[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Si daca accepti o critica micuta.. lemnul cu piatra aia = nuca in perete.
Daca ai renunta la piatra si ai pune un lemn, eventual din aceeasi familie cu celalalt, dar ridicat spre suprafata (nu asa la nivel cu solul, cum e celalalt) ar arata mult mai bine.

Cam asa (scuzati stangacia, n-am avut timp de opere de arta)

ifilip wrote:
Ce am in plan pe mai departe:
- priza programabila pentru lumina

- poate schimb Valisneria cu ceva planta easy rosie sa dea o pata de culoare

Acvariul arata bine, felicitari!

Eu nu mai folosesc demult prize programabile, am avut multe neplaceri cu ele.
Iti recomand o priza smart Tellur: https://www.emag.ro/priza-wifi-tellur-monit-consum-3680w-16a-alb-tll331311/pd/DCNBMXMBM/
Folosesc 4 bucati, n-au dat gres niciodata si le poti comanda si de la distanta, la nevoie.

Nu schimba vallisneria, adauga rosu pe langa ea. Combinatia rosu cu verde arata mai bine decat doar rosu sau doar verde.

edit:

Ludwigia repens/Ludwigia palustris - plante rosii easy
Proserpinaca palustris - daca ai o bruma de co2, e splendida.

N-am raspuns la intrebare, pentru ca asta tine de apa pe care o ai.
Cum am eu ph7 la robinet, si adaug co2 doar in timpul zilei pana la ph 6,50, o oprire pentru 1-2-20 zile a co2-ului n-ar oferi nici un soc semnificativ. La mine.
Daca ai un ph mult mai mare la robinet decat nivelul pe care-l tii in acvariu, nu stiu ce sa zic. Oricum, mare soc pentru vietuitoare n-o sa fie, ca nu sare ph-ul de la 6.5 la 8 brusc, in 3 secunde..

2-3 zile se descurca plantele si fara co2.
Eu ca backup am intotdeauna 2 extinctoare G2. Sunt bune si de Doamne fereste si pentru acvariu.
Frumos, bravo!

Cand mai trec prin zona iti aduc doi iepuri, sa te ajute la cosit
Tot ce putrezeste e eligibil la o palinca
Se pot usca si fuma. Asa am auzit..
Acum unii probabil ca urla pe facebook ca n-au plante..
Felicitari!
Un bazin frumos, curat atat fizic cat si estetic
De vanzare un filtru Eheim professionel 4+ 350 (2273)
Detalii: https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-eheim-professionel-4-350-2273-14619

Functioneaza de la sfarsitul lui februarie, anul asta.
Nu are furtunuri si set in/out si nici medii de filtrare.
Motiv vanzare: desfiintare acvariu.

Pret fix: 500 lei
Livrare oriunde in tara, plata in avans, curierul il platesc eu.
Multumesc!

Aceasta aventura s-a incheiat, acvariul cu totul pleaca luni catre noul proprietar.
Eu am primit-o de la cineva, a taiat-o cu foarfeca si am avut instant o planta, asa de usor este.
Fiind echinodorus, teoretic ar trebui sa se inmulteasca si prin tija, dar sincer habar nu am.
Singurul lucru greu la planta asta e s-o gasesti.. In rest, e o planta easy, cu crestere lenta, nu necesita nici lumina sofisticata nici co2. O poti compara cu anubias la cerinte.
Multam!
M-am hotarat sa traiesc in alta parte, ca m-am saturat sa supravietuiesc in "Gradina Maicii Domnului", cum zice un prieten de-al meu, batran si obosit.
Dupa o absenta de o luna, am gasit acvariul care arata ca un cub din osb. Nu stiam daca trebuie sa curat geamul sau sa insurubez in el niste negrese de 35.
Dupa ce am curatat (de mantuiala) geamurile, am descoperit ca nisipul e alb imaculat, a disparut jegul ala de alga
Acum imi pare rau ca trebuie sa-l desfiintez.

image
m.m. wrote:Am intrat în posesia acvariului ?i a filtrului. Va rog s? m? îndruma?i pentru cur??area filtrului Tetra EX 600

Salut. Nu mai folosi diacritice, ca ne rupe la ochi..

m.m. wrote:1 - Furtunele spune fostul de?in?tor c? ar avea alge, dar mie mi se pare mucegai din moment ce a stat umed ?i nefolosit. B?nuiesc c? nu se mai pot cur??a ?i trebuie s? cump?r altele. Am ata?at poz?.

Se pot curata usor cu o perie flexibila, de genul asta: https://www.emag.ro/perie-pentru-curatarea-furtunelor-jbl-cleany-4014162613615/pd/D514JBBBM/
Daca le simti tari la mana (coapte), mai bine le schimbi.

m.m. wrote:2 - Filtrele din aparat trebuie schimbate sau doar cur??ate? ?i cred c? lipse?te unul. Am ata?at poz?.

In dreapta pare a fi carbon, il arunci (pastreaza saculetul)
In stanga, niste bile inutile.
La mijloc nu-mi dau seama, daca sunt pastile din ceramica lucioasa poti sa le arunci linistit. Daca sunt poroase, inseamna ca e siporax si e ok.
Eu personal as arunca tot si as burdusi filtrul cu materiale filtrante biologice si un singur burete.

m.m. wrote:3 - Pot s? las câteva minute sa func?ioneze filtrul cu furtune in ap? cu o?et? ?i apoi în ap? de la robinet legat la baterie cât s? se duc? o?etul?

Da, nu exagera nici cu cantitatea de otet, nici cu durata. Vezi ca otetul ataca garniturile de cauciuc, ar fi bine sa ai niste vasilina siliconica sa le ungi la final.

m.m. wrote:4 - acvariul îl pot sp?la cu o?et ?i bicarbonat sa se cure?e depunerile de piatr? de pe sticl?? Afecteaz? siliconul?

Lama si burete abraziv. Poti sa umezesti usor buretele si cu otet, dar dupa ce cureti grosul cu lama.
Tot ce pot sa-ti zic, mare atentie la degete
Se inchide la cerere, dar eu sper ca voi primi o cerere de redeschidere.

Lumina trebuie doar pentru tine, sa vezi animalele din acvariu si sa se formeze alge pe decor (in caz ca ai hapsani vegetarieni).
Eu o prefer usor albastruie, sau alb rece.
Nu trebuie nici performant, nici puternic

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: