[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cosmintr
Forum Index » Profile for cosmintr » Messages posted by cosmintr
Message
Multumesc de precizari, tot ce mai ramane este sa am rabdare. Astept sa il populez!
Ape limpezi
Revin cu precizari, apa s-a limpezit f frumos, suntem pe drumul cel bun, este necesar sa adaug putina mincare pe zi pentru o ciclare mai eficienta?
Buna, revin cu precizari despre acvariu. Am folosit solutiile de la Tetra Aqua safe si Easy Balance. Le-am primit cu acvariul. Filtrul intern este eheim aquaball 180. Am folosit substrat Jbl Aqua Basic. Incalzitorul este Eheim Jager 150W. Despre lumina> in capac sunt doua neoane LT 30W Narva, Aquarium Basic, Made in germany.
referitor la filtru stiu ca unul extern ar fi mai eficient, chiar urmatorul acvariu de 200l venea cu extern si la fel echipat dar era mai scump. Momentan merg pe filtru acesta cu care a venit, sa ma echilibrez financiar, si in viitor voi vedea. Lumina o suplimentam daca trebuie. De plantat am mai plantat azi ceva. Cu pestii ma mai gandesc, inca nu cumpar. E buna idea cu ramirezi si neoni. Astept sa se limpezeasca, deoarece am plantat si ieri ceva poate s-a tulburat din nou, daca stiam ca subtstratul murdareste asa nu mai puneam deloc.
Da, la castel nu pot renunta pentru copii. Am cautat ceva epava si nu am gasit nimic mai natural, asta mi s-a parut mai reusit intre prostiile de plastic din comert.
Pai la magazine de profil aici, am vazut impreuna in acvarii si discusi si scalari. Acvariile erau mai populate. Numai cu neon nu ma multumesc, poate ceva somn de sticla, etc.
Initial am vrut acvariu si mai mare, am spatiu, eu m-am dus la Brasov dupa 240-300l dar din pacate cel de 180l era la promotie. Era cel mai rentabil cu foarte multe accesorii.
Nu ma dezamagiti ca e prea mic si asta. Cred ca ma opresc la astea doua acvarii, mai am unu de 60l, momentan. Acum astept sa se cicleze. Tocmai am primit o planta frumoasa asa ca mai plantez cate ceva. Oricum am timp sa ma mai documentez, vad eu ce pun, ma mai uit la acvarii pe forum. Astept si alte variante. Totusi mi se pare un pic tulbure apa, oare din cauza substratului? Va trebui sa o schimb, daca nu se limpezeste?
Ape limpezi!
Buna, se pare ca primul acvariu este o reusita, de 60l, si pentru ca vroiam mai multi pesti am mai pornit un acvariu.
Am prospectat piata, si am cumparat unul din Brasov, din magazinul HB. Locuiesc in Tg Mures si am fost ieri la Brasov dupa acvariu. Citind mesajele colegilor de forum mai vechi, am ajuns la concluzia ca e rentabil acolo. Am cumparat un Eihem de 180l cu toate sistemele incluse , inclusiv masuta. Azi noapte la 2 am terminat de umplut cu apa. Azi am mai plantat cate ceva. Il las la cicalat. Am pus si strat fertil, dupa care 25kg pietris de 2-4mm. Castelul din poza l-am luat pentru copii. Am cautat ceva mai natural dar nu am gasit. Singura problema este ca mi se pare un pic tulbure apa. Am spalat foarte bine pietrisul si tot ce am introdus in acvariu. Stiu ca trebuie o zi, doua sa se aseze, poate de la decorul negeru lipit in spate. Ce parere aveti? Am pus in apa si soluti care le-am primit cu acvariul impotriva clorului si inca ceva de echilibrare. Ma gandesc ce pesti voi achizitiona, vreo 2 scalari si 20 de neoni, 2 ancistrus. Ar merge si doi discusi? Aveti alte propuneri?
Apreciez acest forum si am citit foarte mult de pe el si m-am inspirat si din alte acvarii.
Toate bune si frumoase cu acvariul, am inca o intrebare, un peste gupy sta desupra filtrului negru, sta acolo de vreo 2 zile. Aproape de suprafata apei.
Este bolnav? Este normal?
In rest nu am vazut alte lucruri anormale. Am citit intre timp despre ciclare si altele de aici, acum e tarziu. Ce sa fac sper sa traiasca pestii.
Am mai pus o poza care e la rezolutie mai mare ca sa se vada si plantele.
Detali despre lampa asa scrie pe ea>
Hailea, AA-L30-24 , 200-240v , 50Hz, 24W, T=65grade C, IPX-4
iso 9001 iso 14001
Deci are 24 w rezistenta la apa(IPX-4) si are doua standarde de calitate.
Lumina este albastruie asa se vede cu ochiul liber.
In poza se vad cele doua bucati de lemn de mlastina, bucata de lut care am luat-o azi, o piatra pe care o aveam acasa.
Multumesc pentru ajutor, asa am facut cum e descris mai sus, am mai rotit din duze ca sa nu arunce jet asa puternic in apa. Aceea este pompa.
Am mai cumparat azi o bucatica de lemn, o bucata de lut modelata, si 2 kg de pietris. Am rearanjat putin jumatate din acvariu. Acum ma declar multumit daca cresc si plantele.
Am facut poze si voi atasa una.
Multumesc si astept sugestii, mai ales daca sesizati ceva in neregula.
Multumesc asa voi hranii, acum ca am pus 5 specii am citit si m-am informat si am am vazut ca se intelg intre ei.
Daca am pus prea multi, ce sa fac, am vazut ca e mare acvariul si asta e. Daca ar fi din nou as cumpara unu si mai mare, acum dupa ce l-am luat pe asta am vazut ca ar fi mers la mine si de 120l. Stau la casa, spatiu este garla, acvariul l-am pus pe un dulap-bar din bucatarie si ocupa numa 60% din dulap.
E bine si asa, la magazin zice ca suporta atatia pesti cati am, daca mai mor(cu ciclarea) ajung la numar numa bun. Cand ii vezi la magazin iti trebuie si de aia si de ailalti.
In rest am mai citit, dupa masa revin cu poze.
Vreau sa vad impresii, si sugestii.
Multumesc de raspunsuri, si de promptitudine,
am citit ce multe din articole, inate se scriu, ciclarea aia nu am facut ca copilu vroia pesti,
am introdus ceva solutie picaturi cand am bagat apa, asta mi-a dat la mazazin.
Planta cabomba am cumparat cu acvariul si am vazut ca are rol de control la alge. Deci mi-au dat bine aia la magazin.
Am urgentele umatoarele doua probleme> nu gasesc raspuns,
Am sa cumpar o priza programabila cu afisaj pentru lumina, si cand merg acasa am sa citesc ce lampa are in capac si voi scrie aici.
La cei 19 pestisori de cate ori sa le dau sa manince pe zi? Si cat? Am mincare la plic, colorata. Asta cu cantitatea e dificil.
Asta e o probleme reala, cat o lingurita o data pe zi? De doua ori juma de lingurita?
A doua problema ar fi filtru care baga aer si curata. Mi se pare puternic curentul creat in apa. Am pus chestia aia neagra cu gaurele prin care iese aer sa bata in laterala la 2 cm deasupra apei. Daca o pun inspre apa face o furtuna. Deci recapitulez, filtru negru intern, are un cot in sus la 90 iese o teava din apa, inca un cot la 90 si o bara dreapta cu gaurele.
Gaurele sunt paralele cu apa, e bine asa? Daca le indrept inspre apa curentul creat este f mare.
Incalzitor cumpar mai incolo(sa mai luam un salariu), apa sta la 25 de grade. De 2 zile.
Sper sa nu-mi moara pesti ca copilu meu mare va suferii!
Cand merg acasa fac poze la acvariu si voi incerca sa atasez, sa imi propuneti imbunatatiri.
Incercati sa imi rapundeti la cele doua, cu stima Cosmin!
Am uitat am mai cumparat azi 2 kile de pietris sa mai adaug pe fund, cele 6 initial puse mi se par putine. Si am mai luat un lemn de ala de mlastina mic sa mai adaug ca decor.
Am avut pesti acu vreo 18 ani.
Buna, am 33 de ani si am cumparat ieri un acvariu si mai multe chestii. Vreau sa va descriu ce am facut si ce se poate imbunatatii!
Am doi copii si in special pentru ei am instalat acvariu. Am avut ceva pesti, dar nu sunt profesionist.
Am achizitionat un acvariu de 60l Haliea. Are lampa in capac, si o pompa cu filtre de 400l/h. Astea erau la acvariu.

Am mai cumparat 6kg pitris spalat, 3 grupuri de plante nu stiu cum le zice, un termometru, un lemn de mlastina.
Am instalat acvariul si am primit cadou si doi gupy de la magazinul de unde am cumparat toate astea. Nu m-am rabdat m-am dus la alt magazin dupa ce am instalat acvariul, si am cumpart urmatorii locatari> 2Xifo, 4 zebre, 2 zebre rozalii, 2 sanitari albi, 3 melci cu cochilie galbena, 6 neoni, 2 gupy. Total 19 pesti, 3 melcisori.
Am luat si mancare si o sita de pescuit pesti sau mizerii, si o solutie de care am picurat jumatate cand am umplut acvariul.

Mai intentionez la salariul urmator sa cumpar> o priza programabila pentru lumina, un incalzitor de 70W.
Astea inca 100 lei.
Furtun de aspirat pentru curatat. Asta nu stiu cat e, si o galeata de plastic numai pt acvariu.

Este bine, ce pot imbunatati? Melcii o sa-mi manince plantele? Astept sugesti.
 
Forum Index » Profile for cosmintr » Messages posted by cosmintr
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com