m.m. wrote:Am intrat în posesia acvariului ?i a filtrului. Va rog s? m? îndruma?i pentru cur??area filtrului Tetra EX 600
Salut. Nu mai folosi diacritice, ca ne rupe la ochi..
m.m. wrote:1 - Furtunele spune fostul de?in?tor c? ar avea alge, dar mie mi se pare mucegai din moment ce a stat umed ?i nefolosit. B?nuiesc c? nu se mai pot cur??a ?i trebuie s? cump?r altele. Am ata?at poz?.
Se pot curata usor cu o perie flexibila, de genul asta:
https://www.emag.ro/perie-pentru-curatarea-furtunelor-jbl-cleany-4014162613615/pd/D514JBBBM/
Daca le simti tari la mana (coapte), mai bine le schimbi.
m.m. wrote:2 - Filtrele din aparat trebuie schimbate sau doar cur??ate? ?i cred c? lipse?te unul. Am ata?at poz?.
In dreapta pare a fi carbon, il arunci (pastreaza saculetul)
In stanga, niste bile inutile.
La mijloc nu-mi dau seama, daca sunt pastile din ceramica lucioasa poti sa le arunci linistit. Daca sunt poroase, inseamna ca e siporax si e ok.
Eu personal as arunca tot si as burdusi filtrul cu materiale filtrante biologice si un singur burete.
m.m. wrote:3 - Pot s? las câteva minute sa func?ioneze filtrul cu furtune in ap? cu o?et? ?i apoi în ap? de la robinet legat la baterie cât s? se duc? o?etul?
Da, nu exagera nici cu cantitatea de otet, nici cu durata. Vezi ca otetul ataca garniturile de cauciuc, ar fi bine sa ai niste vasilina siliconica sa le ungi la final.
m.m. wrote:4 - acvariul îl pot sp?la cu o?et ?i bicarbonat sa se cure?e depunerile de piatr? de pe sticl?? Afecteaz? siliconul?
Lama si burete abraziv. Poti sa umezesti usor buretele si cu otet, dar dupa ce cureti grosul cu lama.