Message |
|
te rog posteaza daca poti sa vedem si noi cum e "gandit" sistemul...
|
 |
|
vlad.a wrote:
ionutzica wrote:Cu botia faci fata doar daca sunt mici...si nu foarte multi, melc asasin nu am incercat, dar la sfatului unui acvarist experimentat am incercat cu o bucata de carne introdusa seara in acvariu, a doua zi... am scos-o plina de melci....in cateva zile...scapi de toti!!! Garantat!!!
Ce fel de carne!?
orice fel de carne...cruda sa fie...
|
 |
|
Cu botia faci fata doar daca sunt mici...si nu foarte multi, melc asasin nu am incercat, dar la sfatului unui acvarist experimentat am incercat cu o bucata de carne introdusa seara in acvariu, a doua zi... am scos-o plina de melci....in cateva zile...scapi de toti!!! Garantat!!!
|
 |
|
Scuze dar... se pare ca ai lipsit la orele de limba romana...
|
 |
|
cum s-ar putea trimite acel acvariu cu suport.. in tara? In speta la Galati?
|
 |
|
Filtru intern Aquael Fan -1 Plus Q=320l/h
|
 |
|
Pe test scrie ca o valoare de 1 e OK, probabil depinde de test...
|
 |
|
Am refacut testele astazi, la 2 zile dupa ce am facut un schimb de apa. Rezultatele sunt urmatoarele:
NO3: 15
NO2: 1
GH: 8 d
KH:10 d
PH: 7.6
CL: 0.8
Cred eu ca par a fi normale cu exceptia clorului, care nu stiu de ce nu e 0. Deobicei tin apa o saptamana la declorurare!
|
 |
|
Da, problema pare ca s-a mai stabilizat pentru moment: am redus temp. apei, prin schimb de apa si prin aerul conditionat din camera. De murit nu a mai murit nici un peste. Am mai redus populatia de pesti, donand cativa dintre ei... Cred ca totusi problema a fost CO2 in exces, robinetul pe care l-am avut pe instalatie neetansand aproape deloc. In plus de asta, am avut si drojdie mai multa decat scria pe reteta de preparare a bombei, pentru ca intarzia sa apara procesul de fermentatie. Am eliminat o parte din cauze si acum pare a fi mai bine. Oricum intentionez sa mai fac un test, si eventual inca un schimb de apa.... daca e nevoie...
|
 |
|
ai multi pesti pentru 15l de apa, plus ca acei carasei au nevoie de spatiu destul de mult... si nu prea se impaca cu restul.... eventual doneaza-i si pastreaza numai gupii
|
 |
|
chiar nu stie nimeni ce fel de alga este sau daca este o alga??
|
 |
|
Da asa am facut, am pastrat apa in recipiente am pus substratul mai apoi....o sa incerc cu cateva schimburi repetate.. la 2 zile sa vad...daca se modifica cu ceva parametrii... Dar totusi... ceea ce se vede si in poze la plante...pare a fi o alga nu???
|
 |
|
acvariul nu are cum sa nu fie ciclat nici dupa 1 an...ma gandesc...ca inca nu si-a facut efectul Feropolul si substratul care le am de aprox 3 sapt...
|
 |
|
NO3: 10 (safe)
NO2: 5 (water change)
GH: 8 p (OK)
KH: 15 p (cred ca e un pic cam mare)
Cl2: 0
|
 |
|
|
 |
|
am dat o groaza de bani pe ele ..cam 50ron..
|
 |
|
intre timp am gasit teste de apa...am facut testul si am urmatoarele rezultate:
NO3: 10 (safe)
NO2: 5 (water change)
GH: 8 p (OK)
KH: 15 p (cred ca e un pic cam mare)
Cl2: 0
Testele sunt de la Tetra. Sunt singurele care le-am gasit!
Temp apei 27-28 de grade.
Am facut schimbul de apa... Dupa acel neon nu a mai murit nici un peste...dar ceilalti tot cam la suprafata stau, exceptie facand ceilalti neoni...
|
 |
|
ca difuzor folosesc un tubulet lung de aprox 25cm, luat de la un petshop... este conceput ca un locuitor pentru piatra de aer...are gaurele foarte fine..... Bulele care se vad sunt de la filtru.... vazund ca stau la suprafata...am marit debitul de aer...
|
 |
|
Salutare,
Zilele trecute am bricolat si eu renumita bomba cu CO2. Ieri am pus-o in functiune. Astazi dimineata, am observat pe fundul acvariului un neon mort, practic nu mai avea burta. Care sa fie motivul? Mi se pare ca pestii stau mai mult la suprafata apei. Oare sa fie prea mult CO2? Astazi am fost sa caut niste teste de apa...dar nu am gasit in tot Galatiul!!!
Poze cu acvariul mai jos!
|
 |
|
JBL Proflora Start nu e destul de bun pentru plante, ma intreb daca exista vreun ajutant in locul bombei cu co2... o solutie ma refer...
|
 |
|