[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Aquarius
Forum Index » Profile for Aquarius » Messages posted by Aquarius
Am avut eu un ghemotoc, adusa de la Tropica. Din pacate nu s-a adaptat in acvariul meu - partial si din cauza transportului, probabil cu ceva mai multa grija si cu un acvariu separat s-ar putea obtine rezultate mai bune.
Nici la mine nu mai merge linkul, nu stiu ce s-a intimplat. Metoda descrisa acolo era plasarea icrelor imediat dupa fecundare intr-o cutie plutitoare, in acelasi acvariu cu parintii. Dupa stadiul de alevini, puii sint hraniti cu o mixtura de galbenus crud, galbenus fiert si spirulina care este intinsa pe marginea vasului. Nivelul apei se creste treptat, puii se hranesc cu aceasta mixtura oarecum asemanatoare mucusului. Bineinteles, apa se schimba din ora in ora, rotiferii sint foarte recomandati ca hrana auxiliara si dupa o saptamina se poate trece la artemia marunta de tot (treptat).

Eu am facut o singura incercare de crestere artificiala - din pacate s-au albit icrele (probabil ca au fost fecundate, dar nu am avut suficient grija de parametrii apei). Acum o sa incerc cu parintii adoptivi, e o pereche experimentata, sa vedem cum se comporta.
Si pe mine ma intereseaza - platesc extra daca nu trebuie sa intru in Niro
Felicitari pentru noul forum si viata lunga. Imi pare rau ca incep cu un mesaj 'urgent', dar mai bine intreb inainte sa fac o prostie mare.

Situatia pe scurt: am o pereche de discusi in acvariul de reproducere, au depus ieri pe la prinz - probabil vor ecloza miine cam la aceeasi ora.
In acvariul comun au mai depus 2 perechi inca de luni, dar acvariul de reproducere fiind deja ocupat nu i-am putut muta.
Problema cu care ma confrunt este ca primele 2 perechi au deja alevini, nu foarte multi (cam 30). Nu au absolut nici o sansa in acvariul comun mai mult de 2 zile, asa ca am 2 solutii:
1. Sa-i mut in acvariul de reproducere. Parintii nu au de obicei nici o problema cu chestia asta si-i adopteaza calduros (nu sint sigur cum se comporta la distanta de 2 zile intre eclozari).
2. Sa incerc sa-i hranesc artificial - http://article.discusnews.com/cat-01/artificially.shtml

A mai incercat cineva ceva de genul asta? Puteti recomanda una dintre solutii?

Forum Index » Profile for Aquarius » Messages posted by Aquarius
Go to: