| Message |
|
|
|
M-am dus sa cumpar ramirezi normali(10 ron) si auzi la vanzator:"-Acestia nu sunt de vanzare deocamdata"
In acvariul unde ii tine pe pariu ca avea vreo 20-30 de bucati +uni scapati la discusi si prin alte acvarii.Mi-a zis sa incerc peste o saptamana jumatate.Vad eu cum fac rost de un ramirez.Colisa albastru tot atunci aduce(aveau decat rosu acum).Astept si o sa i-au ramirezi,pe moment am vrut sa i-au colisa daca aia nu erau de vanzare dar acum o sa i-au ramirezi daca tot atunci aduc mai multi.
|
 |
|
|
Eu am dat gourami deoarece imi bateau scalari.Si am ales ce imi placea mai mult.
In cateva zile o sa cumpar ori ramirezi ori colisa blue neon dau cu banu' si vad ce-mi pica
|
 |
|
|
|
Asa....acum intreb 11 neoni sunt buni sau mai trebuie sa le fac bancul mai mare?Colisa seamana cu gourami cred ca nu sunt agresivi ca gourami albastri,nu?un mascul si o femela ar fi bine?
|
 |
|
|
|
as vrea ceva pasnic si frumos colorat cu ei dar nu gourami sau pesti de card..ceva maricel si frumos colorat (ramirezi,discus daca ar merge sau alt ceva maricel si frumos colorat)
|
 |
|
|
Incerci tu primul sau eu aceasta combinatie?
|
 |
|
|
|
O sa mai i-au probabil ceva neoni....stiti daca scalari sunt compatibil cu ramirezi?
|
 |
|
|
|
Nu am scoici,testul cu otet la ce?piatra cea alba am luat-o de pe net necalcaroasa iar celelalte le tin de ceva timp in fostul acvariu.
|
 |
|
|
|
Pietrele nu sunt calcaroase,calitatea pozelor e proasta.Apa e cristal cand o vezi live.Calitatea pozelor e proasta.
|
 |
|
|
|
Asta e...cum pun video?...parca ar fi mai frumos un video
|
 |
|
|
|
Am 2 filtre,unul intern si unul extern.
|
 |
|
|
|
Da...maine cand pun si fauna si vegetatia.Stii este o vorba:nu lasa pe maine ce poti face azi.In 30 de min. a aparut vegetatia:cabomba,egeria,valisneria si inca 2 plante necunoscute si fauna:4 scalari,1 betta,11 neoni,1 black tetra,3 hoplo,1 botia si 2 sanitari de geam(un ancistrus si inca unul necunoscut).Totul a decurs bine iar pesti sunt activi si vioi.
Sfaturi?
|
 |
|
|
|
In cele trei saptamani am adaugat filtrul vechi cu mizeria care o avea in el din celalalt acvariu,ceva apa din celalalt acvariu schimbata cu asta ca sa ajut la ciclat..Substratul l-am pus pur si simplu dar spalat mai intai.Am adaugat niste bacterii de la o firma(numai am cutia).
Am uitat sa zic ca am gasit doar substrat de 2-6mm negru natural.
|
 |
|
|
Dupa 3 saptamani dupa ce a stat acvariul doar cu filtru si incalzitor fara substrat ,azi am pus substratul negru iar maine adaug pestii.Acvariul dupa ce a stat 3 saptamani cred ca este ciclat si pregatit.Cred ca este cel mai bun acvariu de pana acum facut de mine,maine o sa adaug poze cand am si fauna in el.Ma scuzati ca intarzii!  dar totul trebuie facut cu cap si rabdare.
Rog un admin sa mute topicul unde ar trebui sa fie pentru ca eu nu prea am stiut unde sa-l pun.
|
 |
|
|
|
Pentru ascunzis poti pune o nuca de cocos
|
 |
|
|
|
Poza?te referi la Labeo ?
|
 |
|
|
|
Vreau sa amenajez si populez un acvariu 120 litri.Am tapet cu pietre in spate ,plante gramada ,fauna:4 scalari,8neoni,1black tetra ,1betta si cativa sanitari.Nisipul o sa fie negru ,granulatie undeva la 2-3 mm. vreo 9 kilograme.Lumina 60 w-70 w.Filtru extern.
Ideei pentru a inbunatatii?
Fauna este aleasa de mine...nu renunt la ea.
Poze o sa dau sambata sau duminica cand il finalizez.
|
 |
|
|
|
Nu stiu de voi dar eu tin carasii cu neoni,betta si multe alte vietati mici si nu mi le-au mancat niciodata.Acum poate o sa ziceti ca fac o greseala dar toti se inteleg,carasul s-a adaptat usor usor mai intai la 26 grade dupa la 28 grade
Revin la subiect:
.Acel betta nu stiu ce o avea...chestia aia rosie semana cu un parazit.
|
 |
|
|
|
S-a dat se poate inchide...
|
 |
|
|
|
Donez urgent femela xipho doar in Bucuresti sector 6 Drumul Taberei.Are 5 cm.
|
 |
|
|
|
Langa filtru ,pus drept ,deoarece el elimina caldura iar filtrul trage apa calda si o imprastia prin acvariu.
Daca gresesc rog pe cei mai experimentati sa ma corecteze.
Eu asa il tin si merge totul Ok in acvariu.
|
 |
|
|