[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: speLL
Forum Index » Profile for speLL » Messages posted by speLL
Scuze ca ma bag peste topicul tau dar am si eu o intrebare: Stiu ca JBL Manado trebuie spalat bine inainte de a fi introdus in acvariu, dar JBL AquaBasic Plus trebuie spalat inainte de a fi introdus sau se pune in acvariu direct din punga ?

@robertmarcas ok. mersi mult pentru raspuns.
capacul de la acvariu are un singur suport pentru neon ,asta ar insemna ca trebuie sa mai fac inca un suport si nu am idee cum

"Nu este indicat sa fie folosit ca unica sursa de lumina pentru a evita dezvoltarea excesiva a algelor." - am citit chestia asta undeva, ce vrea sa insemne ? cum ai zis, este indicat sa ai mai multe neoane decat unul singur ??
Si daca imi iau alt neon mai puternic, de cati W sa fie ?? intre 30W si 60W ? mi-e sa nu fie prea puternic de 60w ...
Acum mi-am amintit. Prima data cand am facut acvariul am pus substrat dala JBl aquabasis si au crescut plantele minunat pana a aparut o alga care facea un puf urat pe plante+peretii acvariului. Se pare ca de alga aia am scapat cu tetra algumin .Acum banuiesc ca s-au terminat toate mineralele si substantele fertilizante din acel substrat jbl si daia nu mai cresc plantele deloc.
Nu prea mai are sanse...astazi l-am vazut ca o ia intr-o parte.acum m-am uitat la el si se pare ca a murit ...
Tetrazona sunt cuminti , vad ca nu ataca ceilalti pesti doar ca sunt mai jucausi
Neonul de 15W ajunge ?sau trebuie altul mai puternic ..din ce ai zis mai sus ar trebui 0.5-1 W /litru,deci nu ajunge. Si neonul se poate lua orice neon de exemplu dala de pus in baie sau asta pentru acvariu este rezistent la apa etc .. ?
Acvariul are 60L ,m-am uitat acum pe neon si are 15W ...
- am 4 tetrazona, 3 molly,3 guppy,6 xifo,1 sanitar, 2 botia (1 e pe moarte) + 30 puisori de molly.
Mersi pentru raspuns.
Si asta ar insemna ca trebuie sa iau acvariul de la 0 ?
Ca sa pun substrat trebuie sa scot toata apa + toate pietrele etc..ca altfel fac apa neagra ...
M-am gandit sa refac acvariul de la 0 dar parca era prea mult de munca si zapaceam pestii.
Acvariul l-am luat deja echipat de la hornbach. Lumina nu cred ca ar fi vreo problema pentru ca este foarte luminat ....
- filtrul este extern : tetra ex 600
- butelie co2 de la tetra
- fertilizare am facut cu planta min de la tetra si degeaba
- incalzitorul l-am scos pe perioada verii. ieri am bagat termometrul si arata 28 grade :O ,dar deaca bag mana in apa mi se pare mai rece ...
- plantele nu stiu care sunt dar pun niste poze..poate le recunoasteti. cea cu frunze mari si plate posibil sa fie Echinodorus schlueteri "leopard".
Buna ziua.Ma numesc Andrei. Acvariul este amenajat cam de 1 an de zile. La inceput plantele au fost ok, cresteau mari si dese .De cateva luni plantele mele nu mai vor sa creasca deloc. Din plantele alea frumoase si stufoase care au fost , acum au ramas doar niste firicele mici de tot ( Tot am bagat fertilizant plantamin de la tetra si nimic. Nu stiu daca pe plante este vreo alga dar vad ca sunt putin cam "prafuite" parca au un strat mic de tot de puf.Am mai observat ca daca aduc o planta noua in acvariu i se usuca radacinile si nu vrea sa se prinda deloc.Acum 3 zile am bagat Co2 de la Tetra si o singura planta parca s-a revigorat putin de tot, restu tot amarate sunt .Ajutati-ma va rog cu un sfat ce sa fac sa imi creasca plantele la loc. Multumesc

Forum Index » Profile for speLL » Messages posted by speLL
Go to: