[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alina_g
Forum Index » Profile for alina_g » Messages posted by alina_g
Message
Fa un schimb de apa de 30% si repeta tratamentul.
Vine la mancare ? Are burta mare?
Cred ca stai bine cu aerarea. Fa schimburi de apa de 20%, odata la 3 zile si conditioneaza cu aqutan de la sera. Problema cred ca se va rezolva.
Imbunatateste conditiile din acvariu, prin schimburi mai dese de apa. La 2-3 zile, cate 20 de litri.

La fiecare schimb de apa adauga AQUATAN de la Sera. Este muuuuult mai eficient decat Aquasafe.

Sper sa-ti rezolvi problema. Tine-ma la curent.
Inca ceva: trebuie sa ai aerare foarte buna. Cu piatra de aer sau cu filtru, prin agitatia apei de la suprafata.

P.S. Coloratia verde se estompeaza in timp.
Cum arata arsurile ?

Coloratia verde fosforescent apare datorita substantelor active din solutie. Dozajul este 5 ml de solutie pentru 20 de litri de apa. Daca in 7 zile nu observi imbunatatiri, schimbi 20% din apa si repeti tratamentul. In mod normal, dupa 4-5 zile de tratament trebuie sa ai rezultate.
Poate fi o infectie fungica sau mai poate fi saprolegnia.


Cum mai arata rana ?
Ai facut un schimb de apa de 1/3 ? Tratezi apa cu ceva inainte de a o pune in acvariu ? O lasi 2 - 3 zile la declorinat in bidoane fara dop ?
Nu-mi pot da seama ce are ...O vezicula pe nas... Tine acvariul sub observatie, iar dupa ce inchei tratamentul, faci un schimb de apa de 1/3 cu sifonarea ATENTA a substratului.

Tine-ne la curent si urmareste pestele pe care il banuiesti bolnav ! Daca se schimba ceva in configuratia ranii, anunta !
Ce temperatura ai in acvariu?

Te-ai hotarat ce pestani iti plac?

Conditii de temperatura, pH, cat de mari cresc... Ei ? Ia sa vedem... :-P
D_aka wrote: unuia dintre rechinasi i s-a umflat abdomenul foarte tare, aveai impresia ca plezneste, ba chiar avea si o protruzie anala a unor organe interne ... cred... ca niste balonase transparente. Am avut impresia ca si ochii ii ieseau din orbite. Rechinasul impricinat plutea la suprafata apei cu burta in sus, l-am separat imediat dar in cateva ore a murit.



Rechinasul tau a murit de hidropizie (dropsy).
Este datorata unei infectii bacteriene care se manifesta printr-o acumulare de lichid in tesuturi si cavitati, ceea ce conduce la umflarea abdomenului. Deseori este asociata cu departarea solzilor de corp (rechinul tau cred ca nu a mai apucat etapa asta).

Boala apare sin cauza apei murdare sau mancarii administrata neadecvat.

Se trateaza numai in fazele incipiente ale bolii, cu antibiotic. Sulfatul de magneziu ajuta la indepartarea apei din corp. Reusita tratamentului NU este garantata.

Oricum, ai facut bine ca ai separat pestele. Nu este foarte contagioasa, dar pe un teren sensibil poate prinde toti pestii.
Poate nu e bine centrata elicea...
1. Nu intra in panica !

2. Fa un schimb de apa de 1/3, cam 50 de litri.

3. Temperatura tine-o la 27-28 de grade.

4. La 10 litri de apa pune o lingura de sare grunjoasa. Pastreaza aerarea la limita maxima. Dizolva sarea inainte in bidoane de 5 litri. Poti sa pui numai jumate apa in bidon si fro 3 linguri pline de sare grunjoasa si, dupa dizolvare, toarna licoarea in acvariu. Cu grija.

5. Tine-ne la curent !
Poti sa folosesti Clorocidul, dar eu nu l-as folosi.

Acvariul se lasa la ciclat cel putin o saptamana. Cu toate aparatele in functiune, ca si cum ai avea deja pesti. In acest timp se formeaza coloniile de bacterii denitrifiante. Ele tin acvariul in viata.

In acest timp, numai bine te documentezi temeinic despre ce pestani ai vrea sa-ti populeze acvariul, conditii de viata, pH, temperatura, cat se fac de mari, cat traiesc, cum se inmultesc, daca vrei vivipari sau ovipari.

Asa sigur vei porni cu dreptul si ai de pe acum sustinerea si felicitarile noastre !
In primul rand, ai prea multi pesti in prea putina apa.

Dintre pestii astia asa multi, carasii fac cea mai mare mizerie. In plus, cresc mari, la fel si hoplo... Deci, spatiul este mai mult decat insuficient. De aici apare stres (nu rade, ca si pestanii pot fi stresati !), care sensibilizeaza al naibii de tare pestii. Asta ii face vulnerabili la boli.

Acum: bobitele de pe pestani au aspect de gris? Cat de mari sunt ? Comparabile cu un varf de ac (mai bont ) sau cu o gamalie? E important daca sunt perfect albe si mate, sau sunt de un alb translucid.

PS. Ma mir tare ca hoplo au rezistat la tratamentul cu verde de malachit...
aditza26 wrote: Am pus apa de o zi la declorificat (in cada)




Apa se pune la declorinat in bidoane cu gura larga. Fara dop ! Se tine asa cam fro 3 zile, dupa care apa poate fi folosita.

Avand in vedere faptul ca nu ai pesti (sper, spre binele tau si mai ales al lor, ca nu ai cumparat inca), poti lasa apa bine-merci la declorinat direct in acvariu.



PS. Scoate RPD dopu' de la cada...si sa nu te mai gandesti vreodata sa pui apa in cada si s-o folosesti la pestani...
Acu' tre sa te iertam, ca esti nou...:baby:

PPS. Felicitari pentru initiativa de a-ti face acvariu si bravo ca impartasesti pasiunea asta cu noi.
Suntem aici ca sa nu te lasam sa gresesti, asa ca ai curajul de a spune ce mai ai de gand... si, mai ales, respecta ce ti se spune, ca e spre binele lor...si al tau...
Porcu wrote:Ia uite cine-a revenit pe forum ....... .......



Mi-era dor de voi...
Mai ai probleme ? Ti-ai cumparat aerator cu piatra ? La temperaturi mari (cum sunt cele de vara, in care acvariul are frecvent 29 de grade), pestii rezista numai daca au aerare foarte buna. Si, evident, trebuie sa faci schimbul saptamanal de apa.
JBL Punktol contine verde de malachit?
Din cate am citit in articolele de specialitate, recomandarea este sa-i separi.
Vezi aici, poate te lamuresti...
 
Forum Index » Profile for alina_g » Messages posted by alina_g
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com