[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cosmintr
Forum Index » Profile for cosmintr » Messages posted by cosmintr
Message
Apa sa o las la 26 de grade?
Ca si timp pot lasa acvariul la ciclat, mai mult timp, nu e graba....
Astazi s-a limpezit mai mult apa. Sunt pe drumul cel bun. Locatarii vor fii o gasca de neoni(12), 1 ancistru, doi xipho, 2 molly, dar revin cu poze cand vine mutarea.
Am incercat si cu un acvariu de 180l, dar a fost prea mare, l-am dat. Momentan mai am unul de 60l care este prea mic(aglomerat). Teoretic raman pe asta de 126l. Este luat din Hornbach. Initial am luat unul de 100l fara capac si echipamente, l-am dus inapoi si l-am luat pe asta. Este pentru mine o oaza de liniste si frumusete. Ca aranjare mai trebuie ceva idei cu pietrele ale din fata. Oricum am sa mai plantez ceva in fata. Ciobul de ceramica este polizat pe margini ca sa nu aiba muchii ascutite, si imi place cum da in acvariu. In rest ape limpezi!
La castel ma refeream ca este de plastic si stiu ca nu merge cu natura, dar nu renunt la el. Spuneam in mesaj mai sus ca apele sunt poluate cu peturi de plastic etc.
La castel ma refeream la cel din acvariu. Am pus solutii Easy Balance si Aqua safe.
Am pus poza initial dar nu stiu de ce nu s-a incarcat! O atasez din nou... poate a fost prea mare.
Am pus apa la 26 de grade, este bine?
Buna, am pornit de 2 zile un nou acvariu de 126l, am pus 2 Sae, si un melc Pomacea, il las la ciclat vreo 2-3 saptamani. Atasez poze, castelul face parte din peisaj, este in context cu raurile si apele de acum(poluate numai peturi etc). In fata trebuie sa mai pun ceva iarba din alt acvariu. Buturuga si o parte din pietre sunt din alt acvariu. Pestii ii mut mai incolo. Acvariul este cu filtru, incalzitor eheim asa cum a venit si dispozitiv co2.
Buna, astept un hranitor, multumesc.
Buna, si eu sunt de parere sa nu folositi picioare, foarte multe sunt subrede, incercati sa construiti niste inaltatoare din bucatele de pal, la colturi. Sau fara picioare deloc. De curand am cumparat din P.......r niste roti cu suport metalic, si am amplasat la un dulap sub un acvariu de-al meu. Picioarele asemanatoare ca cele din poza dvs. s-au rupt, indoit, am avut chiar la asta care le-am inlocuit. Am fost nevoit sa mut putin dulapul de pe loc de vreo 2 ori si am vazut ca statea inclinat. Erau compromise picioarele. Rotile care nu se pot regla ca si directie sunt foarte solide si scrie pe ele ca rezista la 75kg fiecare. Eu am pus 6 la un acvariu mai mic putin ca al dvs. Deci 8 roti de astea nu ar fi nici o problema si puteti la o adica daca veti pardosea neteda sa si deplasati sistemul din pozitie. Vedeti ca si pe roti si pe suporti scrie pe eticheta greutatea la care rezista. Oricum greutatea se va disipa pe toate picioarele. Eu am pus roti, neregelabile ca directie, astea le-am gasit ca fiind cele mai rezistente in ziua aceea in P.....r. Succes.
Eu personal, optez pentru schimbarea uneia din fete, nu cred ca e imposibil, se poate desface cu rabdare. Eu personal nu am vazut sticla slefuita, dar ma gandesc ca se subtiaza, se poate zgaria mai tare decat repara, etc. Daca a fost gratis sau rentabil acvariu merita o laterala noua.
Salutare, si neoni mei fac la fel, daca ii scoti din apa intr-un vas si sunt stresati se decoloreaza imediat, cand se calmeaza am remarcat ca se recoloreaza. Si la mine sunt somnorosi la inceput cand se aprinde lumina.
Salutare, dupa ce mi-a chilarit toti melcii pomacea, tetraodomul de ieri pina azi, l-am dat la schimb pentru un xifo si o zebra. De astea mai aveam in acvariu. A plecat tetraodomul, era foarte frumos. Cand ma uitam la el parca eram urmarit in camera. Ape limpezi!
Am citit, am comis-o, mai bine luam inca un botia, ma gandesc ce sa fac cu ultimu locatar. Adica ar trebui sa plece!
Buna, asta e pestele, am c-am dat-o in bara cu asta,
dar la petshop era unu matur tinut intr-un acvariu cu speciile pe care le am si eu. Daca imi ataca pesti e o chestie buna! Am citit ca este agresiv acum-a.
C-am tarziu!
Buna, ma bucur ca va place, stiu ca am citit ca nu toti locatarii sunt compatibili, acum cum am zis ori ii mut dintr-un acvariu in celalalt pe specii,si atunci scade diversitatea.
In acvariu mai mic am tot c-am aceeasi, pot sa grupez mai bine. A fost greu sa impac nevasta cu ce pesti ii place(m-a indemna sa iau ciclide, carasi), copilul care ii plac cat mai colorati.
De ex botia macracantha am luat la indemnul copilului si imi plac foarte mult, inclusiv comportamentul in acvariu. La ciclide nu ma bag, si carasii am inteles ca fac mizerie mare, si maninca plantele. Asa ca raman cu speciile acestea. Apropo ultimu locatar este un tetraodon.
Referitor la plante stiu ca trecerea este c-am brusca dar astea le-am gasit, la momentul respectiv. La casete si piatra nu renunt, la copii le plac f mult, si pestii chiar se baga prin castel.
Ape limpezi!
Alte doua poze, astept si pareri!
Din pacate se reflecta o usa in acvariu, voi face si seara poze!
Buna, am revenit cu noutati,
s-a populat mai mult acvariu, adica la max. mai lipseste un locatar mic. Sunt doi scalari, 6 ramirezi, 9 neoni(rosu, normal si negru), 2 botia, 2 ancistri, 2 sanitari cenusii, 1 sanitar galben care nu l-am vazut de cand l-am introdus poate s-a evaporat, 4 barbus cireasa, 2 xipo, 2 tetrazoni verzi, 2 melci pomacea.
Incerc sa atasez si niste poze. Poate ca am exagerat cu speciile, dar se inteleg. La o adica ii combin pe specii cu ce mai am. Se mai pot muta intre ei.
Ape limpezi tuturor! Pacat ca am spatiu de un acvariu mai mare ca asta! Ajunge momentan, azi ma duc dupa ultimu locatar al acvariului mare, revin cu poza!
Asa am facut, am schimbat 20-25% saptamanal, si am folosit numai solutie cloracid, in apa noua.
Referitor la scalari si tetrazone, am vazut la magazin de acvaristica ca se inteleg, oricum daca unii sfarsesc ciupiti, mut scalarii in alt acvariu. Tetrazonii sunt mici si scalarii la fel, daca cresc impreuna sper sa nu fie probleme. Adevaru ca un scalar frumos arata tare bine intr-un acvariu.
Ape limpezi!
Am asteptat destul cu ciclarea, am avut si niste alge verzi si am redus lumina, am trecut la populare.
Astfel am pus doi scalari unu negru si unu grii, 4 tetrazona verde, 2 ancistrus, 2 corydoras cenusii, si unu galben, 6 rasbora, 2 barbus titeya, si la insistentele copilului mare 2 botia macracantha. Total 23 cu cei doi melci inclusi.
Am mai pus doi melci galbeni, cred ca pomaceea.
Am sa ma mai gandesc daca mai pun barbus titeya, si neoni. Asta ca sa fie si un pic de culoare. Ce ziceti ar mai merge unu sau doi scalari?
Acvariu este de 180l
Multumesc de informatii si incurajari. Astazi am comandat si un hranitor automat Eheim sa fie la fel ca acvariu, are locul lui in capac. Maine imi vine cu curierul. Cel mai greu lucru este sa stai sa te uiti la un acvariu mare gol. Rabdarea nu este calitatea mea forte, dar o cizelam. Acum intervine si partea ca poate merg cateva zile cu familia in concediu, asa ca se cicleaza. Nu vreau sa populez in forta, deoarece am copii si din cand in cand intentionez sa mai cumpar cativa. Sa avem motiv sa vizitam regulat magazinle de acvaristica. De aia vreau sa populam si treptat. Mai intervine si parte financiara, in etapa e mai ieftin.
Pe de alta parte am sticla in garaj taiata de doua acvarii de 130-140 l bucata, si inca un acvariu primit de 120l cu fundul spart. Ma bag in curand si la lipit si asamblat, pentru mine si nasu meu. Se pare ca microbu acvaristic era in sange. Ideea este ca si eu si nasu am avut pesti ca copii fiind, acum sunt acvarii si echipamente mai meseriase de intretinere. adevaru ca arata foarte bine cele doua acvarii in casa.
Multumesc, pentru raspunsurile prompte, voi incerca sa schimb apa si sa-mi dau seama cat de des trebuie. Posibil sa fi adus alge odata cu plantele, am plante in acvariu nou din 4 surse, deci e posibil. Voi curata maine unde vad pete mici, si voi inlocui 20% din apa de acvariu. Nu mai populez inca o saptamana doua cu nici un peste, ramane zebra de proba, oricum trebuia sa o separ.
La pesti varianta finala va fii > adaug 2 corydoras( de aia galbeni), 2 ancistrus, vreo 2 melci pomacea. In rest m-am gandit la 4-6 tetra verde, poate 8 neoni, 2 scalari, 2 beta(poate), 8 rasbora( in loc de ramirezi). Sau in loc de 2 beta - 2 somni de sticla.
Total 27 mici si doi scalari nu mi se par multi pt 180l, si doi melci. Se vor lua in etape. scalarii vor creste impreuna pt a se intelege cu restul, am vazut azi la doua magazine de profil scalari cu neoni si nu ii mincau pe cei din urma.
Ape limpezi!
Am remarcat usoare alge ca apar pe pereti, m-am gandit sa populez cu ancistrus(2), ce parere aveti?
are deja o saptamana! Am pus o zebra pentru ca in celalalt acvariu o fugareau toti pesti, si inota haotic, aici s-a linistit!
Buna din nou, citind cu atentie celelalte topicuri nu am descoperit daca pe perioada ciclarii se face schimbul de apa saptamanal, asta referitor la acvariul mare pornit. La alt acvariu la cat timp este bine sa schimb 25 la suta din apa, saptamanal chiar daca folosesc solutii de declorinare, aqua balance etc, ar ajunge la 2 saptamani?
Ape limpezi
 
Forum Index » Profile for cosmintr » Messages posted by cosmintr
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com