cristinub1 wrote:Revin cu ceva noutati. Am imbunatatit intre timp instalatia de iluminare, in sensul ca am scos lampa originala cu neon de 15 W si am pus una confectionata de mine (cu inspiratie de pe forum, sectiunea DIY, binenteles) cu balast electronic OSRAM, socluri rezistente la umiditate si 2 neoane T5 OSRAM 865 24W. Afacerea m-a costat 130 RON, componentele luate de la Marbo Trade. Modificarea capacului mi-a luat cam o ora, schema este intuitiva si descrisa pe balastul electronic. A functionat din prima, are deja 3 zile. Diferenta de iluminare este considerabila, de la 15 la 48 se simte bine de tot. Ramane sa vedem acum evolutia plantelor, cu neonul vechi nu prea se dezvoltau. Acum sper sa n-o dau in alge.....
Pfiuuu, exact ce vreau si eu sa fac!!! Nepriceperea mea in ale electronicii imi da batai foarte mari de cap. Am mai vazut si alte modificari la acest capac dar asta a ta suna de departe cel mai bine. Mor sa vad cum ai rezolvat...ptr ca eram convinsa ca lampile osram de 24 care au 549 mm nu incap in nisa aia care are 560 mm lungime daca mai adaugi si soclurile, si ca va trebui sa iau variantele de la jbl sau jewel de exemplu de 438 mm care sunt ceva mai scumpe totusi. So pls pls un tutorial daca se poate sau macar niste explicatii. Sunt convinsa ca sunt mai multi in situatia mea care au nevoie de ajutor.