 1x12000
Iluminare lampa DIY 4xT5 ATI 80W cu reflectoare inox :
1x Blue plus – 2 luni de functionare 12H/zi
1xTrue actinic – 2 luni functionare 12h/zi
2xCoral plus – 1 luna functinare 8h/zi
3 proiectoare MH de 150W din care 2 asimetrice si unul simetric toate cu becuri de 20000K
Reef bond 500g
1L Zeolit ZEOvit + 2 litri zeolit natural de la noi din tara
Teste apa Ca, Mg, KH, PH, K+, NO3 – Salifert consummate mai mult sau mai putin
Super glue gel
Substante: Clorura de calciu – cristale reactive pt analiza 2 Kg ; Clorura de potasiu gata preparata – 10 Litri; Trace-uri si Amino de la grotech aproape consummate; o sticluta de 10ml ZEObak inceputa; ZEOstart 50ml – inceput.
Refractometru cu ATC
Ventilatoare 12cm 220v – 4 buc
Ciorap filtrant cu support
Cu siguranta mai sunt si alte acareturi si tampenii de care nu imi aduc aminte in acest moment. Cel mai bine ar fi sa se faca o evaluare la fata locului.
STOC VIU:
Fraguri Corali – peste 80 buc din care SPS 60-70 buc – ATENTIE – coralii nu sunt toti in cea mai buna forma datorita unui soc de KH pe care l-au suferit pe 16 ianuarie insa isi revin usor. Efectul principal in urma socului a fost pierderea intensitatii culorilor. NU sunt urme de necroza.
Amphiprion ocellaris – 1 buc
Yellow wrasse – 2buc
Melci nassarius – 2buc
Melc trochus – 1buc
Arici de mare Paracentrotus lividus – 1buc

Pretul pt toate cele listate mai sus este de 1000 Euro – nu este negociabil si nu se vinde pe bucati, cel putin nu in acest moment. Nu pot asigura transport pentru nimic din cele listate, ele se ridica din Bragadiru-Soseaua Alexandriei.
In cazul in care nu voi gasi un comparator pt tot pachetul atunci voi scoate la vanzare si pe bucati insa prefer prima varianta.
Fotografii recente nu am insa voi incerca sa fac si sa adaug.

Constact: PM sau 0727 787 653 sau chiar aici.
Acest proiect se incheie aici, ne vedem la rubrica vanzari.
Nici nu ma asteptam sa rezisti prea mult la cat de pasionat te-am cunoscut.

Proiectul suna bine de tot dar daca poti trage putin de el si fa-l la 2m pe 80 latime. La dimensiunile astea are un farmec aparte.
Sunt putn in urma cu jurnalul asta. Despre ce solutie antialge se vorbeste aici?
Acum vad ca ai o piesa de metal prinsa pe sticla aia. Pare un bronz nichelat sau ceva de genul. Sper ca nu il atinge apa in vreun fel altfel ai o problema.
Bulele alea de aer nu sunt continue si nu strapung in totalitate pelicula de silicon formata. Dar daca ele s-au format acolo e clar ca e ceva in neregula si nu e lipit bine. Cu toata sinceritatea, ori tragi un cordon sanatos la toate imbinarile ori mai bine il dezlipesti si lipesti din nou. Iti poate ceda oricand in timp ce ai tu acolo.
Sunt bule de aer si s-au format in principiu pt ca nu s-a degresat corespunzator una din suprafetele pe care s-a aplicat siliconul. Am lipit cu mai toate tipurile de silicon pt sticla care se gasesc la noi pe piata. Pot spune ca Dow Corning este f bun iar celelalte sunt bune. Nu mi s-a intamplat niciodata ceea ce vad la tine.

Ar mai fi o varinata: nu s-a presat suficient sau deloc in momentul lipirii celor 2 suprafete. E greu de crezut dar e si asta o varianta. Pe tub scrie clar ca stratul de silicon nu trebuie sa fie mai gros de 1mm. Asta inseamna ca tre sa presezi bine.
Referitor la sticluta de ZEObak si urmatoarea a avut aceeasi problema insa din prima zi. Din cate am intzeles de pe forumul ZEOvit este ok daca asta se intampla inca de la deschiderea recipientului.

Bazinul a suferit un soc de kh acum 10 zile cand am fost plecat de acasa si vecinii carora le-am lasat cheia sa hraneasca pestii au turnat in vasul de autocompletare 10 litri de KH.
Din fericire am aflat ce au facut si i-am pus sa scoata apa din vasul respectiv si sa puna apa de osmoza.
Din nefericire insa trecuse ceva kh dincolo.
Asta s-a intamplat vineri pe 16 ian. Duminica la intoarcerea mea in Bucuresti am masurat KH-ul si era 11,5. Probabil ca fusese ceva mai mare. Am lasat sa scada usor-usor valoarea astfel incat pe 26 ian KH-ul revenise la 7 cat il aveam inainte.
Toate astea nu fara urmari, desigur. Parte din corali nu isi mai extind polipii asa cum o faceau. Ma asteptam la urmari mai grave insa nu am pierdut nici un coral si nici nu am vazut necroza pe undeva.
O alta parte si-au pierdut din intensitatea culorilor. Asta poate fi datorat si trecerii la sistemul ZEOvit. Sau schimbarii MH-ului cu tuburi ATI. Acum sistemul de iluminat este doar pe T5.

Ma gandesc serios sa renunt la sistem dupa ce il voi stabiliza. Timpul si resursele financiare nu ma ajuta. Mi-ar trebui mai multe automatizari sa pot continua. Factura la electica cu 2x80W T5 si 3x 150W MH depasea 400 lei lunar. Sunt curios acum cat va fi doar cu 4x80W T5.

Sunt dezamagit si descurajat de cum au evoluat lucrurile in astea 8 luni de cand am pornit sistemul. Asa cum am mai spus, merge 1-2 saptamani bine si apoi se intampla ceva si merge o luna prost... Am investit mult si scos f putin. Insa, dupa calculele mele, un astfel de proiect e f greu sa devina rentabil...
Eu am cumparat fitinguri de la Romstal Drumul Taberei. Preturi identice cu magazinele de afara. Nu am studiat de pe site-ul Pepika.
Gasesti toate minunile astea, inclusiv robineti la Romstal. Nu am vazut flanse la ei dar am improvizat dintr-o mufa de ppr si merge perfect. Asta la bazinul pt fraguri. La cel pe care mi l-am facut prima data am construit un BA. In veci nu as mai face asa ceva dar asta e o alta discutie...
Stocul de melci este epuizat, va multumesc, se poate inchide!
Singurul motiv pt care nu vreau sa-mi sune telefonul dupa 22 este ca la ora aia fetita mea deja doarme dar nu e o tragedie daca se trezeste. Chem apelantul, perna, biberon, leganat pe picioare, cantec de leagan... Si toate astea in timp ce eu stau cu un castron de popcorn, o bere rece si telecoamnda in mana. Deci....
 
Forum Index » Profile for lucianvlad » Messages posted by lucianvlad
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com