[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: astronika
Forum Index » Profile for astronika » Messages posted by astronika
kirucd wrote:Bravo, foarte bine ca rezisti tentatiei de a aglomera acvariul pe care il ai.
E bine si pentru pesti si e bine si pentru tine.
Cand vei face upgrade-ul la cel de 160 litri ar fi bine sa te gandesti la achizitionarea unui filtru extern
cat mai puternic, carasii fac multa mizerie si au nevoie de apa de calitate.

O zi buna,
Dragos

Mie mi se pare insuficient spatiul pentru ei acum, chiar daca sunt mici inca, nu cred ca o sa ma simt cu mult mai confortabil cand vor avea 160l dar vor fi maturi. Sigur ca devii constient de necesitatile lor doar dupa ce ii ai de ceva timp si-i urmaresti, iti dai seama ca volumele alea minime pe cm de peste nu-s chiar de nebagat in seama. Si cat despre filtru...de aceea am achizitionat unul extern si nu am ramas cu aquabalul din dotarea acvariului. neshte purcelusi ce mai...
Vladlx wrote:Bine ai venit.Daca mai ai nevoie de carasi,am eu 3 bucati pe care vreau sa ii donez.(probleme de compatibilitate cu ceilalti pesti)

multumesc mult de oferta. dar nu am unde sa-i gazduiesc in 60 de litri, iar mai mare de 160 l..un minim ptr doi carasi chiar nu am unde sa tin in casa
va multumesc pentru urari, si sper din suflet ca voi primi sfaturi privitoare la achizitii in momentul cand stabilesc un buget pentru viitorul acvariu. nu cred ca imi voi permite ceva high tech, da nici o dotare minimala nu ma lasa inima. asta e, sunt condamnata, oricum se lipesc toate hobbyurile de mine
Sunt Irina,
si m-am trezit in posura de detinator de carasi nu de mult timp. Sunt iubitoare de animale si foarte responsabila, asa ca ma stradui sa fac lucrurile corect. Acvariul e ciclat, am folosit culturi de bacterii din diverse surse- seachem, ada si brodibio-( a folosit ptr ca substratul e mereu curat, resturile se descompun aproape imediat, iar ciclarea a fost rapida), schimburi de apa de cca 10 l la 3-4 zile, si chiar le-am preparat mancare de casa. Planul e sa le maresc spatiul locativ la 160 l in primavara. Sper ca pana atunci sa se simta bine si sa fie fericiti in conditiile pe care le au acum si care nu au depins de mine
cristinub1 wrote:Revin cu ceva noutati. Am imbunatatit intre timp instalatia de iluminare, in sensul ca am scos lampa originala cu neon de 15 W si am pus una confectionata de mine (cu inspiratie de pe forum, sectiunea DIY, binenteles) cu balast electronic OSRAM, socluri rezistente la umiditate si 2 neoane T5 OSRAM 865 24W. Afacerea m-a costat 130 RON, componentele luate de la Marbo Trade. Modificarea capacului mi-a luat cam o ora, schema este intuitiva si descrisa pe balastul electronic. A functionat din prima, are deja 3 zile. Diferenta de iluminare este considerabila, de la 15 la 48 se simte bine de tot. Ramane sa vedem acum evolutia plantelor, cu neonul vechi nu prea se dezvoltau. Acum sper sa n-o dau in alge.....

Pfiuuu, exact ce vreau si eu sa fac!!! Nepriceperea mea in ale electronicii imi da batai foarte mari de cap. Am mai vazut si alte modificari la acest capac dar asta a ta suna de departe cel mai bine. Mor sa vad cum ai rezolvat...ptr ca eram convinsa ca lampile osram de 24 care au 549 mm nu incap in nisa aia care are 560 mm lungime daca mai adaugi si soclurile, si ca va trebui sa iau variantele de la jbl sau jewel de exemplu de 438 mm care sunt ceva mai scumpe totusi. So pls pls un tutorial daca se poate sau macar niste explicatii. Sunt convinsa ca sunt mai multi in situatia mea care au nevoie de ajutor.

Forum Index » Profile for astronika » Messages posted by astronika
Go to: