[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alina_g
Forum Index » Profile for alina_g » Messages posted by alina_g
Cred ca suferea de Columnaris. Semnele externe apar dupa ce anumite organe interne au fost afectate. Totusi, normal ar fi fost ca baktopurul direct sa dea rezultate. Ai facut o masuratoare de pH ? Bacteriile Columnaris prolifereaza in apa alcalina, asa ca, scaderea pH-ului sau mentinerea lui la o valoare apropiata de 7 te-ar putea feri pe viitor de probleme.

Sunt uimita, totusi, de faptul ca a murit in doar doua zile. Cred ca a suferit un soc, ceva s-a intamplat cu mediul lui...In afara de asta, Betta traieste peste 2 ani...Atentie la perioada acomodarii in momentul in care cumperi pesti noi.
gogolanu wrote:nu va inghesuiti cu raspunsurile meseriase ca pestii orcum au murit , in momntul in care incep sa pluteasca nu se mai pot hrani fiind cu burta afara din apa.

Io ti-am raspuns ca sa folosesti raspunsul meu la preventie...Asa ca o sa-ti aduc si o completare...indiferent daca o sa o folosesti sau nu...(parerea mea e sa o aplici chiar de azi daca mai ai pe ce...) Unul dintre secretele carasilor e sa-i hranesti o data pe saptamana cu mazare fiarta si decojita, care ajuta la eliminarea aerului din tractul digestiv si protejeaza vezica inotatoare.
hans wrote:Detalii acvariu - lunima - 288 W care "merge" astfel - 100 W 10 ore si restul cam 5 ore pe zi. Schiomb de apa la picatura ( intre 10 si 100 l apa pe zi ) CO2 cam 2 bule per secunda, fertilizant de la sera - flornetteA si celalalt cu macronutriente filtrare cu fluval404 si cam atat.

... rabdare si .....

...ce volum?...
johnny6600 wrote:Pai ce naiba mai am vorbit aiurea crezand c-o fi cine stie ce boala pentru care medicina moderna nu a gasit tratament inca si voi imi spuneti ca e gris.

Ia detaliaza un pic ce-ai vrut sa spui...
Problema ta e legata de caracteristicile apei. Cum le-ai facut acomodarea?
Eu una as face un schimb de apa de 30 %. Resturile alea de pesti morti din acvariul tau strica apa groaznic.
As conditiona apa cu sera aqutan...fiecare schimb...
As schimba filtrul cu un Aquael fan1.
1. Schimb de apa de 50%.
2. 2 lingurite de sare grunjoasa pentru acvariul tau de 20 de litri.
3. Temperatura marita cu 2-3 grade, treptat.
4. Aerare si filtrare non-stop.
Cauza bolii de care sufera carasii tai este datorata proastei administrari a hranei.
Ce tratament i-ai facut? Pestele tau bolnav nu putea muri intr-o zi din cauza bolii de care suferea.
Cat de mare este acvariul in care l-ai separat? Ce temperatura ai in el? Aerarea si filtrarea merg non stop?
Filtrele astea Aquator SE COLMATEAZA. Trebuie spalate, dupa cum scrie si in instructiunile de folosire. Asta este cauza pentru care apa pe care o adaugati in acvariu este nociva. Contine, printre altele, metale grele care sunt deosebit de daunatoare. Si care NU SUNT NEUTRALIZATE DE AQUASAFE, ci se acumuleaza. AQUTANUL, in schimb, poate neutraliza metalele grele, are proprietati MULT MAI BUNE si recomand sa il folositi cu incredere. Contine si un complex de B-uri, precum si substante de protectie a tegumentului pestilor.
De asmenea, mai ajuta si FISHTAMINUL, complexul de minerale si vitamine produs de Sera.
Dolly wrote: Probabil avea hexamita, iar in cazul acesta chiar nu mai aveai ce sa-i faci.

Nu, nu avea nici o hexamita. Hexamita e legata de tractul intestinal, nu are absolut nici o legatura cu ceea ce avea scalarul lui. Si, dincolo de asta, hexamita se poate vindeca.

Problema lui a fost alta si e legata de etica: a fost mai usor si mai comod sa-l arunce, decat sa se implice sa-l vindece. smilie Ideea e ca acest mod de comportament nu mai trebuie repetat. Asta trebuie el sa inteleaga. Si m-as bucura sa inteleaga asta cat mai repede.
Val wrote:
alina_g wrote:Mda...Impresionant si rar ! De la mine ai doua bile albe: una pentru implicare si pasiune, a doua pentru ca, intr-un fel, l-ai salvat tinandu-l la piept.

Nu-mi dau seama daca faci misto de mine, sau e pe bune. Ideea era ca ii faceam un tratament separat si in casa era destul de frig. Asa am reusit sa mentin temperatura ok pe timpul cat l-am tinut in brate...

Val.

Nu, nu fac misto de tine ! M-a impresionat mult gestul tau.
FLORI AN wrote:Aerarea o opresc noaptea... ca ma bolboroseste in creieri...

Mda...Sa nu o mai opresti !

PS. Chestie de intuitie...
viorelc wrote: a trebuit sa-i curm suferinta.

Urata treaba !
Trebuia, mai intai, sa incerci tot ce era posibil ca sa-l salvezi, mai ales ca manca...
Sa nu mai faci niciodata asta!
Cand faci schimburile de apa, trebuie sa speli si mediul filtrant. Chiar cu apa pe care ai scos-o din acvariu, ca sa nu distrugi bacteriile denitrifiante.

Nu trebuie sa opresti aerarea sau filtrarea pe timp de noapte.
Nu te descuraja. Toate inceputurile sunt mai grele...Importanta e perseverenta si sa inveti din greseli. Data viitoare va fi cu siguranta mai bine!
Val wrote:... si poate as fi renuntat la el ca sa imperechez doi clasici, dar cand il cresti de cand e de juma de centimetru, dupa ce toti ceilalti fratiori i-au murit si pe el l-ai salvat in borcanu cu metronidazol tinut in brate, parca nu prea iti mai vine sa il dai... pentru ca e o corcitura voalata.

Val.

Mda...Impresionant si rar ! De la mine ai doua bile albe: una pentru implicare si pasiune, a doua pentru ca, intr-un fel, l-ai salvat tinandu-l la piept.
Superb. Bravo!
Dolly wrote: Corry poate sa fi fost si batrin.

Traiesc in jur de 11 ani, sunt unii dintre cei mai longevivi pestani. Cumpara-le granule si da-le sa manance odata pe zi.

Forum Index » Profile for alina_g » Messages posted by alina_g
Go to: